Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2009 22:18 - Мислите ли, че мислите могат всичко?
Автор: tirith Категория: Забавление   
Прочетен: 2576 Коментари: 3 Гласове:
1



Тази тема винаги е вълнувала питащите се хора. Има много филми и изследвания, посветени на нея. Последното, което гледах, беше по ВК. Предаването беше за разсекретените архиви на КГБ и специално за практическото приложение на силата на мисълта.
Руснаците били наели медиуми и провеждали опити с тяхната сила на мисълта. Така, от получените данни, даже направили и генератори, които да симулират силата на мисълта, но от машина. И след 1991 тези генератори изчезват, като най-вероятно са продадени на черния пазар и досега не са открити следите им.

Последното нещо което ми попадна е анкета, която е озаглавена точно - "Мислите ли, че мислите могат всичко?"

http://promomarketplovdiv2007.blogspot.com

Оказа се, че е свързана с Рон Холанд - бизнес консултант от Англия, който ще прави семинар-обучение в Пловдив този месец.
Потърсих за човека нещо от нета. Оказа се, че има няколко клипчета в youtube и на Запад е известен, като някъде прочетох, че хонорарът му като бизнес консултант достигал до 2000 евро на час.
Човека е писал и книги за своите методи. В България е издадена само една от тях, и то от калпаво издателство и с ужасен дизайн. Но все пак в Англия, доколкото видях от google, е известен.

Та ето я основата и на една от основните му методики.
Както сме учили още в училище в часовете по психология, мисълта на човека е като айсберг. Горните 5% са навици, с които се раждаме и които са необходими за оцеляването ни. По-долните 10% са навиците, които си създаваме след това, които са един вид ненужни. И всичките останали 85% са "под водата, като при айсберга, и се наричат - подсъзнание.
Практически е установено, че ако решенията се взимат от горните проценти 8 от 9 решения ще са грешни, но ако разчитеме на подсъзнанието и на т. нар. интуиция 7 от 9 ще са верни.
И този въпросен Рон предлага на семинара да ни обучи как да елеминираме 10-те ненужни процента и директно да ползваме подсъзнанието.
Както се вика - точно като Кехоу, но практически.

И въпросът ми към вас? Мислите ли, че това е възможно? В смисъл - научно е потвърдено, но според вас може ли от един еднодневен семинар-тренировка да "отключим" силата на подсъзнанието?



Тагове:   мисъл,   подсъзнание,


Гласувай:
1



1. valsodar - Абсурд!
08.07.2009 22:27
За да ползваш подсъзнанието си, то първо тряба да има нещо там.
А подсъзнанието, това е натрупаният ти опит - колкото и да бъркаш в него, няма ли нищо там, нищо няма и да извадиш.

Но, ако имаш пари за поредният шарлатанин - давай, то и те от нещо трябва да живеят!
Просто сега е модата на подсъзнанието и като има пазар, ще има и продавачи на него.

Повече от 20 години съм в тематиката и съм се убедил, че от сергийни гурута като него ползата е точно никаква!

Сам може да постигнеш много повече, от колкото ползвайки помощта на подобни тарикати :)
цитирай
2. jwk - Kъм tirith
09.07.2009 01:55
Здравей приятел! :) Признавам си, че не обичам политиката защото ми докарва само ядове. И въпреки това аз имам свое становище и позиции, които в никакъв случаи няма да разкрия освен ако някой ден самия аз не започна да се занимавам с тази дейност. Пиша ти обаче сега заради интересния въпрос който си поставил. Аз съм 100 процента убеден, че силата на човешкия мозък е необятна и мислите могат да променят най-важните и неосъзнати неща в живота ни, а именно привидния хаос, обстоятелствата, реда от събития и дори "предначертаната" съдба. Имам разказ в който споменавам за тези неща. Ако искаш прочети го: "Отвъд границите". Рон Холанд не ми е известен, но пък за разлика от това съм чел Владимир Леви. Темата е доста обширна. Надявам се някой ден да поговорим за тези неща. И все пак ти пишеш прекалено много за политика, а това е нещо от което признавам си се страхувам. Чао засега. :) До нови срещи! :)
цитирай
3. анонимен - az li4no vqrvam, 4e mislite mogat ...
09.07.2009 08:37
az li4no vqrvam, 4e mislite mogat vsi4ko...no.. za men li4no teparva zapo4vat izsledvaniq za tezi ne6ta
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2065064
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930