Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2009 00:01 - Да гласуваме протестно, ако ще и с "отвращение"
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 2344 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 07.05.2009 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има доста хора, които казват - "долу ДПС и комунистите", но като дойде време за гласуване пък казват - "всички са от едно котило..., няма за кой да гласуваме..., ще зачеркна цялата бюлетина" и разни други неща от този род.

И питам ги аз - как ще се борите така срещу ДСП и комунистите. По този начин, със загубата и преразпределението на вашия глас, гласът на Ахмед от Кърджали и на някоя червена баба ще тежи още повече.
По този начин вие негласуващите всъщност не изразявате никакъв протест - много ги боли тези във властта за ония, които са си задрасквали бюлетините или са ходили за гъби. Единственото което постигате е 10-15% от населението /част от пенсионерите и турците/ да определят бъдещето ви. Вашето бъдеще.

Вярно е че си има и директна "опозиция" вършеща работа само за мръсни поръчки и разкъсване на дясното - Янето и РЗС-йците му. Хора с различни политически пристрастия могат да кажат, а и вече много са изписали, за всяка една от другите политически сили - как слугува на ДПС, комунистите, ДС...

И така може да е в някои случаи - и компромати може да са. Но това не трябва да ни кара да оставяме избора в ръцете на онези 15%, които знаем много добре кой избират. Който и да е друг ще е по-добре от сегашното положение.

Да обаче може да видим някоя партия дето да ни хареса - например Новото време, ВМРО и т.н. Да де, само че те са малки и сами няма да влязат в Парламента. Какво стана на Избори 2005 - Новото време взе 3% и не влезе, но същите тези гласове бяха преразпределени към сегашната Тройна коалиция и на практика бяха загубени.

За това и когато се прави избор, трябва да се гледа и да не отиде гласът ви на вятъра - защото така ще е все едно сте били за гъби и ще помогнете на онези твърди 15%. Това налага вие, като национално отговорни хора, да изберете една от трите влизащи в Парламента опозиционни партии - ГЕРБ, Синята коалиция и Атака. Глас за други партии просто би подпомогнал твърдия електорат на ДПС-БСП.

Всеки отговорен човек, независимо от политическите си пристрастия, е задължен да гласува за една от тези три партии. Далеч съм от мисълта да ви казвам, че те са много хубави - не - просто са по-малко лоши. И няма да ви изброявам "лошото" на БСП-ДПС, защото дори да пиша постоянно до изборите - пак няма да обхвана всичко. Вие си го знаете.

Аз разбира се си имам пристрастия. Твърдо подкрепям Синята коалиция, защото мисля, че тя е най-добрата алтернатива и искам да състави правителство с ГЕРБ. Обаче всеки си има право на мнение. Аз ви съветвам да гласувате за Синята коалиция, но има хора, които не биха го направили. Тях ще ги призова да подкрепят ГЕРБ или в краен случай Атака. Но да гласуват.

Ако искат да гласуват и с "отвращение".
Но да гласуват с протестен вот. Никой нормално мислещ не иска нов мандат БСП-ДПС.
Не им го давайте.
Синята коалиция, ГЕРБ, Атака - изборът е ваш.

Гласувайте!


Тагове:   ДПС,   Атака,


Гласувай:
0



1. giorgiocbr - Подкрепям автора напълно!
07.05.2009 14:11
.
цитирай
2. miralyub - аз лансирам само Синята коалиция. ...
07.05.2009 18:38
аз лансирам само Синята коалиция.
ГЕРБ ми е нещо адски червен.
цитирай
3. stir - B. B. не съм го чул изобщо да се изкаже ...
07.05.2009 18:56
B.B. не съм го чул изобщо да се изкаже за мръсотиите в изборната система и шантажите в СДС. Ако той не отрича това, кой може да гарантира, че няма да направи същото?

Атака дефакто дадоха мнозинство на БСП и ДПС като излязоха от парламент. Как може да им се вярва? Чували ли сте речи на Волен - расизъм, приканвания за потъпкване на човешки права. Как да гласувам за партия, която е против принципите на демокрацията?

Синята коалиция е единствената възможност.
цитирай
4. tirith - -
07.05.2009 19:16
И за мен Синята коалиция е най-добрия възможен вариант, но поради една или друга причина много хора няма да гласуват за нея. И ще е по-добре тези хора да гласуват за ГЕРБ /защото той ще е коалиционния партньор на Синята коалиция/ или дори в краен случай за Атака.
Съгласете се че е по-добре отколкото празен глас или БСП-ДПС.

Иначе моят избор е Синята коалиция /дано поне за вота за национален парламент я регистрират с това име/ и се стремя да обясня защо в доста от предишните ми постове . Но да не забравяме, че и другите си имат мнение.
цитирай
5. stir - мнение
08.05.2009 03:15
Да бе, така е. Ама все пак говорим за хората, които ще ни управляват... Иска ми се да вярвам, че има принципи, които трябва да се спазват. Иначе не може.

Между другото, хората често не гласуват не поради апатия, а просто защото гласуването няма никаква рационална логика. Парадоксът на политическото участие е доста известен в модерната политология: цената, която плащаш, за да гласуваш, не може по никакъв начин да покрие изгодата ти от сменянето на властта, като се вземе под предвид безкрайно малкия шанс твоят един вот да повлияе на смяната на управлението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2064942
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930