Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2010 16:52 - Тука има - тука не, ще има ли за нас поне?
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 13464 Коментари: 35 Гласове:
6

Последна промяна: 18.03.2010 00:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Един рефрен стана много модерен в последно време.
Данъци се повишават - "Дянков е виновен"
Разходи се режат - "Дянков е виновен"
Извънземните кацнаха - "Дянков е виновен"
...

Само че драги господа и дами, интересно ми е какво ще направите ВИЕ на мястото на министър Дянков. При положение, че всеки дърпа чергата към себе си, всички в държавата много преди вас са си бедни, имате дефицит, обаче трябва да го запазите в границите на нормалното иначе ще стане като в Гърция - или 30% съкращение на всички заплати и увеличаване на всички данъци или фалит.
Това ли искаме? Естествено не.

А от къде пари? Ако вземем заеми и формираме големи дефицити - ще станем като елините. За това трабва тези пари да се вземат от някъде. 
На това му се вика взимане на трудни решения. Каквото и решение да вземеш - все ще засегнеш някой. А като политик не искаш никой да засягаш, защото ти трябва рейтинг.

Ето - вчера излязоха в публичното пространство "мерки" на финансовото министерство за данък върху пенсии и намаляване на майчинството, които днес Симеон Дянков отрече въобще да са обсъждани. Иначе казано - пак му преписват работи, които не е изрекъл и то пак от клюки и компромати, които пак повтарям - той отрече да са истина - истинския доклад с антикризисни мерки ще бъде обявен в петък.

Та за това и предпочитам да не се присъединявам в "анти-Дянков" хора, със солисти Първанов и Станишев, ами да изкажа подкрепа, че финансовия министър се нагърбва с наистина трудни и изключително непопулярни, но наложителни решения, вместо да се пусне по далеч по лесната популистка писта, по която вече минаха Гърция и Румъния и на която щяхме да сме и ние ако Тройката още беше на власт.
Поздрав към почитателите на Дянков във Facebook.

Подкрепете статията в Свежо ТУК.


Тагове:   България,   бюджет,


Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - СТИГА СТЕ ДАВАЛИ ЗА ПРИМЕР ГЪРЦИЯ
18.03.2010 02:01
ВСЕКИ, РАЗБРАЛ И НЕ РАЗБРАЛ КАКВО СТАВА В ГЪРЦИЯ ОПРАВДАВА НЕПОПУЛЯРНИТЕ МЕРКИ С ПОЛОЖЕНИЕТО В ГЪРЦИЯ. ГОРНИЯТ АВТОР СЪЩО. АМА ВЪОБЩЕ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ГЪРЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ИМ РЕЖАТ ТРИТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАПЛАТИ, ЧЕ ВДИГАТ ДДС ОТ 9 НА 10 % ЗА ХРАНИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА И ОТ 19 НА 21 % НА ДРУГИТЕ СТОКИ. КОГА НИЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКИВА БЛАГИНКИ, А И СКОРО НЯМА ДА ИМАМЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ ТАКИВА ПРОФАНИ КАТО Б.Б. И С.Д., КОМАНДВАНИ ОТ ЗАД ОТ ИВ.КОСТОВ. ЗАТОВА СТИГА СТЕ НИ ПЛАШИЛИ С ГЪРЦИТЕ, СТИГА СТЕ РЕВАЛИ, КАТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТЕ.
цитирай
2. tirith - -
18.03.2010 03:06
Очевидно някои хора имат нужда от доста главни букви, когато знаят, че са им свършили аргументите, но все пак трябва да изпълнят норматива на партията за плюене в Интернет.

Очевадно е, че анонимният автор изпитва пълна липса на каквото и да е икономическо мислене, но с призивите си: "а ний не сме виждали такива благинки" или "докато тия са на власт" може и да постига някакъв ефект при бабите и дядовците от Горно Нанадолнище, но за съжаление споменатите вече стари дами и господа не пребивават в Интернет.

Успех на друго място другарю.
цитирай
3. анонимен - Гледайте си в собствената паница
18.03.2010 04:07
Забравете, Костов, Дянков, Станишев, Доган. Виновен за това тежко положение си ТИ ! И ти, и ти да. Не се оглеждай така българино. Не се притеснявайте и аз също. Докато продължава това кравешко примирение с тази политическа гавра която продължава вече над 15 години, никога няма да се промени нищо. Ние всички сме позволили на управниците да правят каквото си искат и както си искат. Като един родител който вика на училищната директорка "Как може дете-то му да порка и пуши в седми клас. На какво го учат там ?!?" Аз питам на какво го учат вкъщи. Вместо всеки да сочи с пръст някой, да погледнат сами себе си какво правят. Цапат ли, мнозинството да, София е кочина, никой не пази, как искате да е чисто. Пестят ли, мнозинството не. Боли го фара някой за изхраечения ток пък после скъп му бил. Нарушават ли закони. Мнозинството да, които както може, опитва да мине далавера, все да е наплюс, 20 ст. пак е гордост без да гледа каква кочина оставя зад себе си. Та да ти българино погледни себе си после погледни управниците. Като две капки вода сте. После ми говорете за комунизъм и репресии преди 89-та. На народа му дай само да се налива и простее после защо нищо не му е наред. Калпав народ, калпава държава. И все на по зле отива. Циганите се размножават като зайци, пък малцинство били трябвало да се интегрират. Слагаш ги в блок, те го разкъртват продават квото могат и се изнасят на бараки от пред .... Каква интеграция има тук. И койт плаща за това. Богатия бизнесмен ли .... мнеее, за тези данъци няма. Ти и аз плащаме за това. Стачки са му майката. Организация към по добро, но за да го има това първо българина трябва да се събуди. Да осъзнае къде се намира. Роден е тук и дори господ не може да промени това. Нека се грижи за себе си, държавата пък може и да се промени нещо с времето. Сега се сетих една типична приказка. "Той ме лъже, че му плащам, аз го лъжем, че работя" Докато се движим на тая максима никой не може да ни помогне.
цитирай
4. анонимен - За цялостно творчество.
18.03.2010 08:17
Титлата "Дянков" е дадена от хората за цялостното колебание, не знание, непукизъм и безхаберие на конкретния човек и обкръжаващото го правителство.
В нормалните страни правителствата имат програма и цел. В България чакаме месия пожарникар да ни каже какво да правим. И понеже и той се колебае - излиза че Дянков не знае какво да прави.
цитирай
5. анонимен - Подкрепям автора
18.03.2010 08:20
И аз съм съгласен с политиката на министър Дянков, лошото е че малко хора го осъзнават. Всеки иска добри доходи- и аз искам, но не е виновен той, че 20 години търпяхме да ни ограбват, и никой не се нае да прави реформите, от които ще станем по добре в последствие
цитирай
6. анонимен - Повече от естествено е Дянков да е ...
18.03.2010 08:29
Повече от естествено е Дянков да е виновен, той е министър на финансите. Кой да е виновен за увеличение на данъците, намаляване на майчинството, аз ли? Като симпатизант на Синята коалиция подкрепям изцяло първия постинг, макар че той е на човек с други симпатии (тук сигурно съвсем разбираемо на собственика на блога му насръхна косъма). Както каза снощи Ив. Костов в интервю - такова нещо и при моето управление не съм си позволил да направя.

И като си много отворен защо гониш хората от блога, нещо цензурка ли се опитваш да налагаш??? Бахти идиота...
цитирай
7. анонимен - досада
18.03.2010 08:44
Омръзна ми от повърхностни творения на разни блогери.Тези хора са нещастни,и те не го разбират.
цитирай
8. анонимен - Драскач
18.03.2010 08:57
Колега, колко плащат за подобна статия ? Я кажи, че нещо съм я закъсал този месец.
цитирай
9. mashinata90 - aaaaaaaa
18.03.2010 09:19
Az nevijdam to4no kakvo dobro pravi pravitelstvoto,to sas sakrashtavane na zaplati i visoki danaci nestava triabva umela politika,triabva da se pusnat vajni proekti za da se dade rabota na naroda a tia nishto ne praviat
цитирай
10. анонимен - Това управление спря реформите в ...
18.03.2010 09:43
Това управление спря реформите в страната. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика. "Причините са не само в синдрома „Желева”, който е характерен за ГЕРБ. Липсва ясна управленска визия и ефикасна антикризисна политика. Всичко се прави на парче, според моментни хрумвания, нечии ведомствени амбиции или пък PR фойерверки
цитирай
11. анонимен - Има и друг начин
18.03.2010 10:46
Най-добре е депутатите да спрат да вземат заплати.Или ако вземат да са максимум по 300лв.А депутатите от предишните кабинети да възстановят възнагражденията си.И без това за толково години единственото ,което направиха е да окрадат България.
цитирай
12. анонимен - Какво става с приходите?
18.03.2010 10:58
Не мога да разбера едно...защо се обсъждат такива "антикризисни" мерки, а не се обсъждат приходите. Това е прах в очите на хората....пари не се набират като се натоварват хората, а като се повишат приходите....някой да знае каква е събираемостта в митниците, какво става там?! Не и не се говори за това...защото каналите само се пренасочват и НИЩО не се прави, само се мъчат да ни убедят че друг начин няма. И ние сме тези дето трябва да покриваме дупки в бюджета. Не г-н Дянков Вие сте този който трябва да повиши събираемостта на акцизи, данъци и т.н за да запълните дупките в бюджета, а не да измисляте популистики техники за натоварване на хората. Интересно защо тази тема не се обсъжда, дори не става въпрос за повишаване на ставки, а само за повишаване на събираемостта?!
цитирай
13. анонимен - Коментарите са "свежи&qu...
18.03.2010 11:02
Коментарите са "свежи", но статията ТЦ
цитирай
14. анонимен - НЕЩО СТАВА, НО БЪЛГАРСКАТА ПРОСТОТИЯ НЕ ГО РАЗБИРА
18.03.2010 11:04
ПОДКРЕПЯМ СТАТИЯТА И МИНИСТЪР ДЯНКОВ! И ДА НЕ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ КОМЕНТАРИ, ТЕ ВИНАГИ ЩЕ ПРОВОКИРАТ, А ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ Е НАМЕРЕН ВЕРНИЯТ ХОД!
цитирай
15. breeze - Както винаги, "много шум /пушилка/ за нищо"
18.03.2010 11:27
Едно Общество, което само политиканства, а не работи, значи търси на хляба мекото.Общество, което практикува предимно многословието и в никакъв случай практичността, потърсена от напредналите, говори само за неговото ерозиране.
Общество, което робува 66 години в унижения и претендира за шест месеца да цъфне, явно вече е яко "зарибено".
Дано това тук да не е Мнозинството, на което целта явно е ликвидиране не на правителство, а на една цяла държава.
цитирай
16. анонимен - Стоянов
18.03.2010 11:29
"финансовия министър се нагърбва с наистина трудни и изключително непопулярни, но наложителни решения, вместо да се пусне по далеч по лесната популистка писта,"

А не става ли точно това- пързаляне по популистката писта от страна на правителството?
цитирай
17. анонимен - Бюджетът е продънен отвсякъде
18.03.2010 11:36
И причината за това не е кризата, а неадекватната финансова политика. Човекът, който би следвало да гради последната е точно този, когото тазки статия защитава. Дянков или е голям некадърник, или работи за СБ и МВФ в ущърб на България.
цитирай
18. анонимен - Хайде да не плюем Дянков, той си има ...
18.03.2010 11:38
Хайде да не плюем Дянков, той си има началник и провежда Неговата политика във финансовата област. Колко е негова и има ли изобщо политика е въпрос, отговор на който да получим скоро. Поне досега мотото на управлението е „Вижте как ония са крали и срали“. Така е! Затова гласувахме за ГЕРБ. За промяна.
От публикациите в пресата излиза, че логиката на управлението е „не може да стане по-добре, докъто не стане съвсем зле“. Остава ГЕРБ да ни обясни колко зле трябва да стане, преди да ни просветне.
цитирай
19. анонимен - Дянков
18.03.2010 11:50
Трябва да си пълен олигофрен, за да защитаваш един човек, който от 20 години не знае какво става в България и е дошъл тук не на "ползу роду", а да си пълни гушката, защото там където е работил е бил пред уволнение и предложението на великия Б.Б. му идва тъкмо навреме. И е много лесно да бъдеш финансист в уредена, правова държава, която с тези политици България никога няма да бъде.Все едно да дойдат марсианци да ни управляват, това са днешните управници.
цитирай
20. анонимен - Едно мнение
18.03.2010 11:51
Ето едно мнение, с което съм напълно съгласна:
„Лансират се идеи, които тестват като лакмус общественото мнение - чудесно. Но е вярно и друго - народът избира власт, за да взема тя трудните решения и да носи отговорност за тях. Което няма нищо общо с рейтинга и народната любов, а с държавническото мислене…” в. Стандарт
Управляващите ни действат така, сякаш си нямат и на идея какво точно трябва да се направи и в желанието си да са народоугодни вземат решения от ден до пладне, а, според мен, за да си добър управник трябва да вземаш тежки решения и да се придържаш към тях, дори и да рискуваш всенародната любов, защото всеки знае, че не може да си обичан от всички, но когато показваш една зряла и постоянна политика обществото ще разбере. Мисля, че популизма вече не "хваща дикиш", затова е крайно време правителството да заработи професионално, а не медийно.
цитирай
21. pontis - Нагърбва се с трудни - за кого?
18.03.2010 12:31
за себе си ли? Ако не, значи не се нагърбва, а просто ни "изгърбва", защото на чужд гръб е така. И не е верно, че досега е било така. СЕГА е така, защото е сега, а не вчера. Вчера и девет месеца назад не беше чак толкова зле. Защото 9 месеца тази държава просто не се управляваше.
цитирай
22. анонимен - Mnenie za porednata glupava ideq
18.03.2010 12:32
Qvno mnenieto za zashtita nq m-r dqnkow e porachkovo. Chovek koito nqm i ponqtie ot pensijte v Balgriq. Ot nacchaloto na prehoda pensionerite sa nai onepravdanata kategoriq u nas. Kakvo sa vinovni te che sa rabotilti po 40 i poveche godini isa im udarjli ot zaplatite i mesto da jiveqt normalno,sega sa na raba na ucelqvaneto. Kade po sveta ima tavan na pensijte - v Balgariq,tova ne eli darjaven reket,zashto da ne se posegnat i na pensijte. Ne stiga che na pensionerite ne im se dava tova koeto sa zarabotili no iskat da palnqt haznata ot technite "pomoshti" a ne pari za spokoini starini!
цитирай
23. vmir - Колко много Генно Модифицирани Опити за мислене, и колко много от тях неуспешни!
18.03.2010 12:52
Ако плащаха за дефектни мисли, България щеше да е най-богатата страна в света. Браво на Дянков за ангажимента.
цитирай
24. pontis - vmir,
18.03.2010 12:58
Ако плащаха за дефектни мисли, както знаеш, твоя любимец Дянков щеше да обере наградите .... ::)))) За кой ангажимент го поздравляваш?
цитирай
25. анонимен - АНТИ-ДЯНКОВ!!!
18.03.2010 16:20
Не ви знам, какъв сте, господине, но по написаното от Вас, мога да предположа няколко варианта:
1. Или не живеете в България и изразявате някакво мнение по чуто и видяно,но не и преживяно.
2.Или сте доста на високо в йерархията на партията- еднодневка ГЕРБ!
3.Или получавате пари от партия ГЕРБ, за да пишете хвалебствени слова за Дянков и 'премиерът - Слънце" Борисов.
4. Или сте толкова заблуден, че не можете да прозрете, че политиката на ГЕРБ е политика на тотална разруха и хора като мисионерът на Световната Банка, Дянков, са тук не за да помага, а за да разрушават!
5.Или просто мисленето не ви е любим процес!
Избирането на Дянков за финансов министър е най-голямата катастрофа за България в последните 20 години, защото този човек за 8 месеца е на път да превърне БЪлгария в икономически труп! Но хубавото в цялата история, че с всяко свое показване и действие, Хер Флик отказва хиляди хора от идеята ГЕРБ!
цитирай
26. tirith - До berser
18.03.2010 21:08
Интелигентно написано Владимире.
За съжаление обаче не си достатъчно наясно с икономическите процеси, особено по време на криза.
Дянков има и той грешки - прочети следващата ми статия за това - но като цяло е най-добрия финансов министър за сега.
цитирай
27. анонимен - кърсердарин
18.03.2010 22:56
Преди седмица си позволих коментар, в който твърдях, че с "Дянков-напред" правителството на "Аз ви давам заплатите"!!! ще глоби и неродените. Вчера се пръкна апокрифен и олеле-антикризисен пасквил, в който се целят в току-що родените или по-скоро в майките им. Господа, не е нужно да си Дянков, гербер или голям финансист, за да кърпиш бюджета с третата кожа на народеца. Това всеки го може. Виж, от нищо да направи нещо си е друго, ама тия фокусници измряха. Сега морят нас - ега ти фокуса, ега ти неродените, че и майките им!
цитирай
28. анонимен - отговор за-tirith
18.03.2010 23:16
Не искам да влизам в безмислени спорове относно това дали съм наясно с икономиката по време на криза или не, но ако имаш желание, може да проведем един онлайн диспут на тема дали е правилна политиката на Дянков или не е правилна! Ако искаш може да организираме един фейсбук диспут, да направим група за диспути и всеки един от нас да изкаже аргументите си!
цитирай
29. therainss - абе
19.03.2010 01:56
Той Дянков вече не знам колко пъти се отрича от думи, които му били приписани, тъй ли все в неговата уста ги слагат?! Че то на една проститутка, дето може да нареди с уста кучето на рубик, не са и слагани толкова неща там, колкото на него. Все е оклеветен, все е невинен. Отрича се даже и от слова, казани пред медии, не мога да му вярвам.
цитирай
30. анонимен - taka triabva
19.03.2010 02:12
To Balgaria otdavna e okradena i falirala, da podkrepim tozi 4ovek Simeon Diankov...zastoto toi moje da se okaje edna ot poslednite nadeegdi za stranata ni. Ne slysaite komynistite i mafiotite..te otdavna ne misliat za vas.
цитирай
31. tirith - Отговор
19.03.2010 03:02
berser написа:
Не искам да влизам в безмислени спорове относно това дали съм наясно с икономиката по време на криза или не, но ако имаш желание, може да проведем един онлайн диспут на тема дали е правилна политиката на Дянков или не е правилна! Ако искаш може да организираме един фейсбук диспут, да направим група за диспути и всеки един от нас да изкаже аргументите си!


Перфекнто.
Най-после някой да поиска истинска дискусия с аргументи.
Направи групата и постни линка тук като коментар.
Веднага идвам.
цитирай
32. kass - tirith
19.03.2010 09:25
Държавата трябва да намери начин да се издължи към бизнеса, с този ръст на безработицата докъде другаде да се стигне ако не до колапс. С някои мерки съм съгласна, финансовите ревизии на певци и футболисти са добра посока, ако погнат и митничарите, корумпираните чиновници и се справят с незаконните сделки ще се оправят нещата, обаче ако само се товари частика и всичко си върви по старо му не ни чака нищо добро...
цитирай
33. therainss - Лесно е...
19.03.2010 15:51
...да подгониш певците, добре, съгласен съм с това. А кой разследва хората, които им изплащат тлъстите хонорари?
цитирай
34. анонимен - Тоя ЕНИЧАР ще ни разкаже играта и ще ...
21.03.2010 14:04
Тоя ЕНИЧАР ще ни разкаже играта и ще си хване пътя за америка както много други са го правили.
цитирай
35. tirith - -
23.03.2010 05:37
анонимен написа:
Тоя ЕНИЧАР ще ни разкаже играта и ще си хване пътя за америка както много други са го правили.


Правилно го съветваш да си отива в Америка.
Аз ако бях на негово място нямаше да си пропилявам живота в неблагодарната политика на Булгаристан, където като си свестен си най-оплют, за да може такива кумири като Гоце да се издигат над теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2061457
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930