Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 17:17 - Ако Апостола гледаше телевизия
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 19673 Коментари: 33 Гласове:
12

Последна промяна: 06.03.2010 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Навръх 3 март щеше да избяга от родината image

Ей така, случайно, ако Васил Иванов Кунчев гледаше българска телевизия на 3 март - какво щеше да почувства. Интересно е. На 3 март хиляди разочаровани българи гледаха концерт на Слави Трифонов, а "Листопад" го нямаше в ефира. Язък, щеше да каже Левски, после щеше да се сети, че "язък" е турска дума. Но пък имаше друг турски сериал.
В турските сериали има много от живота, който хората тип "анти-Левски" искат да живеят. Примерно в един от сериалите една жена се заглежда по мъжа на сестра си. Как ще реагира старият ага, патриархът в турското семейство?! Това е повод за десет нови серии на "Глистопад". А у нас проблемът се решава за петнадесет минути - същата случка в живота на българите (циганите) се решава, като
свекърът остригва снаха си с ножица
Остригва я като овца пиян овчар. Случката е от вчера в българския град Разград.
Турският сериал е онова, което липсва в живота на българите - нормалност, тротоари, улици, сватби, кръщенета, житейски разправии от отношенията между хората у нас, които не са добре разработени. Хората у нас като че ли гледат турските сериали не толкова заради актьорите, а заради гледката в тях (надяваме се). Левски седи и гледа, и какво си мисли - псува ли, радва ли се на чистата и свята република, където и турци, и арменци, и българи, и цигани управляват заедно, но нито един от тях не е доволен от резултата.
Ако Левски гледаше телевизия на 3 март, щеше ли да се зарадва на хахавия мотоциклетист който премина пред официалните лица?!
В България днес е по-лесно да си ненормален и терорист, отколкото по времето на турската империя. Левски първо щеше да се ядоса, че толкова лесно се прегазва една държава, а после щеше да се замисли над ползите от това. Ако толкова лесно можеш за профучиш покрай главите на нацията, значи системата лесно може да бъде бутната. Левски щеше да се чуди какво да прави - да харесва ли тази държава, или да хване наново да прави комитети. Първо в Перник, после в други градове.
Със сигурност щеше Левски да хване гората, ако можеше да хване телевизия "Планета". Чистата и свята република е пълна с кючек. Маанета и зурни - все едно върви отомански оркестър след поредната отрязана хайдушка глава. Певачки уруспии клатят баджаци в ориенталски транс. Зурната - българският инструмент на ХХI век. Ако Левски беше жив - щяха да го карат да щрака с пръсти. А по друга телевизия щеше да види как българите гласуват за своите оперни гласове на ХХ век. Идиоти, щеше да си каже Левски, това за българските гласове е италианското чудо на ХХ век, тук България няма пръст. Това, че българската майка юнашка ражда гении, се разбира само в чужбина. Това Левски щеше ли да пропусне да види?!
И щеше ли да пропусне да види новите джамии и минарета, срещу които други народи протестират с референдуми?! Щеше да се чуди Левски откъде да започне новата си апостолическа дейност - от политическия живот или от културния. Щеше да отиде да види как хиляди деца в училища с имена на Кирил и Методи, Христо Ботев, Отец Паисий и братя Миладинови не могат дори да сричат на български .
Това е изборът на държавата и на родителите на тези деца. И щеше да тръгне Левски да учителства поне, да буди народа, но нямаше да стигне доникъде, защото табелките у нас много ги крадат по друмищата.
Ако Левски гледаше телевизия, сериозно, щеше да отиде да освобождава други народи. Народ, който иска само да яде и пие, е вечно поробен народ и му е все тая кой е на власт и кой го стриже и бие. Щеше да спре Левски да гледа българска телевизия и щеше да гледа само "Ал Джазира" и "Дискавъри".
Апостола просто щеше да каже "аман, аман" и да хукне в чужбина.

Мартин Карбовски
СЪБОТА, 6 Март 2010
СТАНДАРТ



Тагове:   България,   телевизия,   чалга,


Гласувай:
12



1. анонимен - Слезнете на Земята, г-н Карбовски
07.03.2010 07:22
Господин Карбовски, слезнете на Земята. От 1878 год. досега ни управлява същата оная сган, която го предаде, която при само две заптиета не си мръдна пръста да го освободи. Който е запознат с истината около предателството на Дякона, ще разбере кои са тези, дето сега са на най-голяма почит. Най-фаталната грешка през тези над 120 години след Освобожднието е, че не се избра столицата да бъде всред най.бунтовната част, там където реално е било Априлското въстание.
цитирай
2. анонимен - Свалям ви шапка
07.03.2010 20:31
А ако бях мъж а вие жена и ръка щях да целувам!
Преди време когато, не само ме питаха, но и ме съдиха за решението ми да не живея в България, само отговарях "Аз не ви съдя за решението да останете при тези условия. Не ме съдете за моето да напусна страната, която обичам, но е невъзможно да живея нормално."
В петък на 5-ти Март събрахме над 150 Българи, живеещи на територията на Далас в щата Тексас на концерт. Концерт на който децата от Българското училище, което създадохме преди 7 месеца, рецитираха и пяха на Български. Деца, които преди 7 месеца не можеха да изречат една дума на Български. Рок група "Бяло-Зелено-Червено", която също бе съдадена преди по-малко от година забива парче след парче като изавърши с "Боят Настана". Имаме фолклорен ансамбъл ЛЮШ, с който вече втора година изнасяме концерти из степите на Тексас. Поддържаме прекрасните Български песни, танци, традиции и нрави повече, от когато и от където и да съм живяла преди. Защо ли? Защото чак сега осъзнавам, че народът ни в голямата си част си плаче за старият комунистически начин на живот, където всичко беше организирано от държавата, беше евтино и не се налагаше да се мисли много много как живота да се подобри. Сега когато му се налага на Българина, особено тук, където комунизъм никога не е съществувал, да е предприемчив, находчив и адски любезен, нещата се свеждат отново до там някой друг да свърши работата, а на останалите да им узлезе безплатно. И осъзнавам, че ако не го правим ние - 11 човека от Българо-Американският Културен Център "Българе" няма кой да го направи. Има Българи тук от 20-ина години, за които "Дайте да се съберем да се наядем и да се напием" и "Къде е далаверата, там сме и ние" са лозунгите, с които са живели и продължават да живеят.

Г-н Карбовски - адски полезна статия за онези, които могат да четат. Дори не се изисква да се вниква в някакъв подтекст. Само се питам, накъде отиваме Българи? Магдалена Маринова, Далас, ТХ
цитирай
3. анонимен - да, ама не
07.03.2010 22:06
Инак верно изглежда туй дето го пишеш, само дето вменяваш мръсотия на всички! Защо? Ако пък Апостола четеше опитите за обладаване на общественото мнение на Карбовски щеше да да попита пак: народе????
цитирай
4. анонимен - ...
08.03.2010 00:17
Добре, че не е жив, братиньо, нито той, нито никой от педците и последователите му! Жални са майките им и нашата майка е жална! Слепецу не тояга трябва, а очи! Нашите са слепи, човече! И на тези тук и на тези в чужбинско! Слепи са! И не чиста и свята република, ми българин и българщина няма да остане! Нека да съм лош пророк и да изсъхнат и устата и пръстите ми!
цитирай
5. анонимен - Da preustroim komunizma na Amerikanska pochva
08.03.2010 19:29
" Защото чак сега осъзнавам, че народът ни в голямата си част си плаче за старият комунистически начин на живот, където всичко беше организирано от държавата, беше евтино и не се налагаше да се мисли много много как живота да се подобри."
Seriozno????????Naistina li nie balgarite imame nujda ot tova??? Haide molia vi balgari stiga sme jiveli v minaloto! Robstvoto svarshi predi 500 godini, komunizma predi 20, ne e li vreme da poglednem napred?
цитирай
6. анонимен - По повод анонимните!
08.03.2010 21:08
Защо всички пишете от името на Амонимен?????????? Карбовски се е представил. Аз се представих. Останалата част????? Анонимен???? Защо въобще изказвате мнение като искате да останете анонимен? Да не би да се страхувате, че се криете? Нямате доблестта и смелостта да споделите без да се притеснявате как ще бъде прието мнението ви. А до анонимен №5 - ние Българите е крайно време да си стъпим на краката, да запретнем ръкави и да започнем да се трудим. А има много Българи, които живеят в миналото, но те не са тема на дискусията. За съжаление това, което наблюдавам в сегашна България - корупция, мафия, безсилие и абсолютно неуважение към народ и Родина е далеч от представите ми на нормална държава. Особено като добавим сапунени опери, масови изневери и безхаберие се нареждаме редом до всяка една латиноамериканска държава, водена от типа на Хуго Чавез. А там живота е мнооогоооо, мнооогооо зле! Останете си със здраве, вие анонимните.
цитирай
7. анонимен - мдамм
08.03.2010 21:09
Явно самият блог създава тази пародия на анонимност! Магдалена Маринова, Далас, ТХ
цитирай
8. анонимен - анонимен N4 и сегашен анонимен
08.03.2010 21:19
Ася Миланова
цитирай
9. анонимен - Kakvo mu e na Slavi be Martintcho!
10.03.2010 23:16
Ne se pravi na interesen. BB e naj-goljamata tchalga, batka. A Slavi e pitch. Ste podkrepim kandidaturata mu za prezident. A ti sto ne se kandidatirasch za premier. Stiga sa ni upravljavali posharnikari, koito se pravjat na premieri. Vish, shurnalist ili artist po-biva, ste go isigraete po-dobre pri vsitchki slutchai!
fenka na Slavi
цитирай
10. tirith - До фенката на Слави
11.03.2010 06:23
Мартин Карбовски на дали ще те чуе, по простата причина, че това не е неговия блог, а аз съм му препечатал статията, защото съм напълно съгласен с него и исках повече хора да я прочетат.
Както може би не си забелязала поради обективни причини, Слави не е главния действащ герой в текста.

Предполагам, че Мартин го е включил за да даде пример за фалшив патриот и родолюбец като Слави.
Може ли да бъде патриот този, който крие огромните си приходи в офшорна фирма и ощетява по този начин така обичаната си държава с милиони левове годишно?
Може ли да бъде патриот най-големия подмазвач на агент Гоце - кръстника на Тройната коалиция и човека на Доган?
Може ли да бъде патриот този, който всеки 3-ти Март повтаря съветската теза за това как руснаците безкористно ни освободили от братски чуства, докато ние сме си седели на четрибуквието, вместо да казва вече доказаната истина, че това е била най-обикновенна имперска политика, а самата ни свобода е извоювана много повече от нас самите, отколкото от руския император?

А такива фенки като теб когато намалят гледането на "Планетата" и "Фен TV" на под 50% и се научат, чисто по патриотични причини, да пишат на кирилица - тогава бива да се включват в каквито и да е дискусии, които обсъждат нещо извън гръдната обиколка на Преслава.
цитирай
11. анонимен - около минута Левкси е тук, но ...
12.03.2010 20:59

около минута

Левкси е тук, но се роди жена, защото ако беше мъж, ще го наклеветят, че е гей. ГЛЕДАМ ВИ. Има една турска любима дума на турците ˝софра˝ и сериалите са изградени върху нея. И всичко е за консумация. Няма я мъдростта. А американските филми само кръв и вампири. Всичко свято и чисто се изгуби някъде. Освен да ви стана водач, или премиер, или президент, или всичко това взето заедно , тогава може и да ви покажа синъото небе, да ви полея с чиста вода та да прогледнете и да видете, а и да чуете. И тогава няма да има обидени и недоволни. А ще има само хора свободни.

редактирай из
цитирай
12. magnoliya - БРАВО!
23.03.2010 22:25
Чудесна статия, всичко е много добре описано, благодаря!
цитирай
13. анонимен - promqna
02.05.2010 05:28
vasil levski,ako stane ot groba i vidi kakvi muhliuvci sa politicite ni i na kakvo deredje ni e dargavata,6te se sramuva 4e se e boril i si e dal givota za tazi prekrasna,hubava maika BALGARIA
цитирай
14. анонимен - ако наистина обичате ЛЕВСКИ
09.05.2010 14:41
Можете да отидете до Националния Исторически Музей в Бояна, за да видите неговия Бележник, неговия Далекоглед, неговия Пищоф, негоните анджиклами, с които е прави фашиви тескерета за да успее да оцелле. Той е Невероятен!!!! Той е толкова истински и неповторим! Нашият ЛЕВСКИ!
цитирай
15. анонимен - . . . vseki qha valnata. . q za poli...
13.05.2010 00:20
...vseki qha valnata ..q za politika ..q za prodajbi na ...sladoledi...q za efirno vreme...ne qhaite Levski...edni4ak toi ni e ostal..makar i ne bezgre6en...naistina nqmate stoperi...tuk koi li ne ni e 4ukal...razmita krav sme..a i nikoi nqma da ostavi silna darjava tuk..taka 4e ...bedni nasrani paneladjii...ama imame pone nadejda...ne q polzuvaite za sanirane na groznite blokove...moje i tapo da zvu4i...ama Cvetan Radoslavov e napisal..:Mila rodino..ti si zemen rai....za bez pari...



цитирай
16. анонимен - Privet i ot men My name is Гювен
29.05.2010 20:09
Здравеите, приятели и г-н Карбовски.В началото четях с голям интерес вашите статии, но от 5-6-7 години много рядко до край, понеже вече много ме натоварвате, не знам може би това е начина да се поуправят нещата като показваш простотията, но лично мен много ме натоварвате.От 3-4 месеца съм в САЩ не знам за колко, но и аз да си кажа моето мнение.Според мен тези глупости които сте ги написали са доста обидни като цяло за всички под общ знаменател. Така е, днес българското общество визирам главно това в границите на Република България не е в най- доброто си културно състояние, но как би изглеждало старото общество в съвременния свят никой не може да знае(тук е интересно да разберем как би трябвало да изглежда, имаме ли представа как би трябвало да изглежда). Това общество, племе, го е имало, ще го има доста дълго най-вероятно. Според мен това е напълно нормално, защото едно общество се развива именно чрез възход и падения(това го доказва историята). Искам да Ви кажа, че България е добро място за живеене в света. Просто сега го осъзнавам след като за първи път съм извън границите на страната.(Очаквах огромна разлика между двете толкова различни общества, като американското и българското, но уви.За стандарта на живот не говоря и как са го постигнали.Тука я има същата простащина и простотия както я разбирате(това е мое мнение,не засягащи другите в USA българи).Искам само да Ви кажа, че според мен големия проблем е негативизма.Опитаите се г-н Карбовски(а и на другите критици да се опитат) да напишете една наистина хубава положителна статия, колкото и да е трудно, колкото и да няма за какво да пишете положителни неща(надявам се че ще намерите).И това да продължи в рамките на следващите 5-10 години и тогава най-вероятно да видим напредък с позитивно мислене и всеки сам да развива българското в себе си и около себе си и да се радва на това, без дори да си прави най-малка илюзия да каже за колко българи го прави и какво и коства и защо и т.н.Благодаря Ви!поздрави и успехи!
цитирай
17. анонимен - Ако повече хора започнат да мислят позитивно
16.06.2010 12:38
Гювен е абсолютно прав и много ми хареса коментара му.С пожелание към г-н Карбовски да го прочете.Мен лично статиите на Карбовски не ме натоварват и си ги чета в "Стандарт" редовно,естествено не харесвам всичките му изяви и тази статия е от тях/идва ми в повече заигравката с великият българин Васил Иванов Кунчев - Левски /[quote=анонимен]Искам само да Ви кажа, че според мен големия проблем е негативизма.Опитаите се г-н Карбовски(а и на другите критици да се опитат) да напишете една наистина хубава положителна статия, колкото и да е трудно, колкото и да няма за какво да пишете положителни неща(надявам се че ще намерите).И това да продължи в рамките на следващите 5-10 години и тогава най-вероятно да видим напредък с позитивно мислене и всеки сам да развива българското в себе си и около себе си и да се радва на това, без дори да си прави най-малка илюзия да каже за колко българи го прави и какво и коства и защо и т.н.
цитирай
18. анонимен - и аз да кажа моето мнение
21.06.2010 19:30
кьм Гювен и др.-искате позитивизьм от г-н Карбовски,само че откьде да изсмуче,като го няма около нас,неприятна е истината,но е такава ,каквато я описва той,дори понякога е доста по-зле от това ,което той показва и казва,но повечето хора не харесват истината
цитирай
19. анонимен - Мнение ,което ще бъде много плюто ;)
30.06.2010 23:13
Дякона-хайдутин ,не по добре с големи букви ХАЙДУТИН потърсете значението на думата ( от турски е така са се наричали и самите войводи още по-многозначно) та както и в днешни дни и Левски и подобните му са били разбойници в тогава друга простираща се държава в земите на днешна България та какво му е толкова великото на Левски като дори ми се доспа и не мисля че дори заслужава коментара ми повече от това

За всички негативно настроени за този коментар (предполагам 98% от хората :) да не съм писал грамотно Sorry ;)
цитирай
20. анонимен - и за да не сам анонимен –Денислав
30.06.2010 23:16
Проблема на България-българите и това нещо което носим на главите си с неговото българско съдаржание за съжаление пари има много тук но мисленето еее нямам думи трябват ни около 8 милиона психолози и около 100 години терапия
цитирай
21. анонимен - и ценя
30.06.2010 23:17
...и ценя г-н Карбовски като журналист и няма да подавам повече spam ......
цитирай
22. анонимен - Карбовски
22.07.2010 00:14
Аз лично смятам, че Карбовски е лицемер, който както сигурно 90% от журналистите по професия в България, които от своя страна са 99% от практикуващите такива, се занимава предимно с поръчкови материали и от време на време има възможност да вкара нещо "свое си" в репортажи и "БЛОГОВЕ".

Основата на това изкуствено насаждане на омраза м/у Българите и резултатите от него, които са нагледно показани на тази страница - статията и коментарите, е същинският ни проблем в днешно време.

Защото сте овце, ние всички сме овце в калта, но само някой от нас гледат към звездите, всички останали гледате към овчаря, клатите глави и разсъждавате точно така, както той цели да ви втълпи.

Загубих си времето да прочета тази статия заради името на Левски и знам, че щях да го загубя като го направя защото знаех кой е автора.

Вие разъждавайте, обсъждайте и анализирайте на Вашето си ниво...
цитирай
23. анонимен - До дамата в Далас - кратко и ясно
30.07.2010 02:49
Не мислете, че сте патриот в многобройните си кампанийни и демонстративни дейности, пропагандиращи българското.
Една линия изпускате. И тя е, че дори децата ви и внуците ви... и правнуците ви да говорят български, след X на брой поколения... във вашето семейство няма да има българи. А все някога... тези, които сме тук, ще се изправим. Разбирам да избягаш, но само ако се върнеш и то по-силен. Другото е да си разпилееш гена и на практика да се загубиш. Слънчево лято на всички... а относно Карбовски - безпогрешен журналист. Дори да е лицемер в живота си... и да са купени персонажите му (журналистическа фикция) - значение имат единствено тезите му. А те са истински - всички го усещаме!
цитирай
24. анонимен - до анонимния, дето мнението му щяло да бъде много плюто
30.07.2010 10:18
Ти сам си си плюл в лицето, нещастник.Твоят тип хора обикновено свършват на саморъчно направено бесило в кенефа.Консултирай се с историята(Юда например).Колкото и да си тъп да си мислиш,че ще ти се размине незачитането на свещени хора или неща,не става стака.Господ не ги прощава тези неща.
цитирай
25. анонимен - На Левски нямаше да му пречи всичко това ако етносите в България живееха братски и медии и политици не сееха омраза между тях...
20.08.2010 15:37
Левски е загинал за Чиста и Свята Република в която "турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи."....Но съвременният българин е забравил за какво е загинал Апостола и е пропит със злоба и омраза към другите, а другите също са хора. Ние българите мразим турците, мразим еврейте, мразим циганите, мразим себе си...Със сигурност този човек не е дал живота си за това, в което сме се превърнали..Нямаше да му пречат турските сериали, а коментарите относно тях защото тия сериали ви пречат за туй че са турски а не за туй че заемат ефира..." Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност" ама ние тия думи ги забравихме, забравихме защо е загинал Левски...той от статия като тази ще се срамува, че тя освен омраза между нас гражданите на България друго не би могла да да породи....
цитирай
26. анонимен - Нямах желание дори да дочета тази ...
20.08.2010 22:20
Нямах желание дори да дочета тази статия.В опита си да изглежда интересна , различна , "народна" , "родолюбна" се е получило нещо наистина отвратително.
Какво общо има Васил Левски с държавата ,в която живеем в момента ?! Какво общо имат турските сериали , поп-фолка , тероризъм и разни споменати мотоциклетисти ... ?!
Левски се е борил за свободата на родината , а не за начина ни на живот , това само ние народа избираме , правим , творим.И Апостола още докато е бил предаден и затворен е разбрал що за хора,народ сме."Брат" да предава брат.Че на какво ли още не , би бил способен такъв човек ... , такъв народ ...!

цитирай
27. анонимен - Коментар
29.08.2010 09:38
Здравейте господин Карбовски. Може би Левски нямаше да хареса всичко, което вижда в България ,но сигурно и много щеше да хареса. Все пак ние сме свободни. Не сме под ничия власт и не сме васално княжество или нечия колония. Живеем МИРНО под един покрив много националности, все на същата територия под името България. И официалният език все още е български. Светите братя Кирил и Методий са все така тачени по тези земи и май са единствените, които все още могат да накарат мало и голямо да се радва истински. Не е малко,като се има предвид, колко години систематично и стрателно са правени опити за унищожаване на българското самосъзнание и претопяването на нашият народ. Но ние си знаем, че това нито е възможно, нито препоръчваме на някого да опитва отново, защото народ, който може да роди Левски и Петлешков и още хиляди непокорни и будни българи не се бои нито от меч, нито от бесило. И както е казал поета "Няма власт над онази глава, която е готова доброволно да се отдели от раменете си..."
Сегашните стратези се опитват да го направят по други начини. На мен лично "Листопад" също не ми харесва, но далеч не мисля, че е сред най-важните въпроси, които трябва да ни занимават. В смисъл, че съм убедена, че телевизиите съвсем скоро, че разберат, че това вече не е печелившият ход в този динамичен свят, в който има реална конкуренция от други медии.
Може би демокрацията в която сега живеем, не е точно представата на Левски за чиста и свята република, но мисля, че много от нещата, които е искал за българите вече са факт. Останалото е в нашите ръце и в нашите умове. Въпроса е дали и какво точно виждаме. Защото, ако израстнещ покрай бунището, и там намираш храната си, нищо чудно да решиш, че основни характеристики на света са разрухата и мръсотията. Както и ако никога не си се сблъсквал с тях ще мислиш, че те изобщо не съществуват. Нека се вглеждаме в света с чисти очи и с чисти сърца, за да го видим такъв, какъвто той наистина е.
А това зависи единствено и само от нас.
цитирай
28. анонимен - Българското чудо
02.09.2010 22:25
Не е истина колко сме луди ние,българите!Например гласуваме,при това с голям ентусиазъм,а само след няколко месеца вече яко псуваме,при това не по-малко ентусиазирано.На нас вечно някой ни е крив!Факт е!Обаче понякога ни става нещо и правим нещо наистина голямо.Например световното от 94г.,или някоя изненадваща олимпийска титла,или някоя престижна междунаридна длъжност,или професионализма на нашите пожарникари,които доказват силата на българския характер по Турция,Гърция или Русия...Случвало ми се е да се срамувам,че съм българка,а само след малко да се опивам от гордост,че съм..."българка"!Шизофренията е пълна,няма спор.А Апостола и той си е бил малко "шизо",щом така добре се е превъплъщавал в чужди роли.Ама нали си е българин,разбираемо е.Изобщо ... ние сме нещо-като...нищо.Никога не можем да сме сигурни,че сме прави.Ама кой може да ми докаже,че сме криви...Онези ли издокарани,излъскани,освинени и с промити мозъци,но благоденстващи американци,германци,швейцарци и други подобни угояващи се "демократи"?Наскоро се разбра,че и на тях корупцията не им е чужда.Значи не сме ние най-червивите...Може би само сме по-глупави,та се издаваме,като намажем "филията" по-дебело!Не ме напуска мисълта,че българите сме предопределени за по-велики неща.
Дали от шизофренията,или си е чиста надувка,ама съм убедена,че по някакъв начин ще се докажем като народ,като качества и като сила!
И не случайно Левски е българин!
цитирай
29. анонимен - Един познал верния отговор.
11.09.2010 02:01
Добре,че поне един човек,та дори анонимен, знае за какво става въпрос.Нека се знае ,че е точно така,а не да се разпространяват лични мнения и тълкувания на цитати.
анонимен написа:
Левски е загинал за Чиста и Свята Република в която "турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи."....Но съвременният българин е забравил за какво е загинал Апостола и е пропит със злоба и омраза към другите, а другите също са хора. Ние българите мразим турците, мразим еврейте, мразим циганите, мразим себе си...Със сигурност този човек не е дал живота си за това, в което сме се превърнали..Нямаше да му пречат турските сериали, а коментарите относно тях защото тия сериали ви пречат за туй че са турски а не за туй че заемат ефира..." Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност" ама ние тия думи ги забравихме, забравихме защо е загинал Левски...той от статия като тази ще се срамува, че тя освен омраза между нас гражданите на България друго не би могла да да породи....

цитирай
30. snipera - АЗ ХЕМ СЪМ СИ ПЛАМЕН ХЕМ СЪМ СИ КОЛЕВ - Е КАК ТОГАВА ДА СЪМ АНОНИМЕН?!?
17.10.2010 04:07
Поинтересувай се, както за броя на заптиетата, така и за тяхното знание - кога се е разбрало кой са закарали в София! Абсолютно никой не е знаел, че ЛЕВСКИ е в беда. Както и много от хората, зо които си е дал всичко - дори и живота - те саминте, дори и не са го познавали на външен вид. Как тогава искаш от тях да се притекат на помощ, на кого, за какво?!? Остане ли ти време някога, прсто намери начин, слез до мъничката църквица, погледни паметната плоча, докато и нея не са я откраднали - пък влез вътре, обърни се на ляво - прочети нещичко за този, който нито го приемаш за дякон, още повече за родолюбец, и едва тогава се качи горе и погледни мястото зад олтара и разпитай църковният служител! Тогава, може и да си промениш мнението, както за народа му, така и за самият АПОСТОЛ - ПОВТАРЯМ - МОЖЕ!
цитирай
31. анонимен - p. tomov
17.11.2010 08:33
toq bokluk karbovski se hrani samo s pomiq i ne zaslugava da pi6e i da govori za svetci !dage nqma da se naprqgam pove4e da go opisvam !
цитирай
32. анонимен - ДО ПАПАЩИТЕ ПАСТИ
06.02.2011 15:23
ТОЗИ МАТЕРИАЛ, НА УВАЖАВАНИЯ ОТ МЕН МАРТИН КАРБОВСКИ, Е ЕДИН ПРЕГЛЕД НА СЪВРЕМЕННАТА НАРОДОПСИХОЛОГИЯ,А ЛЕВСКИ Е САМО СТЪПКАТА ОТ КОЯТО ПОДСКАЧА,ЗА ДА НАПРАВИ ГОЛЕМИЯ СКОК И СРАВНИ БЪЛГАРИНА ОТ ТОГАВА И СЕГА! КАРБОВСКИ Е ГРАМОТЕН И ИНФОРМИРАН ЖУРНАЛИСТ,ПРИ НЕГО НЯМА ПРАЗНИ ДУМИ. ОБРАЗОВАН И ТЪРСЕЩ БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ ВЪВ ВРЕМЕТО. КОЕ ТОЛКОВА ВИ ДРАЗНИ? ТОВА,ЧЕ НЕ ПИШЕ НИЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ ОТ ПУБЛИКУВАНИТЕ МАТЕРИАЛИ НА НАРОДОПСИХОЛОЗИТЕ НИ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ/"ЗАЩО СМЕ ТАКИВА?"издателство "ПРОСВЕТА"1994г-София/? ГОЛЕМИЯ ОБЕМ ИНФОРМАЦИЯ И ВИСОКАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА КАРБОВСКИ МУ ПОМАГАТ ЗА БЪРЗИЯ АНАЛИЗ НА БЪЛГАРСКОТО МИСЛЕНЕ . РАДВАМ СЕ ОЩЕ,ЧЕ ПРИЛАГА И ТЕОРИЯТА НА БЕРДЯЕВ ,ЧЕ "СВОБОДАТА Е ВЪПРЕКИ НЕЩО", ЗА ДА ИЗРАЗИ МНЕНИЕТО СИ. КАРБОВСКИ Е ПЪРВО ЧОВЕК И СЛЕД ТОВА ЖУРНАЛИСТА КАРБОВСКИ И НИКЪДЕ В МАТЕРИАЛА НЕ СЕ РАЗГРАНИЧАВА ОТ БЪЛГАРИТЕ , НО НЕ СЕ ПОДРЕЖДА И НА ВЕЧНАТА БЪЛГАРСКА "СОФРА"! РАЗБИРАЕМ Е КРЯСЪКЪТ ВИ СРЕЩУ МАТЕРИАЛА МУ, ТЪЙ КАТО ПОДСЪЗНАТЕЛНО ВИЕ СТЕ СЕ ПОДРЕДИЛИ НА НЕЯ , А НАЙ-ВЕРОЯТНО ТЪКМО С ТОВА ВИ ПОДРЕЖДАНЕ ИСКА ДА ВИ НАКАРА ДА ПРЕМИНЕТЕ ПРЕЗ КАТАРЗИС, ЗА ДА ПРЕСКОЧИТЕ ДРЕБНИТЕ СИ ЧУВСТВА И НАПРАВИТЕ ОПИТ ЗА ГОЛЕМИЯ СКОК В ЖИВОТА СИ,А ИМЕННО "ЛЪВСКИЯ СКОК" НА ЛЕВСКИ ,НО В ПОСОКА НАПРЕД И НАГОРЕ КЪМ ПЪЛНАТА ПРОМЯНА НА МИСЛЕНЕТО СИ! КОГАТО ИЗПИСВАМЕ ДУМАТА "БОКЛУК" ЗА НЯКОЙ И ГО КАТЕГОРИЗИРАМЕ КАТО ТАКЪВ, ТРЯБВА ДА СИ ЗАДАДЕМ ВЪПРОСА " КОЯ КОФА ЗА СМЕТ ИЙСУК/ЗПОЛЗВАМЕ ЗА ТРИБУНАТА СИ?" И ДА СЕ ЗАМИСЛИМ НЯМА ЛИ ДА СЕ ПООПРЪСКАМЕ И НИЕ, КОГАТО ЗАЛИВАМЕ НЯКОЙ , С КОФА ЛАЙНА?/ ВРЪЗКА С МЕН- ГОРА ЛЕСОВА-ФЕЙСБУК/
цитирай
33. анонимен - backlink search engine backlink services
04.08.2011 19:35
google check rank seo report <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> backlink submitter
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054371
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031