Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2009 23:13 - Политическия демон Иван Костов пак ще реже пенсиите
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 2166 Коментари: 3 Гласове:
0



Прочетохте ли вече в нета? Или може би чухте от рекламите по телевизора? Универсалния демон Иван Костов пак щял да реже пенсиите като дойде на власт. Този път съм готов да се съглася с добре платената черна кампания на комунистите. Няма да се лъжем за две неща - след 5 юли Костов ще е във властта и ще се режат пенсии.

Но какво ме е прихванало, ще питат някои. "Нали в предишния ти пост ни увещаваше да гласуваме за Синята коалиция. А сега пък си антикостовист и ни плашиш с него".

Спокойно хора. Друго имам предвид. Но пенсиите, пак повтарям, наистина ще се орежат от Костов.

Защо обаче Костов трябва да прави такива лоши работи? Ами заради БСП.
Как става това? Ами много просто.

Предизборно комунистите съвсем се разпасаха. Несекващите им кампании и клипове за много милиони изобщо няма да ги броим. Говоря за кампания с държавни пари.
Откакто БСП е на власт всичко поскъпва. Всяка година. И то с няколко десетки процента. Какво обаче става сега съвсем не предизборно предизборно?
Тока ще бъде намален с 1-2%. От 1 юли. Сигурен съм че няма абсолютно нищо общо с изборите, които са една седмица по-късно.
И още една добра новина. Парното намалява. От 1 юли. А, съвпадение. Не се и съмнявам, че е случайно. И все пак се радвам, че хората ще имат топло и евтино парно юли месец.
Добрите новини продължават ли продължават да текат. Премиера Станишев нареди пред камерите на НОВА на Орешарски да върне ДДС-то от ВИП брадърските СМС-и за благотворителност. Цялата държава ликува. Какъв премиер имаме само. Сигурни сме, че действията му са безкористни, а не жалък ПР граден на съпричестноста на хората към онеправданите.
Но ние сме страна на неограничените възможности. И доброто не секва. Станишев обяви и че сме най-стабилните. Така си е. Кой не жадува за нестабилност с минус 4% намаление на БВП. И докато тъпите европейци си намаляват разходите за да не фалират държавите им нашият премиер им показва как се прави. Харчиш 6 милиарда от фискалния резерв за 6 месеца, взимаш заробващ заем за още 4 милиарда/този път евро/ и вдигаш пенсиите с 10%. И то на коя дата? Можете ли да се досетите? Сигурен съм, че и този път НЕ Е нарочно избрана датата 1 юли.
Но виждате ли далновидноста на политиката на БСП? Гениална е. Харчиш спестеното /фискалния резерв/, заробваш бъдещите бюджети с изплащането на 4 милиарда евро, а за да изгърмиш бюджета за текущата година увеличаваш с 10% пенсиите. Това са нови разходи от над 1 милиард лева, които се правят при 15% намаление на досегашните приходи. А пък резерва вече е почти изхарчен и е на санитарния минимум за да поддържаме валутен борд.
Но Станишев го е измислил хитроумно. Пропиляването на спестеното и опропастяването на бъдещето вече е сторено. А за настоящето не иска да изгърми той самия. За това и пали фитила на бомбата на 1 юли. Защото знае, че няма да е в следващото управление и да поеме експлозията.

И тук се намесва Костов. Всички икономисти са на мнение, че увеличението на пенсиите с 10% при сегашните условия е пагубно. Те дават само един възможен вариант за да не изгърми цялата държава - де се намалят /върнат/ пенсиите, към размерите им преди 1 юли 2009 след като дойде новата власт и като се съкратят и останалите разходи.

Точно това ще направи и Костов. За да не изгърми заложената бомба и след това Станиш и Доган ще скочат - намалява пенсиите на хората. Пак.

Да не говорим и за това "пак". Как баба ми още нарежда как Костов й взел парите и хубавата пенсия та е могла със спестяванията си да ми купи само едно костюмче за първия учебен ден. И аз я питам - Добре де, кога ти намаля пенсията и си изтегли обезценените пари? Не беше ли тогава 1996. И тя отговаря утвърдително. Добре де, ама по това време дори още Софиянски не е на власт. Що го обвиняваш този Костов? На този въпрос тя отговаря - "Знаеш ли какви предприятия имахме навремето, всеки имаше работа. Всичко съсипаха". И след това пак нарежда Костов.

Това е то честта да си универсален демон - навсякъде те споменават - дори и без твои заслуги.

Денят наближана - 7 юни - Неделя - Синята коалиция №11



Тагове:   власт,   бюджет,   демон,


Гласувай:
0



1. veselaj - Браво на автора!
04.06.2009 13:29
Браво на автора!
цитирай
2. prognozite - ===
06.06.2009 12:31
Много правилно...комунягите в момента са в образа на прикрити бомбаджии.За жалост и в други области ще е същото,не само с пенсиите.Той Иван Костов още миналата година им говореше,че този "излишък" е смешен,и че твърдението,че България има ръст от 5-6 процента в икономиката е комично.Не може да слагаш плосък данък,да събираш повече пари по този начин от хората и да генерираш ръст по този идиотски начин.Това е все едно аз да имам фирма,която има печалба на година 100лв,да орежа заплатите на служителите с 1лв и да обявя,че имам 150лв печалба.Но хората им се връзват...или не им пука....ГЛАСУВАЙТЕ!!!
цитирай
3. анонимен - Великите умове на България!
11.06.2009 21:32
Старец земи се стегни!Ние сме новото поколение!Не се опитвай да изкорениш всяваното в дъртите, а земи да изтръгнеш лявата наклонност на децата на тея промити мозъци!Тука с блоговете Пафка нищо няма да стане!Вземи пусни ги в училищен вестник или в."Млад Седесар".Поне да се образоват младите!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063193
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930