Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2009 23:23 - Синдромът - "Няма да гласувам"
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 31775 Коментари: 107 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Често се среща. Като говориш с някои хора те ти казват - "Няма да гласувам". Брей, казвам си аз, и защо така лесно се отказвате от това свое основно конституционно право? И тук мненията им вече започват да се различават по смисъл, но да са еднакво безсмислени: "Всички са еднакви", "Не се занимавам с политика и не ме бърка", "За тези гадове - никога", "Какво, и с моя и без моя глас - все тая"... и коронното, което е най-зверските от всички които са ми любими - "Аз не гласувам за да не ме обвиняват поколенията" и "Гласувайте вие за тези депутати/евродепутати за да ви крадат парите, а аз ще ви се смея".

Както си му е реда да отговорим на всеки един по отделно и после да обобщим:

"Всички са еднакви" - Основна логическа грешка в съждението. Дори и близнаците не са напълно еднакви. А каквото и да говорите - разликите между някои политици наистина са големи. А и дори да са малки, ако някой е по-добър само с малко от другия това ще се усети с няколко милиона неоткраднати от бюджета. Все е нещо. Пък и да не забравяме, че въпреки всичко партиите малко или много следват програмите си. Като стил на управление - все е нещо.

"Не се занимавам с политика и не ме бърка" - Ти може да не се занимаваш с политика, но тя се занимава с теб. Всичко около теб е плод на нейните усилия или бездействия. От нея зависи дали държавата ти ще фалира, колко от заплатата ти ще взима държавата, ще има ли въобще кой да ти даде работа,  и дали българските мюсюлмани ще се мислят за турци. И ако ми кажете, че нито едно от тези не ви интересува много ще излъжете. А разлика, както разбрахме от предишния параграф, винаги има.

"За тези гадове - никога" - Даммм. Така е. Само дето има една малка врътка. И без да гласувате "тези гадове" все някой ще ги избере /защото по нашата система и един пуснат глас да има изборите ще се зачитат, а дори всички останали да бойкотират, нещо невъзможно впрочем, те пак ще гласуват сами за себе си/. И какво става - гадовете те управляват, а ти дори не си се потрудил да си вдигнеш задните части за 10 минути и да избереш по-малката гад.

"Какво, и с моя и без моя глас - все тая" - Класика направо. И така си казват 50% от населението. Дори и за такива клинични случаи си има "оправдание". Дори и в България станахме свидетели на доста избори в които разликата е в няколко гласа. На местните избори такава беше ситуацията в Стара Загора и в Шумен. На Парламентарни избори пък винаги е така, защото в даден случай и един глас е достатъчен квотата за един депутат да отиде в една или друга партия. Пък и помислете, че с малкото усилие, което ще направите, може да накарате и друг да гласува.

"Аз не гласувам за да не ме обвиняват поколенията" - Оооо, да. Не бях чувал по-добър аргумент. Просто си представям неосъществения гласоподавател след години как се хвали на сина си: "Сине, аз не гласувах. Правителствата, през които израстна не бяха избрани с гласът на баща ти. Е, може сега да ринеш боклуци в сметището, да не може да си намериш нещо за ядене и да спазваш законите на шериата, но важното е че няма за какво да ме обвиняваш".

"Гласувайте вие за тези депутати/евродепутати за да ви крадат парите, а аз ще ви се смея" - Това го оставих за накрая, защото е най-абсурдно. Интересна мисъл трябва да имат хората, които се оправдават с нея. Интересна - да, логична - не. От една страна едни други хора взимат избора кой да управлява вместо тях, а те им се смеят как са се прецакали много за който и да са гласували и как "им плащат парите да се ояждат" на депутати, евротакива и т.н. Интересното е че същата тази избрана власт не те пита гласувал ли си или не, а те управлява активно и ти взима част от парите, като с тях си плаща осъжданите от теб "дебели депутатски заплати" и се ояжда.
И какво излиза - и гласувалия и негласувалия биват ...... с тази разлика, че гласувалия поне си е избрал кой точно да го управлява и ако той е бил достатъчно умен е избрат този, който ще го ощети най-малко и ще му взима най-малко пари. Сами разбирате кой е по-печеливш. А да - негласувалия ще спечели правото като седне на маса да псува властта и да си мечтае за по-добро бъдеще.

ИЗВОД: Има много причини да гласувате: да смъкнем процентите на Доган, да изкараме комунистите от властта, да упражним едно от малкото си права по Конституция, да определим бъдещето си за 4 години напред...
И нито една причина да не гласувате.
Възползвайте се от това си право и на двата избора тази година. За вашо добро е все пак вие да решавате съдбата си.

---------------------------------------------------------

А в самия край не мога да не дам отново и моя съвет за кой да гласувате. Въз основа на програмите които съм чел, пък и на други фактори съм решил да подкрепя Синята коалиция. В следващия си пост ще изложе и заради какво ги подкрепям.
Ако въобще не искате да гласувате за тях по каквато и да е причина, въпреки това, че са най-добрия избор, все пак пуснете глас за ГЕРБ, РЗС... някой избираем, но моля ви се - не за ДПС-БСП.


Тагове:   Доган,


Гласувай:
0



1. valsodar - Гласуването е акт на одобрение. ...
31.05.2009 23:34
Гласуването е акт на одобрение.
Негласуването е съответно знак на неодобрение.
На предоставените за избор кандидатури.
На липсата на достоен за доверие сред тях.

Защо да продължаваме да си даваме доверието на кредит?
Не е ли време, първо някой да го заслужи с делата си и чак след това да му го дадем, в знак на одобрение към постигнатото?

Това си е нормална практика по целият свят.
Първо се доказваш в малкото , а сетне и в голямото.

Как може да искаш да поверим управлението на държавата на хора, които и една фирма не могат да управляват, една сметка не могат да направят като хората.

Нека първо да се докажат като компетентни специалисти, сетне като патриоти работещи за националният ни интерес, а сетне да искат одобрението ни да са във властта!
цитирай
2. tirith - С чакане не става
31.05.2009 23:48
valsodar - ти докато чакаш някой да ти заслужи доверието за следващите избори /както и други подобни на теб негласуващи/ на тези избори ще излязат червените баби и Асан и Айшето от Кърджали и пак ще си изберат /без да им пука за доверие или други такива работи/ ДПС-БСП. Разграбването на държавата ще продължава, корупцията ще расте, смесените райони ще стават все по-турски и все по-малко смесени, саудитските фондации окончателно ще въведат /с разрешението на държавата/ шериата там и още много други работи.

През това време мислещи и активни българи като теб ще чакат някой достоен за одобрение. Е такъв филм няма. Това е политика. Избираш не доброто, а най-малкото зло, защото без твоя глас ЛОШИТЕ ще дойдат отново на власт. Ти не се жениш та да си избираш "честна" булка, хубава и гиздава, а гласуваш. Разберете го най-накрая за да няма на тези Евроизбори ДПС - първа сила.
цитирай
3. valsodar - Сега ще се плашим ли?
01.06.2009 00:00
Червените плашат със сините, сините с турците, турците с Атака, а те с масоните, мусоните и марсианците.
В крайна сметка се видя до къде води масовият необмислен вот - до 20 годишно присъствие не мекерета във властта.

Мен не ме интересува кой как се самоопределя, а с какво може да е полезен за държавата ни.

Видя ли човек достоен и полезен за държавността ни - ще го подкрепя с избора си за него.
За момента няма нито един, така че... предпочитам да спомогна повече за създаването на свестни хора, които един ден да управляват държавата, наместо да удължавам агонията на псевдодемокрацията, узаконявайки я с отчетеният в повече в урната глас
цитирай
4. анонимен - една причина да не гласувам
01.06.2009 09:02
Когато гласувам печели някой нещо за себе си, а аз нищо.
цитирай
5. kapricia - ...
01.06.2009 09:38
"Видя ли човек достоен и полезен за държавността ни - ще го подкрепя с избора си за него."
Ето това е основният проблем всъщност - такъв човек някак си май няма засега. Въпреки това съм от гласуващите. Правя го именно с изброените подбуди - надеждата, че нещо ще вземе да се оправи, че този път ще е ма-а-алко по-различно. Обаче...
Обаче нищо не се променя. Поне за мен де. Колкото и грубо да звучи, слабо ме вълнува доколко се е променила държавата в очите на Европа и т.н. Повече ме вълнува, че за близо 20 години аз не съм мръднала и крачка напред, при това не по собствена вина. Учих, после започнах работа и не се скатавам. Не съм и от онези, които чакат да им капне от нищото. Въпреки това съм в същото положение, в което бях и когато завършвах училище. Колкото и егоистично да изглежда, мен това ме интересува повече. С други думи, когато знам, че може и да не успея този месец да си платя всички сметки, престава да ми пука за сини, червени или каквито и да било други разцветки идеи.
Но ще отида да гласувам и този път. Не знам защо. както ти казваш, ще се опитам да гласувам за по-малкото зло, въпреки че когато се види във власт и най-малкото зло се превръща в грандиозно бедствие, както е видно от последните две десетилетия българска история.
цитирай
6. djgator - tirith
01.06.2009 09:57
Да пишеш или не, нищо няма да се промени за жалост, 20 години тъпкане и подигравки направиха от хората- аполитични и апатични същества! За жалост те не осъзнават, че малцинство тъпанари ще отидат под строй и ще се ебават с нас още години наред! Всеки трябва да гласува- иначе да се сърди на себе си!
цитирай
7. анонимен - Поредните избори и поредната за...
01.06.2009 10:02
Поредните избори и поредната засилена агитация стил - "...за бога братя гласувайте...".
Не знайно защо всички, които провеждат тази агитация пропускат дребният факт, че класическото гласуване има 3 а не 2 опции. За, против И ВЪЗДЪРЖАЛ се. Негласуването Е ГЛАСУВАНЕ - показващо тотална липса на доверие в политическата сцена на България. И определено агитации стил "Гласувайте, как може да не гласувате" и др. няма да променят това.
Като се добави факта, че към днешна дата са разработени достатъчно сигурни методи за банкиране по интернет, но незнайно защо все още гласуване по-мрежата не е възможно и през ум няма да ми мине да загубя 2 часа свободно време за да избера кой ще продължи да опропастява България.
Когато на политическата сцена се появи човек достоен с ясни идеи И ДОКАЗАН (а не турист от незнам си къде) ще загубя тези 2 часа за да гласувам за него.
цитирай
8. анонимен - Голяма агитация
01.06.2009 10:03
за тая синя коалиция, брей! Като че ли не ги знаем и тях какви са разбойници! Все едни и същи муцуни от години, само си сменят костюмите и колите!
цитирай
9. patilan - Все повече се убеждавам...
01.06.2009 10:12
че б-на не е от тази планетА. Иска неща които са абсурдни, действа по абсолютно обратен начин на подобните му hommo sapiens.
Иска по-ниски цени, въпреки че целия западен свят всячески се опитва да не позволи намаляване на цените, и слава богу успява.
Иска да го 'оправят' без да си мръдне пръста, а след това да гласува. Докато на Запад, хората не гласуват едва когато няма какво да се оправя.
Напоследък, склоностите са към по-авториарните партии, т.е. които концентрират повече власт. В същото време на Запад, хората се борят за по-малко власт на политците и повече права на хората.... за да се изявяват и живеят по свое усмотрение.

Въобще, започвам да подозирам че проблемите в тази страна нямат нищо общо с политиката.

А иначе нещата ще започнат да се оправят едва когато поколението израснало по времето на комунизма си отиде. Защото за тази идеология не стига един човешки живот да се изтрие от мозъка.

Нали така valsador ?
цитирай
10. анонимен - Аз смятам, че гласуването трябва да ...
01.06.2009 10:16
Аз смятам, че гласуването трябва да е задължително, като в Белгия например.
Обаче, задължително трябва да се забрани гласуването след 60г. възраст, както и да се забрани двойното гражданство.
Трябва да гласуват единствено хората, които плащат легално данъци тук.
цитирай
11. ollas - до валсодар
01.06.2009 10:20
теб те интересува, кой е полезен за държавата- а ти самият полезен ли си за нея, като не гласуваш????
цитирай
12. tirith - Сериозно ли не разбирате
01.06.2009 10:20
На никой управляващ не му пука дали ще протестираш негласувайки. Защото така само ще се засилят позициите на неговия твърд електорат, който така и така ще гласува. "Свестния" политик съществува само в приказките. Пак казвам - търси се най-малкото зло.

"Когато гласувам печели някой нещо за себе си, а аз нищо." - Не. Когато не гласуваш става така. Когато гласуваш пак някой ще печели, ако си направил правилния избор и ти може да не си чак толкова на загуба, но и ще си упражнил едно от най-важните си конституционни права и ще имаш моралното право след това да протестираш - защото иначе като не участваш в избора, не можа след това да казваш - ми защо така. Защото ти си седя и гледа телевизор вместо да направиш едно просто нещо, което ще влияе на следващите ти 4 години.
цитирай
13. kapricia - Честно казано,
01.06.2009 10:29
според мен и в двата случая нищо не печелиш, но когато гласуваш, поне имаш утехата, че си направил максималното, на което си имал право и възможност. Както казваше един велик актьор: "Прави каквото трябва, дори и ако се получава пълен боклук!" Или нещо подобно.
цитирай
14. ollas - да,
01.06.2009 10:41
напълно съм съгласна с 12 и 13
цитирай
15. анонимен - Приветствам подобни публикацие
01.06.2009 10:47
Благодаря ти, че си написал това послание към гражданите. В последните дни преди изборите такива послания трябва да доминират в нета, за да упътват колебаещите се все още хора и да ни насочват. Така е. ПП ГЕРБ и "Синята коалиция" само ЗАЕДНО могат да променят политическата ситуация в България. Партиите, които ги съставят, са членове на Европейската народна партия и техните евродепутати ще работят заедно в Групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент. Затова трябва да ги подкрепим, за да избегнем парламентарна криза. Затова трябва да отидем да гласуваме. И да гласуваме за промяна.

ljubima
цитирай
16. tirith - До ljubima
01.06.2009 10:52
Така е. Това важи и за националните и за Евроизборите. За вас не знам, но аз съм си направил труда да прочета предизборните програми и предложения не само за национални избори, но и за европейските. В този контекст мога да кажа че позициите на ГЕРБ и Синята коалиция в ЕП са изключително близки, защото следват общата политика на ЕНП и сравнена спрямо социалистите, либералите, зелените, а да не говорим и за националистите е много по-добра и затвърждава впечатлението ми, че не само на българско ниво дясното е по-добро от лявото.
цитирай
17. valsodar - Е това вече, си е чиста проба Демагогия!
01.06.2009 11:43
Каквото и да се случи от тук нататъка, каквито и лайна да изсерат в политическата, социалната или икономическата ни сфера, политиците ни дежурно ще се оправдават с нас, а не със собствената си некадърност или продажност.

Задайте си следният щекотлив въпрос - От къде се взимат парите за предизборните политически кампании, за обиколките в страната, за платените реклами в медиите и за участията в "безплатните" дискусионни студия по различните медии ?

Това се десетки милиони левове !

Кой ги дава?
Обикновенният гласоподавател, който и за едно кебапче е готов да продаде гласът си или олигарсите прикрити зад завесата на "анонимността" си.

Ако искате да видите реалните собственици на властта у нас, не ги търсете в парламента и не си мислете, че вашият глас ги е пратил там или вашият отказ от глас!

Ще ги откриете сред "честно" спечелилите обществените поръчки.
Сред тези, които се харчи предновогодишно бюджетният ни излишък.
Тези, които източват парите ни за данъци, рушат систематично устоите на държавността ни и винаги са недосегаеми за закона!
Защото закона срещу тях, трябва да се приложи от тези, които са купени от тях!
И как ще стане това?
Прашилно, точно никак!
По същият начин , както ставаше и досега!

Именно по тази причина, не искам и да узаконявам този процес, придавайки му маската на законен и демократичен, подавайки глас в пустиня!

Да, нещата скоро няма да се променят!
И то не защото никой от нас не го иска, а защото сме исключително късопаметни като народ!

Всички избиратели помнят най-много един мандат назад, кой какви ги е свършил и само прехвърлят гласа си от единият джоб към другия.
цитирай
18. ollas - валсодар,
01.06.2009 12:06
ти като не гласуваш, просто откриваш пътя на раздавача на кебапчета да влезе в парламента. правиш му услуга- вместо да раздаде 30 кебапчета, той и с 10 ще се добере до целта- щото няма реална конкуренция.
цитирай
19. анонимен - mc_martin
01.06.2009 12:11
Най-лесно се управлява народ, който не показва заинтересованост за бъдещето си. Бездействието не е протест, не е ясна позиция. То е едно голямо НИЩО. Голям късмет са извадили нашите управляващи с такъв народец. Не виждаме по-далеч от носа си с това негласуване. За последните 20 години БСП са управлявали три мандата, НДСВ веднъж (уж трябваше да е само 800 дни), СДС веднъж (за около две години), ОДС (4 години)...
Избори с ниска избирателна активност се фалшифицират и гласят много лесно. Всеки oтказващ да негласува спомага за фалшифицирането на изборите и задържането на статуквото.
цитирай
20. анонимен - "Труд": Миков на купон в деня на трагедията
01.06.2009 12:20
Вътрешният министър Михаил Миков е бил сред гостите на 50-годишния юбилей, който новоизбраният шеф на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов празнувал в четвъртък вечерта - само няколко часа след трагедията в Ямбол и малко след като правителството обяви за траурен следващия ден, съобщава вестник "Труд".


http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2194031
цитирай
21. kavarma - tirith,
01.06.2009 12:33
ти или си напълно безмозъчен (щом 20 години не ти стигат да осъзнаеш прости истини), или работиш за някого (което е много по-вероятното).
valsodar е абсолютно прав - гласуването е одобрение и подкрепа. Когато няма човек, или група които да ти харесват, какво трябва да направиш? Да гласуваш за някаква марионетка?!
Не ставай смешен!
Всеки решава за себе си, дали да гласува, или не!
Ти в качеството си на какъв си разрешаваш за притискаш хората и да налагаш своето мнение? В качеството си на демократ, може би?!
И едно мнение на едно седемнадесетгодишно момиче - точно от такива като теб и ollas страната е на това дередже, защото пак ще повторя - или си малоумен (извинявай, но няма по-точно определение), или работиш за интересите на някой друг!
Родителите ми са частници и добре печелят, което съответно води и до по-сериозни отчисления на данъци, а данъците потъват къде ли не и най-вече за онези групи, които избират "управляващите"! А хората от тези групи са само ползватели на парите, които работещите внасят. Дано не те накарам да се напрягаш много, но сигурно и ти ще схванеш, че има някаква несправедливост!
Като си толкова мъж, защо не създадеш движение за борба с паразитите в обществото?
Да ти отговарям аз, или сам ще си отговориш защо?!
И ти се водиш за мъж, може и деца да имаш...
Ако такъв като теб трябва да ми е съпруг, или баща, по-скоро бих искала да си остана девствена цял живот, или да живея в дом за сираци!
цитирай
22. boristodorov56 - до - 21. kavarma
01.06.2009 13:18
Гласуването е за подкрепа на политика - в крайна сметка.
Бъди жива и здрава и не оставяй девствена,
но обикновено свободните хора, за каквато ти се афишираш - са носители на гражданските добродетели и позиции. Ти се отказваш да гласуваш -
за свободата на кого го правиш - за собствена си или
за тези, които са на власт в момента.
Подозирам, че онзи който ти е купил машинката за
връзка с нета и ти плаща сметките е от кръга на
управляващите.
Няма логика човек недоволен от управляващите политици да агитира за неучастие в изборите.

Бъди по-скромна... в живота всичко се случва.

Няма свободни хора сред стадо роби!
цитирай
23. анонимен - емилия
01.06.2009 13:24
Подкрепям valsodar и kavarma! Толкова добре казано, че няма нужда да се повтарям!
цитирай
24. thomas - @tirith
01.06.2009 13:30
Гласуването прилича на избиране на храна от меню в ресторант. Ако нещо ти грабне окото - ще си го поръчаш. Ако нищо не ти се струва приемливо - сори, друг ресторант. Ама ще кажеш - при изборите няма друг ресторант, а пък нали все нещо трябва да ядеш? Не е точно така. Дори и това да е единственият ресторант, ако всичко, което ти предлагат, е сготвено зле, от евтини продукти с изтекъл срок на годност и мирише толкова лошо, та може да е и развалено, по-добре е да останеш гладен, вместо да пълниш касата на ресторанта - нищо няма да ти стане да погладуваш до следващите избори. И когато ресторантът види, че оборотите му падат, или ще опита да си подобри менюто, или ще излезе от бизнеса и тогава ще го купи някой, който може да го управлява по-добре.
цитирай
25. ollas - до каварма
01.06.2009 13:40
имам дълбоки съмнения, че работиш в TV2001 или вестник ШОУ.... как само разбираш хората какви са и то от някакви си един- два реда..... сигурно имаш кристална топка...... а може би хвърляш боб..... а сигурно и чакрите ти са отворени.....Страхотна си......Невероятно...... а може би и ти си една от многото последователки на Ванга???
но като се замисля..... нито едно от гореизложеното не може да оправдае това ти пошло поведение- явно си доста озлобена от живота..... може би си имала тежко детство и малко приятели... в училище си била онази пъпчивата, грозновата, безлична дори ученичка....желанието ти да бъдеш забелязана минава всякакви норми и граници и затова започваш да обиждаш - това за теб е единствената ти възможност някой да забележи твоето жалко съществуване..... нищо, миличка- това са твоите 15 мин. слава.... дерзай, ти си......
цитирай
26. анонимен - mc_martin
01.06.2009 13:56
Изборът ти е да умреш от глад. Не е ли по-добре да се запътиш към кухнята да си сготвиш нещо?
цитирай
27. thomas - @26
01.06.2009 14:00
ОК, и така става. Но политическият аналог на това действие би трябвало да е "защо не вземеш да си основеш собствена партия"? :-)
цитирай
28. tirith - До негласуващите
01.06.2009 14:05
valsodar - съгласен съм с обясненията ти за това от къде идват парите и че наистина е мръсна работата. Обаче колкото и да НЕ гласуваш въобще не изразяваш протест. С или без твоя глас изборите са узаконени. Въпросът, пак ти повтарям, е че не избираме на някой достоен и хубав благородник на бял кон, а най-малкото зло. Социологически е доказано - ДПС-БСП имат твърд електорат. Най-твърдия. И потоп да има - ще гласуват. И колкото по-малка е активността - толкова те взимат повече. Даже социолозите казаха, че при 25% активност ДПС е първа сила. Това ли искаш? Не може да не признаеш, че другите са поне малко по-добре от тях. Всичко е по-добре от тях. Не е ли така?

Kavarma - за никой не работя. Изразявам си гражданската позиция в блог и не мисля, че има нещо лошо в това. В този си пост "агитирам" за гласуване, само не и за ДПС-БСП. Разбира се като граждански активен човек си имам и мнение и то е че Синята коалиция е добрия избор. Но и да не го споделяш пак те агитирам да пуснеш една бюлетина за някоя избираема партия - било то за ГЕРБ, РЗС...
цитирай
29. valsodar - Ако истината за нещата си излезе ...
01.06.2009 14:12
Ако истината за нещата си излезе наяве, страната ни ще бъде подпалена от бунтове, които ще се гасят с кръв - с много кръв.

А така се поддържа една удобна за всички легенда, легендата за Демокрацията.
Думичка, повтаряна ни хилядократно и всекидневно, за да повярваме в илюзията, че веднъж на 4 години имаме право да определяме бъдещето си.

За това и се активизираха политическите блогове и статии в последният месец, за да узаконим за пореден път беззаконието и пак да си кротуваме до следващите избори, псувайки Изборът си.
А Избор НЯМА, не е имало и НЯМА да има.

По една много проста и елементарна причина - тези, които дефакто управляват, прикрити зад политическите си марионетки искат само едно - да не им гледаме в канчето и да не им търсим отговорност за действията.

Според конюнктурата и обществената нагласа са готови да ни предложат дясно , ляво или център, в синьо, зелено, пембено и дори в цвят хамелеон с полифоничен звук, само и само да не прогледнем за истината и да не се възправим в защита на Свободата си.

Свобода, която отдавна ни е отнета и прикрита под робство и гнет, под звучното и хармонично звучащо име Демокрация.

Запитайте се, защо след като ви вземат гласа за целите си, никой не ви дава отчет за това , как е ползвал подкрепата ви, след като е влязъл във власта и защо на никой политик у нас не му пука за мнението ви относно делата му?

Да сте чули политик у нас да е подал оставка в следствие на неизпълнени предизборни обещания?

Да сте видяли успешно заведено и приключено дело срещу роден олигарс или бандити с бели якички ?

Няма такова, няма и да видите!
Поне, докато си играем на демокрация, наместо да я изискаме и приложим.

А дали, някой от тези държащи капиталите с които поръчва музиката ще ви позволи?

Без бунтове и кръвопролития?

До къде сте готови да стигнете?
Ще жервате ли еснафското си благополучие или просто ... ще отидете до урните и гордо ще заявите - Аз гласувах за бъдещето на България?

За чие точно бъдеще гласувахте?
цитирай
30. анонимен - mc_martin
01.06.2009 14:16
Thomas, не е така. Аналогът е да имаш активна позиция и когато ти дадат право да избираш, можеш да го направиш. Имаш право и да се кандидатираш ако се чувстваш способен да се справиш с работата.
Факт е че колкото повече намалява избирателната активност толкова по-лесно се правят измамите, толкова повече се увеличава корупцията и т.н.
Пак казвам негласуването не е никакъв протест а едно голямо НИЩО. Има да чакаш някой друг да вземе ресторанта, ако само чакаме... още 500 (1000 - 2000) години чакане не ни мърдат. Чакайте си... не виждам реални резултати от негласуването, но виждам реалните вреди.
цитирай
31. анонимен - Трябва да се гласува
01.06.2009 14:23
и аз ще гласувам :-D

\m/
//
цитирай
32. valsodar - Злика, за теб не съм се и съмнявал!
01.06.2009 14:26
Обикновено, такива като теб се явяват и като доброволци за изпитанието на нови медикаменти, с неизвестен краен ефект.
цитирай
33. thomas - @mc_martin, tirith
01.06.2009 14:51
Като навити латерни сте бе, хора!

Вижте, нека се разберем за нещо. Аз съм много по-десен по разбирания за обществото от всеки от вас (и си спазвам възгледите всеки ден при това), но това не ми пречи да виждам, че всичкото дясно у нас в момента е от онази развалена храна, която никога не бих си поръчал. А което пък не е точно развалено, е някакво менте - нещо като онова сирене от свинска сланина, за което ни разказаха по едно време. Та който е със запушен нос - да се трови.

И при положение, че дясно, което ще работи за това България да върви напред, всъщност няма (честно казано, не би и могло да има, защото дясното е непопулярно за масите и не може да спечели изборите, освен ако не улучи и момента, и някоя много харизматична своя личност), какво ми остава тогава като избор? БСП? ДПС? Атака? Не, благодаря. Е? Значи няма да гласувам. Други идеи?

А, и да не забравя. Абе това РЗС, дето го споменаваш по-нагоре, като го гледате, на какво ви прилича? Че на мен... на партията на корупцията. Ако не е, откъде има пари за толкова много реклама и такива лъскави офиси? Няма как да ги е спечелило, защото няма членска маса, която да си е плащала членския внос дълги години. Няма как и да ги е заело по честен начин, защото ако наистина има честни намерения, няма да може да ги върне на тези, които са му ги дали - нали те няма да правят такива работи като Мургина :-)
цитирай
34. анонимен - mc_martin
01.06.2009 14:59
tomase, не знам за какво говориш, брат. Ама няма как да си еди какво си в сравнение с мен, защото нямаш база за сравнение. Аз може да съм марсианец-капиталист, ти това не го знаеш.
Като цяло говориш си твоите приказки, без да дадеш предложение. И това важи за всички негласуващи. Хора без идея, втълпили си, че нещо си там било полезно, без да имат реална представа как точно то помага (никак). Как ще обориш "голямото НИЩО", което следва от негласуването?
Приятно чакане на чакащите. Аз мисля да подкарам влака.
цитирай
35. thomas - mc_martin
01.06.2009 15:05
Всъщност ако това, че си мислиш, че като гласуваш, променяш нещо, прави го - няма никакъв проблем. Просто не виждам защо трябва да занимаваш другите с това (че и да ги караш да правят и те като теб). Но всъщност ти единствено накланяш везните към това кой точно крадец да бъде легално пуснат в трезора :-) А ако искаш да подкараш влака, аз ти казах - измисли какво ще правиш, ама гледай то да е нещо наистина различно от това на всички други, кандидатирай се и чакай да те харесаме и изберем. Ама не джафкай в подкрепа на доказано провалили се типове, защото хем си смешен, хем ни отвращаваш още повече от тях.
цитирай
36. veselaj - djgator хората са аполитични не ...
01.06.2009 15:07
djgator хората са аполитични не през последните 20 години. Едва през последните 20 г. се учат да мислят за политика. Лошото е, че хората с промити тотално мозъци, промиват и мозъците на децата си.
valsodar, да не гласуваш е все едно да си накиснат до гуша в мръсотия и вместо да започнеш да чистиш, да хленчиш че няма кой да изчисти. Ами няма. Подиграваш се на хората, които ходят до урните, а смело и геройски оставяш Митко циганчето да решава вместо теб. На Митко и решението му ще е такова - циганско. А после ще хленчиш, че тук не става за живеене.
цитирай
37. анонимен - Нито една партия не се обяви в защита на децата от Асеновград
01.06.2009 15:33
Всички са боклук до боклука!!!!!!
цитирай
38. thomas - @37
01.06.2009 15:38
Можеш само да се радваш, че нито една партия не се е обявила за погазването на законите. Поне официално :-)
цитирай
39. sim62 - абе ТЯ е бита карта
01.06.2009 16:08
и като гласувате за нея и не минат 4 % какво става авторе? пак гласовете отиват там където не трябва
Какво направи Костов като беше на власт???????
цитирай
40. djgator - до всички
01.06.2009 16:08
Ако искате гласувайте, авторът на постинга нищо не печели от вас, нито от която и да е партия- той се опитва да ви разясни на какво е равно бездействието!
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ и приканвам всички,които познавам да направят точно това!
цитирай
41. анонимен - Негласен протест?!? Глупости
01.06.2009 16:09
Браво за този постинг, tirith!!!
Много неща изчетох до момента в Интернет и все повече се разочаровам от сънародниците си :(
Като цяло ще обърна внимание само на един мит сред населението. А именно:
"Аз няма да гласувам и така ще изразя моят протест."
Пълни глупости. Ако наистина искате да протестирате - отидете до урните в изборния ден и напишете на бюлетината "крадци!". Всички останали обяснения са единствено безполезни извинения за мързела на българина. Политиците не се интересуват от Вашият МЪЛЧАЛИВ протест!!! Никой не се интересува от МЪЛЧАЛИВИ протести!!! Или ви харесва да ви управляват политици, избрани с гласовете на ГРАЖДАНИ НА ТУРЦИЯ, или не!
Тук съм описал в повече детайли мнението си:
http://edin-lud.blogspot.com/2009/04/blog-post_17.html

Най-важното обаче е следното - ГЛАСУВАЙТЕ, за да покажете, че не сте безразлични към ограбването НИ!!!
цитирай
42. sim62 - абе - ти да не си на Начев -син
01.06.2009 16:09
???
цитирай
43. sim62 - аз пък няма да гласувам
01.06.2009 16:10
Който гласува-гладува!
цитирай
44. анонимен - Аполитичността на българина из...
01.06.2009 16:16
Аполитичността на българина изхожда от горчив опит а той е:

1.Избрахме си демокрация - получихме ръка свита в юмрук
2.Дойдоха социалисти - от юмрука колебливо се отдели среден пръст
3.Дойдоха пак демократи - средният пръст се вдигна и се изправи гордо
4.Направиха анти вот и напълнихме парламента с туристи от незнам си къде (нали никой не се заблуждава, че някой от тях е зарязал проспериращ бизнес за да работи на ползу роду както казваше небезисвестен шоумен) - пръста се ориентира отзад.
5.След провала на туристите, и лъсването на някои кирливи ризи на демократите социалистите пак са на ход... пръста влезе отзад.

Сега наред е поредният анти вот за ГЕРБ и някой предлага да гласуваме та освен пръста да влезе ръката до лакътя - не благодаря ще пропусна. Така и така ще се случи поне да знам, че не съм се прецакъл сам. Може и да не е логично но пък е безкрайно успокояващо за нервите за времето в което живеем.

Грубо, цинично и 100% вярно.

П.С. Колкото и да е неприятно на родните политици те не са мръднали и на една педя отпреди 100 години когато един наш писател написа "...Ти мене слушай - и едните и другите са маскари...". Какво получи за награда всеки знае...
цитирай
45. sim62 - до Анонимен
01.06.2009 16:22
браво -точно така
с теб сме от една партия
наздраве!
цитирай
46. анонимен - dino
01.06.2009 16:31
Проблемът на нашата демокрация,не са тези които са на власт,а това че власта няма коректив т.е няма истинска опозиция.В много напреднали държави има кабинети в сянка,а тук един слаб и безрезултатен парламентерен контрол.При нас управляващи и опозиция са учудващо приятелски настроени и за това избирателите не виждат алтернатива и за това не гласуват.Получава се ,че опозиция и власт са едно и също нещо-зловонно и крадливо .....и безнаказано.В такъв случай избирателната активност може да се повиши,не чрез агитация,а само чрез задължително гласуване.

цитирай
47. анонимен - Аз не съм гласувал от 20 години-от ...
01.06.2009 16:36
Аз не съм гласувал от 20 години-от първите демократични избори.Сега съжалявам,че не го направих.Наистина СДС,за които тогава гласувах,ме разочароваха.По-късно минах през периода-всички са маскари-и да,наистина всичките са такива,мръсни продажни копелета,отвратителна сган....НО.ДПС в началото вземаха по 8,по 10%.Сега ще вземат почти двойно.Искам да направя нещо за сина си-нещо,което е безплатно,а по-натам да струва всичко.Този път ще гласувам
цитирай
48. borjanmljakov - диджейгатор ще гласува за бсп,
01.06.2009 16:36
защото така постъпват хомосексуалистите от провинцията.
цитирай
49. анонимен - e****te si m****ta
01.06.2009 16:36
посочете ми с пръст, този политик, който ще смъкне ДДС-то, който ще премахне плоския данък,който ще намали ДОД-то и ще отида да гласувам ЗА него и ЗА това "ДЪРЖАВАТА" да не ми прибира 40-50% от заработката....като го намерите обадете ми се, а до тогава е**те си м****та и Вие и Всички кандидати НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗАЕТ СЪМ ДА ИЗРАБОТВАМ ДАНЪЦИ!!!!
цитирай
50. анонимен - да
01.06.2009 16:38
и аз съм за ракията на 44 и 45
цитирай
51. анонимен - ...и ти ли сине майчин...
01.06.2009 17:23
...о поредния демагог.
"Моля не-логични хора гласувайте. Защото моята логика не може да обясни вашата пасивност. Ама ехо, ей вие там или герб или моля ви поне рзс".
Ами слаба ти е логиката приятелче, но пък с вношенията си добър.
Или може би си от хората, които винаги купуват - дори когато не е видимо коя стока е лоша и коя е още по-лоша.
А как приемаш търговците? Може би те привличат черноборсаджиите, които съвсем нагло и примитивно те лъжат.
цитирай
52. анонимен - не особено коректно написано!
01.06.2009 17:26
Не е особено коректно написана тая статия. Очевидно авторът й е предпочел да отговаря на тези възражения срещу негласуването на които му се вижда лесно да отговори. Всички изредени възражение, наистина са несъстоятелни.
Но как ще ме убеди авторът, че трябва да галсувам аз и сега. ЗА КОГО, не съм си харесал никого, тия хора не играят в моя отбор, те не искат това, което искам аз. Нито един от кандидатите не ме е спечелил. Как да отида и да гласувам за някого, за бюлетина номер 1 или 3 или 158. Защо да го направя, боб ли да хвърлям, за да си избера бюлетина...
Айде някой ако може д ами отговори на това нещо, а не на избирателно класираните смешни и нелепи попфолк извинение от статията!
цитирай
53. lubitel - Всъщност отговора, дали да се гл...
01.06.2009 17:29
Всъщност отговора, дали да се гласува или не, е много лесен!

Когато не ти харесват кандидатите и идеите им – не гласуваш!
Записваш се в партия или търсиш съмишленици за да направите някаква организация, чрез която да изразите идеите и да отстоявате правата си.
И там си избирате най-подходящия кандидат и участвате в изборите.

Съвсем погрешно е да се мисли, че с гласуване или с не гласуване ще се промени нещо, докато все некадърници се предлагат за разни постове от разни измислени партийки и движения.

След 1989г., - когато се гласуваше повече от сега – какво стана – едно ГОЛЯМО НИЩО!

Така, че истинското гласуване трябва да става в съответните партии или организации.
За да има на самите избори ИЗБОР!

За да имаш собствени деца трябва сам да си ги направиш и да ги възпиташ, а не да чакаш комшията да ти ги направи и възпита. . .
И е безсмислено в случая да се води спор съответния индивид прави или не прави секс, дали е с презерватив или не! . . .
Гласува или не гласува!?
цитирай
54. анонимен - демокрация
01.06.2009 17:59
Демократичното управление в България се свежда единствено до демократични избори... Друго демократично няма!
Възползвайте се от единственото ви останало демократично право!!!
цитирай
55. анонимен - Негласувалите са недоволният потенциал!
01.06.2009 18:03
Безспорното е, че негласувалите са недоволни или незаинтересувани от съществуващите партии - маскари!

Съществуването на подобен електорален потенциал поражда надежда и възможност, че ако дай боже се появи свястна партия, то има откъде да спечели електорат и да дойде на власт.

Тази надежда си заслужава да я има дори и за бъдещите избори.

Негласуващ!
цитирай
56. анонимен - Аз пък гласувам
01.06.2009 18:08
Вбесяват ме хората, които не гласуват - по причините, изложени по-горе /благодаря за подробния анализ!/. Добре, продължавайте да не гласувате и ще получите:
1. Ако гласуват /както се очаква/ 20% за европейски парламент, тогава ДПС печели най-много места.
2. На нашите си избори пак Емел Етем ще стане министър на извънредните ситуации и пак няма да я има никъде, където трябва да бъде такъв министър.
3. Пак ни очаква орязване на субсидии за какно ли не в промишлеността, селското стопанство, средния и дребен бизнес и за каквото още се сетите.
4. Образованието ни на тези мутри ли ще го оставим? За това ли ще ни похвалят потомците ни?
5. Ще продължаваме да се изтрепваме по улици и пътища, защото корупцията е жестока /като това е мека дума/.
6. Ще натискаме децата си да заминават за чужбина и да остават там, доживявайки живота си с парите, които ни изпращат, мислейки, че и ние, и те сме щастливи.
7. Ще ходим по чужбина на почивка, защото тук не ни харесва. Че на кого му харесва да почива в Черноморската ни Китайска стена, под грохота на самосвали и чалга.
Мога още да продължавам, защото негласуването затрива целия ни живот - от подкупите за раждане, до подкупите за място на гробищата. А по средата е АДЪТ!!! Дайте НИЕ да направим така, че да сме по-малко там. Както чистотата по улиците започва от НЕхвърления от нас фас, така и това да започне гражданска позиция, а именно - гласуването!
цитирай
57. анонимен - Не Ви ли минава през ума, че всички ...
01.06.2009 18:13
Не Ви ли минава през ума ,че всички прошсвници на гласуването са от категорията на милионите ,които пресичат на червено и си хвърляш боклуците по улиците ?
цитирай
58. анонимен - вариации...
01.06.2009 18:14
"с няколко милиона неоткраднати от бюджета. Все е нещо." - много убедително - веднага ме спечели.

"Не се занимавам с политика и не ме бърка" - в българската политика или си в политиката или гласуваш и псуваш.

"За тези гадове - никога" - така е моите гадове не можаха да се уредят - как да гласувам за тях?

"Какво, и с моя и без моя глас - все тая" - Тук си прав, не все тая - Това е преброяване на дивите зайци. Ако гласуват само 10% от избирателите що за правителство ще е, няма да сме за пред чужбината? -Ако са 80% ехе - пей сърце...

"Аз не гласувам за да не ме обвиняват поколенията" - ако чакам децата ми да ми дадат акъл за кого е трябвало да гласувам, вярно по-добре да не гласувам...

"Гласувайте вие за тези депутати/евродепутати за да ви крадат парите, а аз ще ви се смея" - пак историята за кой е в политиката и кой се занимава с дискусии за гласуване...
цитирай
59. boristodorov56 - Има и свестни политици.
01.06.2009 18:32
Но ние не гласуваме само за определена личност,
а за цялостна промяна на поликата, която няма как да се случи, ако не гласуваме.
Каквото и да очакваме или да искаме са се случи - ще мине през избори - това е нормалната процедура.

Всички, които искат да кристално чисти политици, за които да могат да гласуват ги съветвам да си намерят такива личности и да ги издигнат за да могат да упражнят правато си на глас -
вместо да призовават другите да не гласуват.

Да издигат някого -
който им допада като идеи,
честност
или по критерий, който сами да определят.
Щом не са го направили -
да издигни своята кандидатура -
най-чист, честен и умен и т.н.

Не агитирайте против гласуването на изборите.

Ако имате нещо против политиката която се води
или политици, които я осъществяват, а вие не ги харесвате -
можете да ги махнете само с гласуване.

Не желаете да легитимирате други политици с презумпцията, че на стават -
издигате себе си или на вас подобен -
и както ви хареса - удобен и въпроса се решава.

Но щом не сте направили това -
не агитирай другите да не гласуват.

Те са направили своя избор.
И го подкепят.

Които желае - нека другите да говорят вместо него.

После Амет циганина и турците са ни виновни!

ЕТО ТАКА С ПАСИВНОСТ СМЕ БИЛИ 500 ГОДИНИ
ПОД ЦЪРВУЛА НА ЧУЖД НАРОД!

ОЩЕ 500 ГОДИНИ ПОД БОТУША НА НАШИТЕ ЕНИЧАРИ ЛИ ЩЕ СТОИТЕ КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ?

ТЯ ПРОМЯНАТА СТАВА СТЪПКА ПО СТЪПКА,
ЗАЩОТО ПОЛИТИКАТА Е ПОСТИГАНЕ НА РЕАЛНАТА
ВЪЗМОЖНОСТ, А НЕ БЛЕНУВАНЕ ПО НЕДОСТИЖИМИ ЦЕЛИ -
за да се стигне до нея се иска не само мерак и мурафетлъци,
а всеотдайност и поне мъничка отговорност към бъдещето на децата ни.

Оставите ли кумънизите пак на власт - свършено е с
Българийката ни - поне още 1 милион млади,
а и не само,
ще тръгнат да си търсят ХЛЯБА по "черна" чужбина, а гласувалите за куманизите и негласувалите ще умират гладни и без пенсии -
защото нямА да има кой да им ги заработва!

ТОВА Е ДРУГО НЯМА!

АКО НЕ СЕ ВИДИМ - ЩЕ СИ ПИШЕМ ОТ ЧУЖБИНА!
цитирай
60. анонимен - избори...
01.06.2009 18:33
Я да видим какъв е избора?

- Юмрук, шамар или ритник...

имате право да избирате, ако не гласувате да знаете, че ще е ритник защото тея дето ритат със сигурност ще гласуват! Затова, дайте да гласуваме за шамарите, че те обещават само да е само с опакото (дано да не са само обещания)!!!
цитирай
61. анонимен - забрави
01.06.2009 18:36
Българите не сме аполитични. Все пак наред с футбола и жените, празното политиканстване е в топ три на любимите теми за салатата и ракийката.

Българите сме апатични. И глупави. И прекалено много обичаме да филосовстваме, вместо да свършим работата без много да се замисляме. Защото
"Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл"
И затова от много философстване ще го духаме.
Да, аз ще гласувам, говорете каквото щете.
цитирай
62. raders - Много хитро
01.06.2009 18:46
Напротив, чини ми се, че тези дето реват, че няма да гласуват ще отидат под строй и ще гласуват - то се знае за кого. Номерът е да се обезсърчат останалите, които не са в техните редици.
А тази инфантилна версия, че ако гласуваш ще ти крадат парите е Мунчовска идея; все едно ако не гласуваш няма да ти ги крадат и то повече.
цитирай
63. анонимен - Ако някой ми каже за коя партия да ...
01.06.2009 18:56
Ако някой ми каже за коя партия да гласувам,така че тя,като дойде на власт,да изволни всички назначени по места про-турски,про-арабски и про-руски продажници -- веднага отивам да грасувам !
цитирай
64. анонимен - az shte glasuvam!! a kojto ne iska ...
01.06.2009 18:57
az shte glasuvam!!
a kojto ne iska da glasuva.. neka da mlakne i da si gleda rabotata!!
цитирай
65. thomas - хахаха
01.06.2009 19:14
@59
Извинявай, ама ти да не си облъчен? Костов ли ще ми направи промяната, за която си мечтаеш? Или Юруков? Или оня, на който и името не мога да му запомня? Как да избера някой син, като отдолу му личи червената боя? И какво точно ти направиха комунистите през последното си управление, та били пагубни за България? Да, съгласен съм, нищо чак толкова хубаво, но какво по-лошо от идола? На бас, че няма да се сетиш и за едно. В този смисъл аз не искам да избера никой от предложените, нещо повече, не виждам някоя по-малка злина. Всъщност единственият начин да може да се определи коя е най-малката злина, ще бъде ако вместо предизборни обещания, политиците започнат да пишат оферти. Оферти, в които много ясно казват какво искат за себе си и какво ще дадат срещу него. И тогава, както и в бизнеса, може би ще избера някого. Но те всичките лъжат, а искат властта само с цел да се облагодетелстват. Ако не беше така, нямаше да харчат тези луди пари за предизборни кампании. Нали се сещате, че тези пари после от някъде трябва да се компенсират, а?

@62
Може би си прав. Накрая ще отида да гласувам, защото в някой момент ще взема да изпитам симпатия към някой от тези, дето нямат никакви особени шансове - я Любен Дилов, я някой като него - вече няколко пъти го правя, и все в последния момент. Но честно казазно, го правя не защото вярвам, че той ще дойде на власт, а просто за да изразя симпатията си към нещо, което е казал в някой момент от кампанията. И с пълното съзнание, че това, което ще направя, няма никакво значение за това кой ще управлява България. Пък то и по принцип няма голямо значение кой ще я управлява, както показва практиката от последните 12 години.

@63
Ами Атака. Ама тя пък няма да дойде на власт, така че мечтата ти си остава неизпълнима. А и може би по-важно, не знаеш докато изпълняват твоите блянове, колко поразии могат да направят от глупост...
цитирай
66. prognozite - Подкрепям
01.06.2009 19:31
подкрепям те за цялата статия.Трябва да се гласува!И то за нещо различно от триглавата ламя.Дори гласуването трябва да стане задължително-за да изгоним турската и циганска напаст-но това е друга тема.Не забравяйте!!!Пускането на невалидна бюлетина също е вот!Вот на недоверие!Невалидните бюлетини също се броят!
цитирай
67. thomas - @66
01.06.2009 19:44
Този вариант и мен ме устройва. Нямам нищо против да отида до урните, но искам много ясно да мога да кажа "не ви искам - никой от вас". Но тогава искам и друго. Ако не съберат 2/3 гласували с ВАЛИДНИ бюлетини, няма парламент, няма правителство. Служебен кабинет и нови избори. Да видим дали някой ден все пак няма да се появи и някой, на когото да повярвам.
цитирай
68. анонимен - до 65 от 63
01.06.2009 19:49
Наистина се бях ориентирала към Атака,но като знам колко държат ЕС да сме толерантни към циганите и турците,май няма да ни позволят да "побългарим" отново страната си ! Я какво стана с Косово ! Чудя се дали по план не сме следващата подобна дестинация...Ако Турция не я приемат в Съюза,има голяма вероятност нашите турци да поискат автономия на южна България.Прав е Доган като казва,че не е рекъл - не е променил съдбата ни...Виж,ако Атака беше с голям и стабилен електорат и твърдо заявени политически позиции относно суверинитета на България,но поне преди мандата на сега управляващите...А то май доста е късно...Вече я разпокъсаха(страната ни) и я разпределиха и то не комунисти,демократи или царисти (защото цветове и идеологии отдавна не важат),а най-обикновенни бизнес-интереси...
цитирай
69. boristodorov56 - до - 65. thomas - хахаха
01.06.2009 19:53
" И какво точно ти направиха комунистите през последното си управление, та били пагубни за България?"

Човече - ти живееш ли в реалния свят - или не?

Ми ако почна да пиша какво са ви направили кумънизите през последните 60 години?
Само последните 4 са достатъчни за
четери пъти по три пъти обема
на "Война и мор" -
за да ти напиша какво са причинили на мен и останалите българи.

А ти нима не знаеш?

БОЖЕ, ПРОСТИ МУ - ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ!

ХОРА -
ГЛАСУВАЙТЕ!

ОТ ОТКАЗА ВИ ДА ГЛАСУВАТЕ ПЕЧЕЛЯТ САМО КУМЪНИЗИТЕ И ДОГАН.

ФЕСОВЕ С ПЕТОЛЪЧКИ ЛИ ЩЕ СЛАГАМЕ?

цитирай
70. mladatakist - Съгласна съм с 8
01.06.2009 20:53
Съгласна съм с 8...


АТАКА- ПОБЕДА
цитирай
71. анонимен - Членове на комисия и наблюдатели, ...
01.06.2009 21:28
Членове на комисия и наблюдатели, "непосветени в конкретна завера", често им се налага да излизат (- за по цигара или до тоалетна), а в затънтените секции с часове няма избиратели (на полето, за гъби...)...ех тогава, едни чевръсти ръце пускат ли пускат бюлетини, разписват ли разписват от името на работещи в чужбина, берящи гъби, превиващи гръб на полето...общо взето накрая се оказват "гласували", и тези които казват: "Аз няма да гласувам - всички са маскари!". Някой негласувал дали е проверил поне веднаж, дали в протокола от гласували мястото за подпис е празно? Тези "затънтени" секции не са малко...
цитирай
72. kentoff - до - 71. анонимен
01.06.2009 21:50
Прав си абсолютно.
Особено в смесените райони!
Няма как да се докаже,
че негласувалите не са дублирани от членовете на
избирателните комисии.
цитирай
73. esen - Мисля, че не си струва
01.06.2009 21:50
да отида до мястото за гласуване и да пусна бюлетина.
Ако бях политик щях да живея трудно, защото винаги съм живяла с проблемите на тези, които са направили нещо за мен и бих се стремила да им помогна. Казват му БЛАГОДАРНОСТ и не само.
Бих гласувала за някаква осъществима идея, но просто не мога да я разгранича в никоя от партиите. Никога не съм била аполитична, но май е дошло време за това. Оборете ме!
цитирай
74. tirith - До esen
01.06.2009 22:05
Само от следене на медиите не можеш да си изградиш впечатление за идеите, които дадена партия предлага. И казвам - идеи, а не обещания от типа - заплата 1000 евро. За тази цел може да прочетеш програмите на партиите в интернет сайтовете им. Днес дори ГЕРБ излязоха с цялостна програма.
Да ти кажа лично за мен - най-много ми харесва програмата на Синята коалиция и ако следиш блога ми - утре ще публикувам един пост за това какво точно харесвам в техните ИДЕИ и с какво са по-добри от останалите партии /чисто като предложения за управление/.
Ти може да си имаш други критерии обаче. Прочети на всички основни партии програмите и реши сама за себе си. Аз мога само да те съветвам. А обосновката ще я дам утре.

Но все пак не забравяй да гласуваш.
цитирай
75. evrazol - До негласуващите
01.06.2009 22:22
Вие НЕ одобрявате, Вие НЕ подкрепяте дори в сегашната ситуация. Негласувайки Вие помагате за запазване на СТАТУКВОТО. Също като този червен шмекер - "И какво точно ти направиха комунистите през последното си управление, та били пагубни за България? Да, съгласен съм, нищо чак толкова хубаво, но какво по-лошо от идола? На бас, че няма да се сетиш и за едно. В този смисъл аз не искам да избера никой от предложените, нещо повече, не виждам някоя по-малка злина."

Запазвате тези които ни закичиха с грозни имена пред Европа. Тези, които корумпираха народа. Срещу гласовете на потдръжниците им вие предлагате мълчаливото си съгласие. Златни ябълки за триглавата ламя.
Ако сте играчи в националния отбор, ще оставите топката на противника, понеже сте нямали свестни нападатели. Ако колите Ви не са свестни - нима ходите пеша? И понеже сиренето е с растителни мазнини, нима не го купувате. А понеже и живота ви е менте, нима не го живеете???

Лошото решение взето на време винаги е по-добро от никакво. Щом Вие не решавате за Вас ще решава някой друг. Да ви кажа ли кой, или сами ще се сетите. - Червените шмекери ще решат.
цитирай
76. thomas - ...
01.06.2009 23:06
@tirith
Ти не гледай какво пише в програмите, защото нищо от тях не се изпълнява. Вместо това гледай кой в какви скандали е замесен, кой с какви фирми, обръчи и мафиоти контактува и ако намериш някой, който е чист - избери него. Другото е пълна глупост, при която избираш тези, които те лъжат най-добре, а после правят, каквото е най-добро за тях самите, не за теб и мен.

@evrazol
Абе образ, какво му е пък толкова на статуквото, извинявай?! 10% плосък данък не си имал никога и при никое правителство досега, дори и при десните, нито пък толкова ниски осигуровки. Само да измислиш откъде ще ти дойдат 100-те процента, и 90% от тях са твои. Не ти ли се получава? Е, може би просто толкова можеш! Но това с моженето няма да се промени и при сини, зелени, жълти или лилави, освен ако не си им в приятелския кръг, за да ти подарят бизнес. И между другото, знаеш ли кое ми прави страхотно впечатление? Че "десните" си умират да отменят плоския данък и да го заменят обратно с прогресивен. Да се чудиш защо! Да, ама аз знам. От популизъм. За да се харесат на левите избиратели. Нищо че плоският данък е най-десният от всички, тъй като те стимулира да печелиш колкото може повече, тъй като данъчната ти тежест не се променя процентно.

Все още не чух какво лошо са направили червените или жълтите преди тях, което сините още преди тях да не са правили. Не са участвали в далавери? Не са крали като за световно и като за последно (то може и последно да им се окаже, кой знае)? Не са ни кичили с грозни имена пред Европа? Имена на нарушители на югоембаргото например, и то от семейството на премиера! Не е имало мафия, убийства и разчистване на сметки? Айде стига глупости, а? Да, аз знам, че няма друг начин да се вземе власт, освен като лъжеш, но остави да го правят тези, дето искат да хванат кокала, не се бутай и ти в тази помия! Или може би всъщност си от платените клакьори?

А примерите ти са направо ужасни. Като нямаме свестни нападатели в националния отбор, искаме или не - ще оставим топката на противниковите нападатели. Ако колите ни не са свестни (що пък реши, че точно нашите не са, а не твоята) и в автокъщата няма по-добри, си караме тези, които имаме, за да не се набутваме само за смяна на едни трошки с други. А сиренето с растителни мазнини определено не го купуваме, повярвай ми! :-)

И последно, когато пишеш неграмотни думички като "на време" и "поТдръжници", само ми напомняш за думите на Станислав Лец: "По-добре е да замълчиш и да те помислят за глупак, отколкото да кажеш нещо и да разсееш всички съмнения."
цитирай
77. анонимен - Вот Аве thomas,
01.06.2009 23:22
ти май все пак реши да хапнеш нещо в "лошия" ресторант, а? ;-). И правилно, първо трябва да го опиташ това "нещо", нищо че понамирисва...то и варените "на очи" яйца миришат, ама докато не ги хапнеш не можеш разбра стари ли са или пресни :))
цитирай
78. veselaj - 44. анонимен, това за "мас...
02.06.2009 08:31
44. анонимен, това за "маскарите" го е казал БАЙ ГАНЬО, а не Алеко Константинов. От името на такива като теб. Защото армията на БайГаньовците е наистина голяма. sim62, възможно е който гласува да гладува. А който не гласува? Но може вече да плащат и за негласуване. На Доган му е удобно неговите хора да решават вместо теб.
цитирай
79. thomas - @78
02.06.2009 08:36
Не е хубаво да се размахват чуждите плашила. Защото всяка партия си има по едно. :-)
цитирай
80. анонимен - Евразол - проблема е, че всеки един ...
02.06.2009 10:11
Евразол - проблема е, че всеки един политик независимо от партийната му принадлежност е добринесъл за "високия" имидж на България. Единичните изключения потвърждават правилото.
Не няма да гласувам - нито едно от тези говеда не заслужава да си губя времето с него, за да получа поредното некомпетентно и корумпирано правителство. Казвате, че ще спечели ДПС, ами мамка му българите се осраха за 15 години - май е време на власт да дойдат турците, току виж сме се пооправили малко (с факта че го оправят нон стоп народа е свикнал лошо няма).

Ще ви кажа и още нещо - всеки от моите познати е на същото мнение. Това заслужават родните политици - избирателна активност под 5%. След като няма политически коректив както писа някой по-горе и сериозна опозиция, коректива е народа.
А начина по който може да упражни властта си НЕ Е да гласува за пореден път за едни и същи дебилни мекерета А Е ДА НЕ ГЛАСУВА.
цитирай
81. анонимен - Интересно...
02.06.2009 10:17
Толкова коментари прочетох за дилемата - "Да гласувам и да се прецакам" или "Да не гласувам щото не ги уважавам".

В края на крайщата тази държава има народ. Ние сме свикнали да седнем на масата и да се оплакваме кооолко ни е зле живота... Колко са ни зле политиците и колко ни грабят. Алооо... Ехооо... тези политици са едни от нас. И те от българска майка са раждани (повечето). Когато се качат в власта виждат, колко е лесно да се граби и лъже, защо ли.

Защото сме овце, защото НИЕ го позоляваме, ще се обърнем сърдити и ще им се нацупим и няма да гласуваме, щото не ни харесват. Ами как ще ни харесват като виждат колко е лесно да ни лъжат.

Ако искате промяна дайте гласа си, ако не стане работата ще дойде времето на Гласът На Сопата (тоягата). Ние сме ги избрали - ние можем да ги свалим.

Вместо да ревем, че искаме промяна. Защо се надявате на някой друг да ви "оправи", колко кадърни хора има в тази държава и колко от тях не правят нищо по въпроса...

Затова избирам да гласувам, сред толкова много партии ще избера по-малкото зло, защото всеки глас който не дадем е глас в полза на тези който имат вече установени обръчи от фирми и твърд електорат.

Колко от тях си купуват гласовете ? Голяма част. А колко гласа в проценти купуват ? Доста малка 2-3 % . Средно гласуваме около 25-35% от населението. А къде са останалите? Кой може да купи тях ? Тези 2-3 % не могат да решат нищо ако останалите приблизително 70 решат да си вдигнат задните атрибути за 1-2 часа и да се опитат да променят нещо в следващите 4 години.

Това са 1-2 часа най-много, ако не гласувате какво ще правите? Телевизия, блогове, форуми, ще се биете по гърдите и ще казвате, колко много сте ги прецакали, щото не сте гласували. На кой му пука като не гласувате. Политиците ги е страх от гласуващ народ, от хора заинтересувани от своето бъдеще. Изглежда има и такива хора...
цитирай
82. анонимен - Да гласуваме казваш. . . и за кого я ...
02.06.2009 10:59
Да гласуваме казваш... и за кого я кажи....

1.За БСП - видяхме ги колко струват...?
2.За синята мъгла - зер огладняха горките време и да се върнат пак във властта да понапълнят гушите...?
3.За Царя - да си доприбере имотите...?
4.За евтиният шоумен Бат Бойко Борисов... ? Поредният антивот?
5.За Болен Сидеров (не, не е правописна грешка крайно време е в парламента да се влиза след издържан психотест - след като се изисква от един шофьор на такси отговарящ пряко сили за 10 тина човека, е редно същото да се изисква и от хора отговарящи за съдбата на хиляди).
6.За рибарчето дето лови риба в мътни води Яне Янев...?
7.За Меди Доган...?

ЗА КОГО
За кого да затрия 2 часа почивно време. Кой от тях заслужава кредит на доверие. Лично за мене нито един.
цитирай
83. thomas - @81
02.06.2009 11:08
В настоящата ситуация ми е абсолютно ясен всеки, който казва "излезте и гласувайте". Това всеки път се оказва някой костовист. Малобройни, но гръмогласни. Само дали се усещате, че всъщност вас са ви купили, и то особено евтино, може би дори и без пари - само с лъжи за миналото и кухи обещания за бъдещето. Чудя се всъщност толкова ли сте наивни и късопаметни едновременно. И не само, че ще гласувате под строй, ами искате да накарате и други да го правят, че и да се срамуват, ако не искат (нищо че това е ПРАВО на всеки, както и правото да гласува). Наистина жалка история.
цитирай
84. анонимен - За thomas от 81
02.06.2009 11:21
Много се лъжеш, аз няма да гласувам за СДС поради тази причина, Костов е политикът който затвори АЕЦ и продаде държавата на безценница. В България има над 250 партии. Изборът е голям, някой запознат ли е с всичките че да каже че всички са маскари. Като трябва ще гласувам за Бирената Пария но ще гласувам. Ще упражня едно от малкото права дадени ми в тази държава...
цитирай
85. анонимен - Аз ще гласувам задължително!
02.06.2009 11:30
Винаги досега съм гласувала и сега ще гласувам! Аз съм българка и ще гласувам за българска партия - и то определено в дясно...дължа го на детето си! Това управление не ми харесва от мен и другите като вас, които не го харесват зависи да го сменим! Да не допуснем ДПС да стане първа политическа сила - това е БЪЛГАРИЯ!!! Който се определя като турчин да се изнася за Турция, ако тук не му харесва.Гласувайте всички, ако желаете промяна, тя може да се осъществи само по този начин.Изборите са сега, сега е момента!
цитирай
86. sparhawk - аз лично
02.06.2009 11:31
ще гласувам, тъй като съм си намерил за кого - Зелените. Според мен е хубаво човек да се позаинтересува какви партии има, какво предлагат и е добре да избере някоя, ако тя защитава интересите му ИЛИ ако текущите управляващи действително не се справят - понякога трябва да се опита нещо ново, защото иначе има пълен застой. Едновременно с това признавам правото на хората да НЕ гласуват и не бих го направил задължително.
цитирай
87. tirith - До Thomas и 80
02.06.2009 12:11
Thomas, ако не ти е известно да ти кажа - ДСБ, както и ДПС и БСП, има много твърд електорат. Заинтересовани са да има ниска избирателна активност за да имат повече проценти.
Аз обаче не съм "костовист", а съм от Синята коалиция. И независимо от това дали те ще имат по-добър резултат или точно обратното - аз искам да има висока активност. За да се изгонят ДПС-БСП от властта.

Относно 80 - ти чуваш ли се какво говориш "българите били осрали всичко последните 15 години" - през тези години ДПС беше постоянно на власт /с изключение на правителството на ОДС /1997-2001/. Било им времето на турците да са на власт - а кой те управляваше последните 8 години бе аланколу?

И ми е много интересно как ще "накажеш" някой с негласуване. Не става. Никой не го боли от какви подбуди НЕ гласуваш и нито Доган нито Станишев ще го вземе присърце - напротив - благодарни ще са ти, че не си гласувал и по този начин процента им е нараснал. В този случай ти казвам - ашколсум 80 - като не гласуваш - гласуваш за Доган и Станиш. КАПИШ?
цитирай
88. анонимен - негласуване
02.06.2009 12:15
Една поговорка гласи:"Да си гладеен да те нахраня,да си жаден да те напоя,ако няма къде да спиш да те приютя,но ако нямаш мозък в главата никойнхе можеа да ти помогне"За съжаление последната група в нас е много голяма.Че ще теглят,ще теглят,че ще страдат от глупоста си,ще страдат,но какво сме ние виновни тези глупаци да определят и нашата съдба.Проклети да са негласуващите,или гласуващите за сатрапите.
цитирай
89. анонимен - Празна урна
02.06.2009 13:08
Гласуването е безсмислено докато ..."по нашата система и един пуснат глас да има изборите ще се зачитат, а дори всички останали да бойкотират...." Този аргумент подкрепя и тезата "всички са еднакви" защото за многото години на демоКРАДИЯ, пардон, "демокрация" никой не посмя дапромени този нонсенс.
цитирай
90. анонимен - Сините лелки
02.06.2009 13:57
Мисля, че само сините лелки са по-трагични от червените бабички. А, България вече само Господ може да я спаси.
цитирай
91. анонимен - Да бе турци, гърци, сини, червени ...
02.06.2009 14:44
Все едно да вземеш речника и да гласуваш за думите в него.

Единствения смисъл дето виждам е да ги сменяме от време на време - поне тия които можем да сменяме, щото бедата е не в тия дето избираме, а в тия дето не ги избираме и цял живот изкарват в социализма на държавната админисрация.

Как да гласувам за неща, които наистина ме вълнуват като и вие тук, а и почти всеки въобще не се и опитва да мисли извън релсите по които са го турили да се пързаля. Не виждам смисъла нито от партии , нито от държава, да не казвам колко абсурдно ми изглежда въобще да си губим времето да мислим кой бил турчин, българин или извънземен. Имаме нужда от начин да живеем заедно и да си сътрудничим, но от къде на къде това дето го имаме сега като начин да е единствения, че и най-добрия (някои твърдят).

Проблемът ми е, че ако дори ме накарате да приема идеята, че гласуването е форма на власт ще трябва да да ме убедите, че хората избират, а не харесват, одобряват, биват привърженици, биват християни/мюслимани, българи/цигани/турци, или каквото и да е там. Докато тия и други критерии са по-важни за всички изборите са единствено средство за предотвратяване на насилие и нищо друго. Аз избягвам насилието, защото е непрактично, така че от мен едва ли има смисъл да се страхувате :) - за какъв да гласувам в такъв случай?
цитирай
92. анонимен - Браво!
02.06.2009 15:13
Много добър пост.
В допълнение само ще добавя, че когато нормалните хора не гласъват екстремистите продължават да гласуват и крайни партии вземат власта (пример от историята - Хитлер).
Така че гласувайте!!!
цитирай
93. veselaj - Точно така, скъпи негласуващи! ...
02.06.2009 15:20
Точно така, скъпи негласуващи! Отмъщавайте като негласувате! Но през цялото време си припомням стария виц (извинявам се, че е циничен):
"Попитал Иванчо баща си:
- Тате, кой е*е, който е отгоре, или който е отдолу?
-Който е отгоре - отвърнал бащата.
-Ех, да знаеш мама как нае*а вчера горския..."
Та и вие сте в положението на майката. Макар и отгоре :)
цитирай
94. thomas - @всички
02.06.2009 15:22
До всички сини, дето ми разправят, че нямало да гласуват за Костов. Синята коалиция не съществува сама по себе си, тя е негова креатура и ако гласувате за нея, всъщност гласувате за него. Не си и мислете, че някой друг в нея ще има думата. А то пък и да имаше някой, дето да става за нещо... хвани кафеджията, удари бояджията (визирам визията със синята четка).
цитирай
95. анонимен - До Tirith Ало Горски ти още м...
02.06.2009 15:54
До Tirith

Ало Горски ти още малко ще ми кажеш и за кой да гласувам - освен да гласувам. Страшно съжалявам, че нямаме изтъкната порно актриса като Илона Сталер (Чичолина) - ако такова лице се кандидатира с удоволствие ще си загубя времето да гласувам за него.

И да от падането на комунизма до ден днешен сме свидетели на тоталното осиране на управляващите.
Посочете ми едно нещо което е съградено, а не разрушено за това време - едно единствено. Посочете ми една област, в която сме спечелили позиции а не сме загубили - една единствена.

Оправданието, че на власт са били ДПС е като задника - всеки го има. Тук агитирате хората да се сплотят и да гласуват само и само да не спечели ДПС, след като 20 години сме свидетели как скопените ни политици позволяват именно на ДПС да си разиграва коня както си искат. Само и само да не спечелят дивиденти противниците. И ми предлагате да гласувам за тази сган.
Да не сте слънчасали нещо?
цитирай
96. tirith - До 95
02.06.2009 16:43
Политиците позволяват на ДПС да ни разиграва именно защото при ниската избирателна активност те нямат достатъчно проценти и трябва ДПС да ги подкрепя.

А пък аз не ти казвам, а те съветвам за кой може да гласуваш. За това съм си направил и блог - за да си изразявам мнението и да съветвам този, който го чете. Ти пък можеш да си правиш каквото си поискаш. Ако искаш и ти ме посъветвай.

Прав си че не сме в добро положение, но ми обясни как точно ще се оправим като не се гласува. Така пак ДПС-БСП на власт. Нищо не се постига така.

Кажи ми каква ти е алтернативата. Българина няма да излезе на въоръжен бунт. Изборите, колкото и на някои хора да не им харесва, са единствения начин за поне малка промяна.
цитирай
97. анонимен - Тук е разликата между теб и мене - ...
02.06.2009 17:21
Тук е разликата между теб и мене - изборите не променят нищо. Вместо вълк слагаме лисица. И знаеш ли проблема не в трипартийния алабалапортокала модел. Проблема в същността на българина. Навсякъде другаде по света в парламенти/сенати/камари по ключове въпроси касаещи бъдещото и сигурността на държавата, политиците имат консенсус. Но не и в България. Тука принципа е ясен Мнозинството предлага нещо - опозицията директно е против. Зер току виж се получило нещо и оберат дивиденти от едно сполучливо действие.
Докато не променят този си начин на действие нищо в България няма да се промени. И ако някой се самозалъгва, че с гласуване ще промени нещо...
Това си е негов проблем - за мен илюзиите отминаха отдавна.
В България в политиката се влиза с една единствена цел - лична облага. От там нататък нищо лично но ми е през ... кой точно ще ме краде. Същественият факт е, че и гласувал и не гласувал ще съм ограбен.
Твърдиш, че на никой не му пука за избирателната активност - в грешка си. Европа, светът ще гледат по съвсем друг начин на тези лумпени ако се окаже, че са избрани едва с 10% от гласоподавателите. Ще възникнат въпроси и то в среди, които не можеш да купиш с 2 кебабчета в питка.
Дай боже на някой от тях току виж му светнала и лампата, че е избран да работи за България а не за личното си благо.
цитирай
98. анонимен - mc_martin
02.06.2009 17:27
Дано "голямото НИЩО" намалее тази година.
цитирай
99. veselaj - 58. анонимен, много се заблужда...
02.06.2009 17:34
58. анонимен, много се заблуждаваш, че на Европа й пука дали правителството е избрано с 10% или със 100%. Правителството ще е законно избрано, даже ако гласуват само 10%. А те винаги ще са повече. Предишните избори за евродепутати са красноречив пример.
цитирай
100. анонимен - Благодаря!
02.06.2009 17:45
На автора.Не изчетох всички мнения за което моля да бъда извинен.Убеден съм че трябва да се гласува.Не ми харесва тази цветова пристрастност на обикновените хора.Според мен трябва да се говори за хора/кандидати/.Анонимността ме плаши.За да избера по-малкото зло на мен ми трябва все пак начална информация за тях. Но според мен е глупаво да казваш на мен ми харесва синьото/или червеното и т.н./. И за бога не повтаряйте избора си. Като издигаме все нови и нови хора може би в един момент ще стигнем до нужните. Или поне ще премахнем приемствеността/корупцията/. Предполагам всички сме съгласни,че няма нещо положително в българския политически живот, което си струва да се съхранява. На всички желая успех.
цитирай
101. анонимен - ГЛАСУВАЙТЕ
03.06.2009 12:34
Фактите - при 25% избирателна активност ДПС е първа, в Кипър се очаква 85% активност ....
Гласувайте, поне и този път - ГЕРБ или Синята коалиция.
Снощи с почти същите аргументи на автора убедих един млад човек да гласува :)
цитирай
102. kentoff - НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ...
03.06.2009 13:07


НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ -
ЩОТО ЩЕ ХОДИТЕ С ФЕС С ПЕТОЛЪЧКА.
цитирай
103. 4ervenotikveni4kov4e - Лошото е, че народа съвсем сдаде ...
03.06.2009 22:22
Лошото е , че народа съвсем сдаде багажа от таз 25-годишна криза и масово са с психически проблеми или са забравили да мислят! Като дрогирани са - въобще не им пука какво става около тях - като в лудницата - посрани, с извинение, но не мърдат - гледат в една точка!! А ако мислят, че като не гласуват правят нещо - просто продължават да гледат в точка .... посрани ...
цитирай
104. анонимен - "Избирателната система не струва"
03.06.2009 23:31
Учудващо често го срещам този аргумент. Едни няма да гласуват докато изборите не станат мажоритарни, други - докато не се върне пряката демокрация от времената на древна Гърция, трети имат някакви още по-странни идеи за държавното устройство. Докато някой не въведе подобна система няма да гласуват. Вероятно няма да гласуват и за партията, която я предложи в програмата си - все пак въпроса е принципен, това което искат им се полага по право, а гласуването е за по-низшите хора.
цитирай
105. анонимен - Ето то още една причина - аз няма да ...
04.06.2009 13:21
Ето то още една причина - аз няма да гласувам, защото е много сложно. Живея в София, но нямам регистрация. Не знам кого да питам къде да гласувам и какво да направя, за да мога да гласувам тук, така че ми е през хуя. Няма да полагам усилия, при положение, че тези, които ще влязат в парламента, така или иначе няма да си мръднат пръста. Доган за тези 20 години в парламента не е стъпил там, а избраниците на народа оставят други да гласуват с картите им
цитирай
106. анонимен - Ще гласувам - няма да гласувам!Бля-бля...
04.06.2009 16:37
Българинът си мисли че е над всичко и всички,пълен е с безразличие към собствените си проблеми,обаче много приказва,умее добре да се изразява,умее да манипулира,свикнал е да получава всичко наготово ,в завършен вид.И така стана за смях на целия свят!
цитирай
107. анонимен - да щте гласувам
06.06.2009 19:54
много ясно че щегласувам,иначе пак като доидат нашите сънародници с двоино гражданство и ще си изберат един от най-голямите крадци и мошенници в парламента АХМЕД ДОГАН.нека да гласуваме защо пак ще ни управляват хора които не им е хич за България.нека не позволяваме на хора като Симеон 2 или Сергеи Станишев да се гаврят със нас.жсеки не пуснат глас ще се разпредели между тях и десницата няма да може да спечели
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054103
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031