Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2009 23:32 - Новите далавери на БСП и връзката с "мажоритарния" елемент
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 4589 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Градът е Силистра. 40 000 човека, доста от които заработват заплатите си в бизнес структурите на Стефан Райчев. И той по "случайност" е един от големите дарители на БСП. Лептата му е отразена от институциите, но не се знае колко още е давал за черната каса и за мезета и кебапчета за партийни сбирки.

Та на човека все някак трябва да му се отплати "столетницата". И го прави.

Град Силистра известен в Средновековието като Дръстър, а в древноста като Дуросторум е град на над две хилядолетия. Основан като селище още от траките и прераснал в град и една от главните крепости за защита на дунавската граница на Римската Империя. Когато българите се заселват по тези земи крепоста вече е изградена от много време, но те я правят още по-здрава и тя става една от трите най-важни и силни български крепости заедно с Плиска и Преслав. Съоръженията са монолитни и уникални.

Крепостните стени /или поне основите им/ на трите велики български крепости са почти незасегнати. Обаче през 19в. турците натрошават Плиска на парчета и така си осигуряват чакъл за първата жп линия в България - Варна-Русе.
Те обаче се "смиляват" и оставят поне част от основите, на които днес ние правим възстановки. От БСП обаче не са толкова милостиви към същата по значимост крепост - Дръстър.

Чрез тяхната протекция, института за паметници на културата и няколко министерства дават разрешение на същия този Стефан Райчев да си построи жилищен проект с голям МОЛ точно върху ЗАПАЗЕНИТЕ до преди това крепостни съоръжения и дори върху една от вратите на крепоста. Сега не само че стените са разрушени, но и основите са вече под дебелия бетон на МОЛ-а.

И не само това. Същият този бизнесмен си е построил и петзвезден хотел на брега на Дунав и то познайте къде - пак върху част от древната българска твърдина, сега разрушена и залята с бетон. Но забележете и че хотела е на брега на Дунав и има собствено частно яхтено пристанище и хеликоптерна площадка, изградени точно на границата ни с Румъния и разбира се любезно одобрени, без процедури като за простосмъртни, от 5 министерства.

Освен тези отвоювани от българското историческо наследсво проекти, Райчев има и по-голям бизнес - той е собственик на Меком - Силистра. Интересното около Меком е това, че в писмо от 9 Февруари 2009 година до министър Плугчиева, ОЛАФ /европейската служба за борба с измамите/ се споменава, че Меком - Силистра, заедно с още 4 фирми е уличена, че е купувала техника с фалшива оферта по програма САПАРД. От тогава е и включена в т.нар. "черен списък".

Хубавото е че поне ОЛАФ следи за злоупотребите, защото е пределно ясно, че за да има злоупотреби със САПАРД има държавен чадър. И той не е случаен, а е ясно чии интереси обслужва.

Подкрепяни от БСП-ДПС, бизнесите на Стефан Райчев се развиват и вероятно ще погълнат безвъзвратно и други части от съоръженията на древен Дръстър. През това време обаче се увеличават и хората, които работят за него, а заедно с техните семейства и най-близки роднини те са десетки хиляди. А сега си представете всичките тези хора да гласуват „посъветвани” от Райчев за БСП и за мажоритарния кандидат издигнат от БСП-ДПС. И това в област с няма и 140 000 човека. При сегашното законодателство за „мажоритарните” кандидати печели този, който изпреварва другия дори с 1 глас. Това означава, че ако другите кандидати са с под 20%, този на БСП трябва да събере малко над 20%, което за тази област специално си е няколко десетки хиляди гласа само и да е един от 31-те „мажоритарки”.

 

В този случай се казва честито на гражданите на избирателни окръзи като Пловдив-Град – с по 400 000 и отгоре жители, на които дори всички тези 400 000 да гласуват мажоритарно за десен кандидат, ще вкарат също само 1 депутат, както и 20-30-те хиляди свързани с Райчев в Силистра. Това е сегашната изборна логика 400 000 = 30 000.

 

Така се правят избори в момента в България. На печелившите – честито – само дето народа няма да е от печелившите.

 

Извода – гласувайте, независимо дали за Синята коалиция, ГЕРБ, РЗС, Напред, та дори и в крайни случаи /ама наистина в много крайни/ за АТАКА – за да може поне в пропорционалните листи да ги бием, да ги изметем от власта и да ги накажем за безочието проявено както по време на мандата, така и в края му с изборния закон.




Гласувай:
0



1. lambo - Атака и РЗС драги са от същото котило
28.04.2009 11:59
Нали именно с техните гласове, ДПС/бсп наложи тези нови изборни правила, иначе описани много добре в поста ти !!!
цитирай
2. анонимен - tc tc tc
28.04.2009 14:39
mom4e ni6to ne razbira6 !! vari si plqskai 4ekii ne se zanimavai s politika !
цитирай
3. bulgarianation - Ламбо
30.04.2009 13:35
Атака е виновна за всичко според теб.Но тя не управлява.
цитирай
4. анонимен - Нещо трябва да се направи ...
30.04.2009 19:44
За съжаление обаче има и "добри" хора които не могат да живеят в самота и търсят "приятели" на които да могат да разчитат, а те самите постоянно да се "грижат" за тях, като се качват на главите им за да им "показват" пътя, защото не е добре да се заседяват на едно място - човекът не е дърво.Българите са засилвани в братоосвободителни войни които стигат до катастрофи и в същото време е имало хора които търсят начин да заделят нещо за гушката докато другите гният в окопите с надеждата че господ ще накаже измамниците но напразно. Едните си остават с надеждата, а другите с натрупаното богатство.Комунистите бяха изтрепани по баирите и след това в лагерите а комунизма бе използван за отнемането на имането на хората.След това най-безцеремонно си смениха името на социалисти и започнаха да си присвояват уж държавното, а народеца стои и се трени с увиснало чене и даже и на господ не се сеща да се помоли защото то не бе грабене, не бе чудо и няма и няма оправия.Ако се вдигнем пак народа ще пати - видяхте какво стана през Януари.Предлагали закон как да се протестира.Според мен ако всички си стоим по домовете една седмица, магазините ще са празни, транспорта няма да е в движение, заводи и фабрики също и не могат да влезат в домовете ни да ни гонят че имало бомба.Просто трябва да им покажем като европейците че не стават.
цитирай
5. lambo - до номер 3
30.04.2009 20:23
Аз съм изброил всички Турски слуги - БСП, Атака, РЗС. Не само Атака.
Не се опитвай да променяш смисъла на написаното от мен.
цитирай
6. анонимен - възражение
02.05.2009 15:40
quote "mom4e ni6to ne razbira6 !! vari si plqskai 4ekii ne se zanimavai s politika !" драги колега, бих отразил само три неща:
1. Научи се да използваш българския език и в частност кирилицата. Хубаво е!
2. Не се изказвай неподготвен по темата и обосновавай мнението си (колкото и вулгарно, неточно и неграмотно да е то).
3.Не съжалявай, че мама и тати са ти кръцнали кожичката, като си бил малък. Обзалагам се, че е доста хигиенично! Be happy!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063331
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930