Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 18:18 - Ходене по мъките - новите лични документи
Автор: tirith Категория: Други   
Прочетен: 14565 Коментари: 32 Гласове:
11

Последна промяна: 04.11.2010 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Срокът на личната ми карта изтича този август. По тази причина реших, че е време да я сменя с нова. Отидох до 2-ро РПУ в Пловдив един ден и ги питах - за обикновена карта къде трябва да отида. Те ми отговориха, че трябва да си запиша специален час за нея, най-ранния от който беше ноември, и да изчакам след това още месец. Един вид - ще излезе декември, като коледен подарък.

това не ме устройваше и след като ги попитах къде мога да си направя нова лична карта до началото на септември, разбрах, че трябва да се чака на специална опашка от страни на РПУ-то. След като два дни минавах оттам и подпитвах чакащите и полицаите, разбрах, че най-добре било да се чака от ранни зори, за да се запишеш в специален списък, по който пускат.

image

В 5.30 сутринта бях на уреченото място. Разпръснати отпред чакаха десетина човека и ме насочиха към жената, при която е списъкът. Тя беше пристигнала към 3 часа, а имаше и един мъж, първият в списъка, който чакаше от 12 вечерта. Записах се под  No22. И зачаках.

До 7.30 списъкът набъбна до 60 човека.В 8.30 - часът, в който официално офисите  за смяна на документите започват да работят, в списъка имаше вече 80 чакащи. Полицаят от нощната смяна ни беше предупредил, че има 9 човека, които са останали от предишния ден и ще минат преди нас. След като му свърши смяната и негови колеги го заместиха, обаче се оказа, че чакащите отпреди са в друг списък и са всъщност към 25 човека и, естествено, всички те влязоха преди нас.

Първият човек от "нашия" списък, мъжът който чакаше от 12 часа, влезе към 10.30. По това време вече в списъка имаше 130 души.

Десет минути по-късно в офисите вече бяха около 50 човека, чакащи на опашки, а вън бяхме още толкова. Когато пускаха, пускаха винаги по 10 човека едновременно. Бяха стигнали до No20 в "нашия" списък и аз като No 22 бях от следващата вълна, която се оказа, че доста ще почака. Чак към 11.30 бяхме допуснати до... следващите опашки.

image

Редът вътре е следният. Отиваш до банката, даваш си парите за личната карта и те ти дават бележка, която да дадеш на гишето. До тук е лесното. След това се нареждаш на една опашка за заявления. След като чакаш на нея 30 мин. - 1 час, в зависимост от случая, получаваш попълнена бланка с данните ти от сегашната лична карта, на която да отбележиш, че са непроменени. Накрая те чака и най-голямото изпитание - час, два или три чакане на опашка, която върви напред с 8 човека в час средна скорост.

През цялото това време на изтощение и пристъпване от крак на крак се питаш какво толкова им правят на тези хора в кабинките и защо ги бавят толкова, но след като дойде твоят ред и минеш, разбираш, че проблемът всъщност не е, че кабинката е страшна, ами че от 4 кабинки се използват само 2, въпреки огромния брой хора, които чакат и се морят в жегите.

Сагата за мен приключи към 2 часа на обяд, след почти 9 часа чакане.

Но моите часове не са нищо в сравнение с тези на господина, който чакаше от 12 вечерта и беше готов към 11.30 - почти 12 часа чакане.


Подкрепете статията в СВЕЖО от ТУК.

Публикувано във вестник "Марица" на 27/07/2010
Павел НАЧЕВ

В Пловдив



Тагове:   пловдив,   МВР,   опашка,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. анонимен - не е истина
27.07.2010 19:57
за такива хора които правят такива огранизации, най добре е да се връзват до някои кошер с пчели и да се мажат с мед!!!и тогава всичко следващия път ще става за 5 мин.:)
цитирай
2. анонимен - dimo
27.07.2010 20:19
Госпожо,безобразието по ваденето на личните документи е огромно ! Аз 5 пъти се редих и като станеше 17 часа затваряха под носа ми ! Единият път като ми дойде реда ме изгониха и накараха да отида в общината за удостоверение (нямал съм етаж в данните на ЕСГРАОНА ) въпреки че в старата си лична карта го имах!Просто се питам в кой век живеем и защо трябва да сме подложени на такова унижение от полицията ? Цецко Цветанов просто няма време да обърне внимание на такъв дребен въпрос ,покрай шумните си големи акции за ловене на крупните бандити.Срамота ! Преди 10 години,и след това се попълваха формуляри и служителките на гишетата само ги проверяваха и приемаха.Сега работата е усложнена,а пък и служителките им не могат да печатат бързо(защото някои от тях не са виждали компютър). Само за ваденето на лична карта отиват 20-30 минути,ако пък си вадите още,паспорт и шоф.книжка,времето се закръгля на 50 мин. дори час ! Отделно гишетата им са малко на брой.Пълно безобразие от страна на родната Полиция (Милиция)
цитирай
3. анонимен - Какъв Ви е проблемът?Като не Ви се ...
27.07.2010 21:10
Какъв Ви е проблемът?Като не Ви се чака по опашки отидете в събота в 8.30ч. и до 11.00 ще сте си подали документите.
цитирай
4. анонимен - О, Господи!!!!
27.07.2010 21:16
Все още ли е толкова ужасно ваденето на нови документи???? Предстои ми през септември да се прибера в Пловдив и да си подновя личните документи. Във всички РПУ-та ли се чака толкова?

Съжалявам за офтопика, но се потресох, след като минаха първите 6 месеца от въвеждането на новата система за документи все още да се чака на такива опашки и толкова време да отнема на хората да се сдобият с новите си документи. Умът ми не го побира!!!
цитирай
5. apollon - РПУ-тата в Пловдив са най-ужасните ...
27.07.2010 21:47
РПУ-тата в Пловдив са най-ужасните институции - а в същото време в тях полицията рахат си живее - нямат зор хората вътре. Това е защото пак са взели софтуер на дребно и евтино
цитирай
6. анонимен - Fuck that shit
27.07.2010 22:03
Тази година си взимам немския паспорт и ще си го преместя в другия крачол. Като дойде време да си я сменя моята лична карта през далечната 2014 може и въобще да не отида никой не може да ме задължи да са живи и здрави бантустанските чекиджии!!! л0л
цитирай
7. анонимен - А кой те кара да чакаш последния срок ...
27.07.2010 23:14
А кой те кара да чакаш последния срок бе!Обаче все някой ви е виновен, ебати простия народ!!
цитирай
8. анонимен - Закъснели мисли пред скотобойната
27.07.2010 23:21
Още една оФчица ръгнала чинно и покорно да подлага ухо за перфорация и да се реди от 5.30 да й вземат отпечатъците като на офца-престъпник, а не просто млеконадойна и вълнодайна единица, каквато тя разбира се е и винаги ще си остане, докато не си смени чипа. Ноо, НСР се е погрижил кротките офчици да получават едни много хубави чипчета, с три бодри шестици, та да си мислят, че са офци-отличнички, а не пътници за скотобойната.

Но за да е мизерията още по-жалка, офчо даже тропка сърдито с копитце и жа-ално поблейва защо толкова много го бавят да му дадат мечтаното чипче, да го пронумероват и прошнуроват и да му турят каталожен номер на евтината душица.

Ами, офчо, мамин сладък, ще чакаш и ще доживееш да ти вземат и данък, за да благоволят да си поизтъркат зъбите с гангренясалото ти месце и да захранят демоните си с все още българската ти кръв...
цитирай
9. анонимен - Друга блаженопочивша офчица
27.07.2010 23:30
анонимен написа:
А кой те кара да чакаш последния срок бе!Обаче все някой ви е виновен, ебати простия народ!!


пък бодро и самодоволно хока мудните си посестрими- зер, закъснели са и сега само на себе си ще се сърдят, че ще чакат дълго за лелеяната прошнуровка в кошмарния за нас останалите човеци НСР- новия световен ред /разбирай глобалното робство, което ни се готви/.

Събери си, Господи, вересиите и давай по-скоро с рестарта, че не се трае вече:

Тежко, брате, се живее
между глупци неразбрани;
душата ми в огън тлее,
сърцето ми в люти рани.

Отечество мило любя,
неговият завет пазя;
но себе си, брате, губя,
тия глупци като мразя.

Мечти мрачни, мисли бурни
са разпалили душа млада;
ах, ръка си кой ще турне
на туй сърце, дето страда?

Никой, никой! То не знае
нито радост, ни свобода;
а безумно как играе
в отзив на плач из народа!

Често, брате, скришом плача
над народен гроб печален;
но, кажи ми, що да тача
в тоя мъртъв свят коварен?

И въпреки всичко, България ще пребъде и жар-птицата отново ще лети!
цитирай
10. анонимен - Имаме си и безродни офчици,
27.07.2010 23:41
анонимен написа:
Тази година си взимам немския паспорт и ще си го преместя в другия крачол. Като дойде време да си я сменя моята лична карта през далечната 2014 може и въобще да не отида никой не може да ме задължи да са живи и здрави бантустанските чекиджии!!! л0л


които си мислят, че щом са безродни, стават по-малко офчици. Е, на вас оставям да прецените дали са прави и дали грозните им думи не са белег на жестоки комплекси.

Бай-бай, офчо, ауф видрзеен, немаме нужда от вас. Само скоро да не заблеете жално на границата. Да не е твърде късно да се подслоните под родната стряха и да ви застигне участта ви в новата ви Безродина. Да видим тогава дали ще ви е все тая, както сега...

цитирай
11. анонимен - Учудвам се.
28.07.2010 00:53
Кому е нужно???Ако ми трябват спешно подновени документи-е,шъ плащам,как иначе-Но докога,хора???Та,кому е необходимо да доказваш кой си?ЕГН имаш,лична карта имаш,ДНК-ку путрябва-даваме....Ама не -нови документи=нови 40-60лв,в най-простичкия случай,за време-загубата да не коментирам,повечето от нас така бачкат-да мине работният ден,пък.....Докога???
цитирай
12. анонимен - ДНК, отпечатъци, снимка на ириса, размер на ан***
28.07.2010 01:34
анонимен написа:
Кому е нужно???Ако ми трябват спешно подновени документи-е,шъ плащам,как иначе-Но докога,хора???Та,кому е необходимо да доказваш кой си?ЕГН имаш,лична карта имаш,ДНК-ку путрябва-даваме....Ама не -нови документи=нови 40-60лв,в най-простичкия случай,за време-загубата да не коментирам,повечето от нас така бачкат-да мине работният ден,пък.....Докога???


Така е, приятелю. Биг брадър иска да знае всичко за теб и да те цапне ЛИЧНО през пръстчетата ако вземат да ти се въртят някои по-така, ... не-овчи мисли в не-дотам замъгления от жестоката промивка и вовчаване мозък.

Трудно е, но такива са времената, това е нашият жребий- да се родим тук и сега. И Божественото можем да сетим в нашия земен Рай- люлка на великата Българска цивилизация. А виждаме днес и сатанинските планове да поробят човечеството и да унищожат Божия народ, и да заграбят свещената земя на първородителите му...

Какво да ти кажа.. Дай да не се лъжем. Малцина ще се спасят в идващата Промяна. Но за тези, които се редят на опашки, за да ги маркират...
абе, Господ да ни е на помощ на всички, и дано повече хора да се светнат..

Замислете се
Бог да пази България
цитирай
13. анонимен - БЪЛГАРИ.....
28.07.2010 02:25
БЪЛГАРИ = БЪЛГАРИ!..... (АКО МЕ РАЗБИРАТЕ,КАКВО ИСКАМ ДА КАЖА....)....НЯМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИМ!
цитирай
14. анонимен - Виждаш ли добре от опашката !?
28.07.2010 10:58
анонимен написа:
анонимен написа:
Тази година си взимам немския паспорт и ще си го преместя в другия крачол. Като дойде време да си я сменя моята лична карта през далечната 2014 може и въобще да не отида никой не може да ме задължи да са живи и здрави бантустанските чекиджии!!! л0л


които си мислят, че щом са безродни, стават по-малко офчици. Е, на вас оставям да прецените дали са прави и дали грозните им думи не са белег на жестоки комплекси.

Бай-бай, офчо, ауф видрзеен, немаме нужда от вас. Само скоро да не заблеете жално на границата. Да не е твърде късно да се подслоните под родната стряха и да ви застигне участта ви в новата ви Безродина. Да видим тогава дали ще ви е все тая, както сега...



На якото яко - на паляка паляко!!!
цитирай
15. bezprizvanniy - Аман от безделници!
28.07.2010 11:19
Аман от безделници!
цитирай
16. borsi - А същите тия некадърни търтеи изплюскват по не знам колко милиарда годишно, само за заплати
28.07.2010 15:14
Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители:

http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/11/kolko-pari-struvat-na-bylgariia-chinovnicite-i-dyrjavnite-sl.509036
цитирай
17. анонимен - buy viagra online 720 1948
17.10.2012 20:23
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20597>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13579>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18621 buy viagra
цитирай
18. анонимен - payday loans online 947 537
18.10.2012 01:53
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1222>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20199>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4327 payday loans online
цитирай
19. анонимен - levitra 20 mg 21052
20.10.2012 17:57
<a href=http://orderlevitrahere.com/#sulma>generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#xinak >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#nwzrd generic levitra
цитирай
20. анонимен - viagra 100 mg 8402
21.10.2012 12:31
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#keseh>viagra 100 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#tghhu >viagra 150 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#gmuim cheap viagra online
цитирай
21. анонимен - buy kamagra soft 10214
21.10.2012 15:21
<a href=http://orderkamagranow.com/#soucz>cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#fvabm >buy kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#crgup buy cheap kamagra
цитирай
22. анонимен - payday loans 928 15440
21.10.2012 17:42
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13207>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14061>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1922 payday loans
цитирай
23. анонимен - generic viagra 942 3207
21.10.2012 20:31
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19196>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17797>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#697 buy viagra online
цитирай
24. анонимен - buy generic cialis 3020
21.10.2012 21:05
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#allam>cialis 20 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xrovr >cialis 20 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#pfwzr cialis 60 mg
цитирай
25. анонимен - payday loans 407 7459
23.10.2012 09:19
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15697>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13180>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#448 payday loans
цитирай
26. анонимен - generic cialis 769 16038
23.10.2012 10:17
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7747>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4189>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#10286 buy cialis
цитирай
27. анонимен - cialis online 660 7404
23.10.2012 17:51
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13153>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13867>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#5077 cialis online
цитирай
28. анонимен - buy viagra online 10314
24.10.2012 17:14
<a href=http://viagrastorehere.com/#jfgax>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#mmvqa >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#yduot viagra online
цитирай
29. анонимен - buy cialis 3603
25.10.2012 10:00
<a href=http://cialisstorehere.com/#acely>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#efjqq >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#qgtxd buy cialis online
цитирай
30. анонимен - generic kamagra 18426
25.10.2012 13:46
<a href=http://kamagrastorehere.com/#fxjsq>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#vwgnd >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#nojfv kamagra online
цитирай
31. анонимен - order levitra
25.10.2012 14:03
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6628 - cheap levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#1113>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7119 online
цитирай
32. анонимен - generic levitra 12611
26.10.2012 03:51
<a href=http://levitrastorehere.com/#ziufa>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#mwmrs >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#ajdfq buy levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054244
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031