Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2011 20:05 - Гоце вече доказано с имоти за милиони
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 26476 Коментари: 21 Гласове:
33

Последна промяна: 24.07.2012 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Президентското семейство на България се обогатило значително с недвижима собственост през последния мандат на Георги Първанов. Разследване за придобитото от фамилията показва, че близките на държавния глава са сключвали апетитни сделки за скъпи имоти, които обаче са изкупени от тях на непостижимо ниски за обикновените българи цени. Впечатление прави, че сделките са извършвани не от самия Президент, а от синовете и съпругата му.

image
Гоце в акция срещу НАТО
 

Последната придобивка на “президентите”

е апартамент с гараж на името на големия син на Първанов. В края на 2009 г. 28 г. тогава Владимир Първанов си купува апартамент за 213.410 м2 и гараж към него от 34.050м2. Впечатляващото по площ жилище е мезонет в елитния квартал “Манастирски ливади”. Според документите става ясно, че този луксозен имот е струвал едва около 250 000 лв. на купувача, или това прави по 500 €/м2! Цена, която дори за неспециалистите говори за особена преферециалност. Подобни VIP имоти струват поне 3 пъти по-скъпо, сочи елементарна справка на недвижимостите в столицата. Синът на Президента е теглил кредит от банка ДСК в размер на 160 380 лв. на 5.10.2009 г. и още в същия ден е закупил и огромния мезонет. Предполага се, че разликата от около 90 000 лв. са собствените спестявания на младия човек. Интересното е, че Владимир Първанов обаче няколко месеца по-рано купува много атрактивно търговско помещение в София на името на общата фирма с малкия си брат за цената от 122 180 лв., които също би трябвало да са от лични средства, защото фирмата-купувач няма никаква собствена печалба по финансовите си отчети. Но за това ще стане въпрос след малко!

 

Продавачът, който се е лишил от собствеността на 250 м2 на “символична” за луксозния имот цена се оказва софийската фирма “Крит” ЕООД, собственост на известния строителен предприемач Румен Иванов. Популярен новобогаташ, демонстриращ състояние и финансови възможности, Иванов е познат и с тесните си бизнес връзки с бившия “червен” депутат от предишния парламент – Васил Калинов. Последният е стара номенклатура на БКП /БСП/ още от времето на Тодор Живков и е непрекъснато в ръководните етажи на “Партията” от 30 г. насам. По време на управлението на Тройната коалиция, Калинов бе уличен от екологичната коалиция “За да остане природа” в “организирана политическа престъпност” за заграбване и унищожаване на уникални прородни богатства на страната. В открито писмо на еколозите до Държавната агенция “Национална сигурност”/ДАНС/, Главния прокурор, Зелената фракция в Европарламента, Комисаря по правосъдие в Европейската комисия, Посланика на САЩ в България, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и Народното събрание, бе поискано снемане на депутатския имунитет на Калинов и неговото разследване.

“Основание за подобно искане са явните връзки на председателя на комисията по земеделие и гори с организираната политическа престъпност и поставените им лица от олигарси и чиновници във властта. Доказателства за гореописаното твърдение е Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на закона за горите, вносител на който е същият Калинов.  С това деяние той предлага на Народното събрание да узакони заграбените стратегически за държавата обекти – вододайните зони на България, Черноморието и унищожаването им от престъпността. Изводите, които можем да направим са че, Калинов съзнателно предлага безпрепятственото изсичане на стратегическите вододайни зони на РБългария, без промяната на предназначението на горите, без обществено обсъждане със засегнатите физически и юридически лица, в случая 1/3 от населението на страната, в полза на олигарсите, които перат ограбените от политическата престъпност милиарди, под формата на “инвестиции” в унищожаващи природата незаконни строежи в планините и Черноморието.

Уважаеми г-н Главен прокурор, г-н Председателю на ДАНС, за трети път ви доказваме наличието на всеобхватна организирана политическа престъпност, която с поставените си лица в цялата изпълнителна, законодателна и съдебна власти и в “бизнеса”, унищожават природата и бъдещето на страната. Надяваме се да вземете незабавно мерки и да защитите националната сигурност от формално и неформално властващите престъпници в България, като само по този начин ще можете да се разграничите от престъпността и да си спестите в бъдеще търсене на наказателна отговорност наред с тях”, пише в писмото.

Вместо разследване – дипломат /изпитана схема за президентски хора/

Вместо прокурорска проверка и разследване Васил Калинов, който е съсобственик с Румен Иванов във фирмата “Крит – Дизайн” е назначен скоропостижно от Президента Георги Първанов за ….. Посланик на Р. България в Азърбайджан. Кулоарна информация от Парламента осветли, че силно лобиране в полза на Калинов е оказало ръководството на ДПС. Това, което не може да се отрече е, че няколко месеца синът на подписалия Указа за “спасяването” на номенклатурния кадър на БСП – Васил Калинов, придобива изключително ценен недвижим имот от “обръча от фирми” на скандално ниска цена.

Много интересна е оперативна информация, подадена от източници по морето, във връзка с проверки на ДАНС за корупционни заменки на земи, че на 14.09.2007 тогавашният Областен управител на Варна от квотата на ДПС – Петър Кандиралов, заменя държавен терен с площ 1136 кв.м. на пазар Чайка, с фирма КРИТ ЕООД. Замяната е за 2 апартамента с площ 73 кв.м. и 61 кв.м. и 1 магазин с площ 33 кв.м. Държавният терен, въпреки че е на централно място на пазар Чайка и че на него по ОУП може да се построят сгради до 8 етажа при плътност на застрояване до 60%, е оценен само на 67 000 лева, което прави по 30 евро/кв.м. Както обикновено няма обявен търг или конкурс нито някакви обяснения защо е избрана фирма “КРИТ” ЕООД и защо държавата дава имота си на безценица. Дали това, че “КРИТ” е и един от спонсорите на последната президентска кампания на Първанов с 25 000 лв. е случаен факт в цялата тази сага?

Магазини, фондации и обръчи

Преди да придобие апартамента с размерите на киносалон Владимир Първанов заедно с 20 г. си брат Ивайло купуват търговска площ /магазин/от 70 м2 в “Хиподрума” за 122 180 лв. Закономерно, цената отново е силно под пазарната за подобни помещения за търговска дейност, които в този район вървят над 1500 €/м2. Покупката е направена на името на общата им фирма “АйВи СМ” ООД, в която синове Първанови са съдружници с Марияна Николаева Добрева – дъщерята на бившия МВР Министър от правителството на Жан Виденов – Николай Добрев. Управител на семейната “червена” фирма е най-малкият – Ивайло, а самата фирма, която е с предмет на дейност софуеър и компютърни мрежи е с уставен капитал 5100 лв. и е на загуба за 2009 г. Въпреки това дружеството е успяло неясно как да си закупи доста солиден магазин, което всъщност е и основната му дейност за годината. Продавачът на магазина е фирма “Сити Резидънс” на известният бизнесмен Георги Харачерев. Той нашумя с големите поръчки за окабеляване с турски кабели на някогашните държавни компании БТК, Националната електрическа компания, Телекомплект, Кабелремонтстрой на стойност десетки милиони долари. Харачерев е намесен и в столичното сметосъбиране с фирмата си “Астон сервиз”.  Фирмата бе уличена пред КЗК за картелни връзки в сметосъбирането на столицата по времето на Бойко Борисов – кмет.

Марияна Добрева е съдружничка с ПР-ката на Президента Бойка Башлиева във Фондация “Институт Николай Добрев”. Фондацията от своя страна има един и същ телефонен номер за комуникация с едноименна фирма за ПР и комуникации: “АйВи Комюникейшън” с управител Елена Иванова Харизанова. Госпожа с абсолютно същите 3 имена се води активен спонсор – дарител на БСП, както и активен участник в интернет подписката на младежкото БСП “ГЕРБ – вън от властта”. В тази кампания акцентите са следните: 1. ИЗМАМА И ГРОЗНА ПРОПАГАНДА; 2. ГЕРБ = РЕКЕТ И НЕКАДЪРНОСТ и 3. БОЙКО =  МАФИОТ И ПРОСТАК! “Аз протестирам срещу лицето на ГЕРБ Бойко Борисов, което ме лъже и обижда всеки ден. Който с позата на тарикат от Банкя обяснява моите проблеми – сметките, които плащам, възможностите, които пропускам”, е мотото под което се подписват комсомолците и Харизанова. За “тарикатите от Банкя” обаче ще стане дума малко по-надолу.

Случайно, или не финансовите отчети на фирмата на Първанови “АйВи СМ” и ПР фирмата “АйВи Комюникейшънс” са съставени от един и същ счетоводител – Мариана Манолова, по един и същ образец. Същата Манолова има пълномощно от Харизанова да я представлява пред определени институции. За разлика от едноименната компютърна фирма, тази за реклама и ПР видимо оперира с доста сериозни финансови ресурси и има регистрирани 10 служители в НОИ. Г-жа Харизанова е декларирала няколко сделки на свое име, като първо е купила апартамент от сина на Николай Добрев и брат на Марияна Добрева /съдружничка на Първанови/ през 2003 г. Впоследствие жилището е продадено, а Харизанова си купува апартамент в…. любимия на всички елитен квартал “Манастирски ливади”. Както се казва: “От всеки според възможностите, всекиму според нуждите.” Не се доказва лесно партийна и бизнес независимост, особено от Държавен глава и неговите най-близки връзки. Не се доказва лесно отсъствие на обръчи от фирми, когато децата на Президента пазарят имоти на едро вадейки неясно откъде стотици хиляди левове, без да имат насреща нито нужния трудов, нито житейски стаж.

“Футболно игрище” м/у Княжево и Банкя за “жълти стотинки”

Най-интересната и може би показателна имотна облага за Президентското семейство е земя, колкото половин футболен стадион в регулацията на столицата, която Зорка Първанова е успяла да си напазари за фантастичната цена от…. 4 €/м2. Теренът се намира леко югоизточно от Банкя по посока Княжево и попада в землището на с. Иваняне. Терените около Банкя и конкретно с. Иваняне, което е по-близо до Княжево, вървят не по-евтино от 40-50 €/м2, за земеделски земи. На продавачите и на евентуалните купувачи е ясно, че там няма да се сеят картофи, а всичко това ще бъде преотредено и превърнато в един от най-хубавите за живеене столични райони. Точно за този район в началото на 2007 г. с промени на ОУП-а на София бе предвидено да се създаде една от най-динамично развиващите се зони на столицата. След като промяната на ОУП-а е била гласувана и одобрена, Зорка изведнъж получава апетит да се сдобие с нива около Банкя. Ето какво предвижа новият ОУП на София за района, в който Първанови са се сдобили с нивичка от 5610 дка.

“Жилищните зони с малкоетажно застрояване с ограничителни параметри (Жм3) имат най-значително увеличение – с 249.60 ха. Те са концентрирани най-вече в контактните с природен парк “Витоша” територии, тези в охранителната зона на яз. “Искър”, граничещите със зоните по “НАТУРА 2000″, в охранителните зони на минералните извори и в северните територии.” и още:

“По отношение на система обитаване са предвидени значителни територии, които са в околоградската зона на София и са само с устройствени зони за нискоетажно застрояване и вилни зони, което е в съответствие с тенденцията за все по-голямо търсене в бъдеще на висококатегорийно обитаване в природни и екологични зони.”

Много добре звучи терминът “висококатегорийно обитаване в природни и екологични зони”. Не е лошо да обитаваш “висококатегорийно”, след като си успял да се оземлиш с парцелче в подобна зона на цена 10 пъти под пазарната! Продавач на нивичката на Зорка се оказва софийски общопрактикуващ лекар и жена му. Странно, защо я продават само месеци, след като са изкупили земите на 23 собственици в района, за да окрупнят въпросния поземлен имот на свое име. Излиза, че лекарското семейство се явява нещо като имотни брокери, които веднага след покупката прехвърлят ценната земя на съпругата на Президента. Един от продавачите Стоян Костадинов Грозданов е споделил, че е получил “на ръка” по 15 евро/м2 за своята част. Тогава хипотезите стават не повече от 2. Първата е, че Първанови са попаднали на невероятно наивни и неориентирани хора, които буквално им “подаряват” една изключително атрактивна земя в екологичен район на София. А другата е, че става въпрос за сложна имотна игра, в която се прикриват или рални пари, или реални собственици, или може би и двете. (led lights)

Спомняме си как колегата Иво Инджев бе отстранен само защото си позволи да намекне нещо относно имотите на държавния глава. По медиите отдавна се тиражират приказки за имоти на Първанов в чужбина за милиарди, закупени на името на офшорни фирми. Заради подобни внушения, за малко да падне главата на вицепремиера Симеон Дянков! Както е казано в Евангелието от Господа: “Всичко тайно ще стане явно и всичко скрито ще се разкрие. Последните ще станат първи, а първите – последни..” В навечерието на Възкресението е добре да уповаваме на справедливостта и да не пренебрегваме вечните мъдрости.

Автор:
http://www.extremecentrepoint.com/?p=8540


Гласувайте за статията в СВЕЖО от ТУК!




Гласувай:
28


Вълнообразно


1. xloranphyl - Интересно, няма автор. . . Даже в ...
17.04.2011 21:54
Интересно, няма автор...
Даже в сайта на американо-фашугите ExtremeCentrePoint.
цитирай
2. hatanasov - . xloranphyl - Интересно, няма автор. . . Даже в ...
17.04.2011 23:02
ДС е авторът на всички големи престъпления в България от 67 г.
цитирай
3. tirith - -
18.04.2011 03:28
Сега видях, че статията не е авторска от Extreme-a, а и те просто са се постарали да я популяризират. Източника е www.bivol.bg
А и който и да е източника, не е важно, защото фактите, които са разкрити в статията могат да се проверят в агенцията по вписванията, ДАКСИ и т.н. тъй че не са спекулативни.
цитирай
4. ok3223 - Амма
18.04.2011 06:56
Това си е обикновен пасквил. Всичкото е приказки и лъжи на едро, затова бивола или вола, който ги е съчинил не е посмял да се подпише.
Разказано като мръсна тенденциозна и много вероятна за днешните нрави и морал приказка. За да не може да му бъде търсена съдебна отговорност за изнесените лъжи и инсунации поднесени за наивниците в ПАСКВИЛА.
Изработена по Гьобелсовите рецепти. Миш маш с малко истина, за по-лесно преглъщане и МНОГО ЛЪЖИ, та дано някой се хване на въдицата.
АЛЕКОВИЯ БАЙ ГАНЬО СЕ ГОТВИ ЗА ИЗБОРИ.
ДА ПРАВИ ИЗБОРИ ПО РЕЦЕПТИТЕ НА ЦвъЦ...
цитирай
5. usandthem - я, как наскачаха каскетите в защита на Гоцко !
18.04.2011 11:04
Да ви питам нещичко, цървули - Защо от сайта на президента, Бойчето Башлиева свали някои снимки ?! На едната беше с пушка за 50 000 лв, на друга с часовник за 18 000 лв. Синчето, малкото снимаше сватбата на баткото с фотоапарат за 9 000 лв. За часовника на Зорчето не си струва да говорим, той струва само 7500 лв. Българският президент явно е по-добре платен от американския !
цитирай
6. ok3223 - Яаааа
18.04.2011 12:23
Антито и то анонимо. Плаши го сянката. Всичко се записва и се знае от службите. Значи, че клепаме анонимо с измислици и всичко е ок. Ама затова приеха законо в НС. Значи тоя дето лъже и маже, че го тепаме. От туй се плаши анонимио. Защото он е пуснал пасквилчето. Сегинка с тая мнима опасност подсилва ефекто. Търсели го били. Глей го ти смелио. Рискуе си живото да ни лъже сиромахо.Оно тогай нема да останат много за не тепане. При толко много лъжци и мошеници като горнио писач, дето маскари президенто. Хептен че се намалимо и че паднем под 5-те милиона българановци, ако почнем да тепаме лъжците и мошениците. Много се навъдиха ейии, а таз бруталност е забранена от ООН, законо и от 10-те божий заповеди. И най важното-отречена от морало. Не бой се бе заешка душичко, че може да те фане стресо...
Някои може да гушнат букето от страх, за да симиулират геройство и преданост на лъжите. Демек загинал за каузата на лъжите и положил кости пред олтара на Тарторо. Не бой се бе душко, не се бой.
Песовете лаят, а кервано върви, не спира. Хората се отракаха за 20 год. лъжи и . Почнаа сами да усещат и разбират, кога аноними мекерета и разбойници на писаното и неписано слово се опитват да ги праят на маймуни и за кой ли път на тревопасни.
Та не плаши гаргите и не губи сон от страх гузен и гузна совест.
ЗА ВСЕКИ Е ЯСНО, ЧЕ ТОВА СА ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ, С ЦЕЛ ДА ЗЛЕПОСТАВЯТ И МАСКАРЯТ, КОГОТО ИМ ПОСОЧАТ КУКЛОВОДИТЕ.
Че си мизерна пионка в мръсната игра наречена предизборна българска политика, влечуго което живее от и затова.
Много стяте и не знам каак че се опраят народо и законо с вас...
цитирай
7. hosekura - Гоце вече доказано с имоти за милиони
18.04.2011 12:35
И ние какво да направим ??! ???
цитирай
8. stomanata - Гоце
18.04.2011 14:51
малко е прекалил. Но не му пречи да гледа чуждото. Съвсем друг човек беше едно време. Властта наистина го е развалила.
цитирай
9. varg1 - Никои
18.04.2011 14:58
друг народ освен българският не би позволил такъв човек за президент.
цитирай
10. borjanmljakov - Уви, има достатъчно лумпени в провинцията за да е гарантиран изборът на
18.04.2011 16:46
ченгета като гоце.
цитирай
11. varg1 - какво
18.04.2011 18:20
пречи да отидем и да го изкараме от президенството
цитирай
12. boristodorov56 - Последно - млад или стар милиардер е ...
18.04.2011 19:20
Последно - млад или стар милиардер е циганина Седефчоф?!!!
цитирай
13. aborigen - Горкичкият! Ще тябва да започне от ...
18.04.2011 20:11
Горкичкият! Ще тябва да започне от АБВ след края на мандата си...
цитирай
14. kostadin - Боже какви сте завистлици. Станете ...
18.04.2011 20:46
Боже какви сте завистлици.Станете президенти и се обогатете.Всеки може да бъде резидент(За BG e без значение какъв си)
цитирай
15. ok3223 - Къде са милионите Бре.
19.04.2011 07:38
В един апартамент на сино президнтски от 200 и нещо квадрата.
МОМЧЕТО Е НА 28 ЛАЗАРНИКА РАБОТИ, ПЕЧЕЛИ И Е КУПИЛО. ДАЖЕ ЗАЕМИ Е ВЗЕЛО.
Нещо незаконно да има?
ЦвъЦ купи цели 6 апартамента в София. Защо БИВОЛО не е пресметнал и ни каже, по за 1000 или 1500 евро на квадратен метър ли ги е купил, или само за по100. Ето от къде може да искокнат милиони.
Ами бившата метреса на д-р Боко Б., която за една петилетка чрез СИ-банка от икономии на закуски прибра законно и официално тези дни 170 милиона.
Ето една 100 пъти милионерка в оригинал. Нещо да каже биволо?
Жената на президенто у село била купила 10-НА декара. Докторо ги бил подарил. Доктор и поп не праят подаръци, они само получават. Иди доктор да ти подари и на теб...
У ТИЯ 10-НА ДЕКЪРА ЛИ СА СКРИТИ МИЛИОНИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТО,А?
За една година, откатто са на власт ГЕРБ, в България милионерите са се увеличили със 107(справка БНБ), като общото им число днес е над 420 бройки.
Нещо да изкоментира биволо. Как стават тез работи при тази тежка криза и още по-тежка безработица и народна бедност.
Ето къде са милионите. Даже има много по 100 пъти милионери родни. Имало да же милиардери. Кои са и колко да каже биволо, он е по- навътре у нещата във финансийте.
СЕДНАЛ ДА ГО ПИЛИ НА ПРЕЗИДЕНТО ЗА 10-15 декара ЗЕМЯ НА СЕЛО.
ТАМО БИЛИ, НИ БАЛАМОСВА БИВОЛО С БИВОЛ, МИЛИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
цитирай
16. georgimet - откъм главата се е вмирисала България
19.04.2011 13:57
@ok3223: Биволо е пресметнал много други работи, Иди, прОчети и ше видиш. Президента обаче разполага с две служби: НСО (т.е. знае всичките политици къде, кога и с кого се срещат) и Разузнаването. Не се отчита на НИКОГО за тях, не е длъжен. В същото време говори спокойно и самоуверено за всякакви теми, въпреки че образованието му е... лесно можете да видите, ако не знаете. И изнесената информация е вярна. И Бойко Борисов и Цветанов също са предатели и мафиоти, но Първанов е с много повече "стаж".
цитирай
17. lambo - Радомирския циганин Седефчо, не е имал даже кенеф
19.04.2011 15:00
На времето в "Труд" публикуваха шокиращи снимки, на селските кенефи на Николай Добрев и Георги Седефчов
Някакви съборетини от неизпечени тухли, в краищата на дворовете им
Та от такава мизерия са тръгнали и повечето от сегашните Олигарси
цитирай
18. ok3223 - Georgimet-чо
19.04.2011 17:43
Знаем многу повече от теб и не пасем трева. Завършил е математичска гимназия с отличие и висше като историк. Историк със самостоятелни трудове в областта на бълг.стара и нова история и познат отдавна. Нещо да ти говори това.
Такива добре платени биволи и волове, или катъри, както щеш ги наречете, са ни познати още от фейлетоните на Щастливеца Алеко
Ламбо, Бамбо и ти си въздух под налягане. Такива до 9 сптември !944 год. бяха не само и кенефите, но и къщите на 90% от селското население на Бг, особено в по-бедните полупланински и планински селища.
Селата и не само селата се благоустроиха и застроиха с хубави къщи и канализации по времето на СОЦА.
Мизерията по селата беше голяма. Във София и по градовете 3-4 етажни къщи бяха голяма рядкост.Знаем ги тез работи. София даже беше нещо като гоолямо село. Покрайнините си бяха села.
За 22 год.да е построено нещо с национално значение. Сграда, завод, фабрика, магистрала, летище и тн.
22год. грабеж, като един от последните отзвуци е трагедията с Кремиковци.
Завършила тези дни, купен от 26год.-но момче за 350 милиона, поставено лице на бизнес мафиотска банда.
Само територията, която е към завода се оценява за около милиард и половина лева.
А НАВРЕМЕТО КОМАНДИРЧЕТО ИВАН КОСТОВ ГО ПРИВАТИЗИРА, ПОДАРИ ЗА 1(ЕДИН) ДОЛАР. рУШВЕТА НЕ СЕ БРОИ. САМО КОСТОВ И СИЕ ЗНАЯТ КОЛКО Е.ТОВА ДА ТИ ГОВОРИ НЕЩО.
цитирай
19. megafon - Браво
22.04.2011 10:20
за добрата статия.
цитирай
20. shtaparov - Голяма минавка за продавачите:
22.06.2011 16:18
Ахмаците и глупаците,които са продали имоти на Зорка Първанова за 4 евро на квадрат,трябваше да се обърнат към мен-аз щях да им предложа по 6 евро на квадрат! Предлагам им бързо да развалят глупавата сделка,която са направили,и да се договорим докато е време! А на Първанов му предлагам да продаде всичките си имоти и да раздаде получените пари на бедните,за да докаже че е истински социалист /комунист/.
цитирай
21. анонимен - ранни записвания 2012 в Турция
30.01.2012 21:38
не се учудваме, той искара два мандата 10 години и хич не му пука какво се говори
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054369
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031