Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 17:12 - Светът ни отрази, българските медии - НЕ
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 34090 Коментари: 51 Гласове:
43

Последна промяна: 06.08.2012 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера по BBC World news имаше три главни теми. Първата беше голямото наводнение в Пакистан, което отне живота на хиляди хора. Втората беше посветена на огромните пожари в Русия, които заедно с гори и къщи са унищожили и повече от 20% от пшеницата, което причинява огромно увеличение в цената на пшеницата глобално.

А третата тема беше посветена на... България. Първо да уточня - BBC World news не е емисия, която се занимава с незначителни работи – трябва ти сериозен повод за да влезеш там, особенно ако не си бивша английска колония.

Сигурен съм, че половината от вас няма да се сетят какво толкова мащабно е станало тези дни в България, че BBC да ни сложи на трето място от целия свят. Не, не е Бойко Борисов. Не е и акция на МВР с Цветан Цветанов начело. Не е дори и поевтиняването на газа.

image

Събитието, което ни постави в центъра на световните новини е откриването на мощите на св. Йоан Кръстител на остров св. Иван край Созопол. Вчера беше отворен реликварият и специалисти потвърдиха автентичността на находката. BBC обясни, че това е огромно събитие за християнския свят и специално за източното православие.

Щеше да е. Ако беше открито в Гърция. За всички гръцки медии сигурно месеци наред това щеше да е основна тема, щеше да се промотира за религиозен туризъм по света, щяха вече да са направили рекламна стратегия и бизнес план за цялата работа и щяха да осребрят това археологическо богатство.

За жалост обаче мощите бяха намерени в България, нищо от описаното по-горе няма да се случи, а самото събитие ще е много по-отразено от чуждите медии като BBC, отколкото от българските, които ще се занимават с далеч по-цетралните теми като застудяването днес или ракетната атака в Кандахар, при която няма пострадали.


Save energy



Тагове:   България,   туризъм,   медии,   мощи,


Гласувай:
45


Вълнообразно


1. bezprizvanniy - Срамота!
03.08.2010 17:18
Срамота!
цитирай
2. анонимен - абе
03.08.2010 17:33
нашенска работа
цитирай
3. анонимен - BTV, NOVA i BNT dupedavci
03.08.2010 17:40
срамота и нашенска работа е малко :) медийте ни и те толкова са медии пълни са с глупаци и олигофрени. Въртете турските сериали по цял ден и глупавите игри тип познай думата за дебили xxxaxaaxa :D
цитирай
4. apostapostoloff - А де!
03.08.2010 17:42
Хайде, хайде- нашите медии ореваха орталъка. Напразно- преди 2 седмици с няколко авери набутахме тази кутишка кокали в разкопките и сетне пуснахме мухата на Бож. Димитров по телефона. Голям майтап се получи, а?
цитирай
5. анонимен - Тук малко преигра!!
03.08.2010 17:46
Слушах го при директно включване на радиото от мястото и в момента на отварянето на "реликвария"!!!Това,че Вие гледате или слушате изключително ВВС,все още не е повод за плюене по всичко българско!!!
цитирай
6. анонимен - Глупости!!!!
03.08.2010 17:48
Не знам кои точно медии следите, но беше в емисиите - и в централната, и в късната по БТВ. Няма да коментирам в интернет на колко места беше отразено, който има желание ще провери.
цитирай
7. анонимен - да,да,...
03.08.2010 17:55
анонимен написа:
Не знам кои точно медии следите, но беше в емисиите - и в централната, и в късната по БТВ. Няма да коментирам в интернет на колко места беше отразено, който има желание ще провери.

споменато-да, отрзанео-НЕ!!! Беше толкова накратко..за кучето Мима повече говориха :)
цитирай
8. анонимен - Защо първо не се научите да пишете?
03.08.2010 17:58
,, особено " се пише с едно Н !!!
цитирай
9. анонимен - Можем да бъдем само поласкани че ...
03.08.2010 17:59
Можем да бъдем само поласкани че такава уникална новина за страната се е чула и извън България , което за съжаление е рядкост в днешно време, но не можем да кажем на черното бяло. Новината беше отразена и то по много телевизии. Канал 1 и нова не ги знам но по бтв във всяка емисия присъстваше и още 3-4 емисии на други програми го съобщиха. Не можем да се оплакваме хората го отразиха но просто доста от нас са незаинтересовани ,което е по-страшното според мен от това по новините да не отразят събитието.
цитирай
10. tirith - -
03.08.2010 18:00
http://www.btv.bg/news

Днес, в деня в който света го отразява като една от трите си основни новини, нищо не се споменава. Да - за ден два отразиха нещо.
Но спомнете си как за всяко убийство или някакви други фатални случаи ги отразяват със седмици, а това нещо, което е изключително значимо и положително, света го отразява и може да докара много туристи - е отразено за ден, а след това - пълно мълчание, докато съвсем не забравим за него и не изпуснем всички възможности за туристи свързани с него.
цитирай
11. анонимен - аз
03.08.2010 18:07
Интересно ми е, като се правите на ТОЛКОВА вярващи, тогава ЗАЩО ТЪРГУВАТЕ С РЕЛИГИЯТА СИ???? Притеснявате се, че не е отразено, не защото искате света да знае за откритието, а защото искате ПАРИТЕ НА ТУРИСТИТЕ!!! Засрамете се!!!
цитирай
12. анонимен - и тук е отразена...
03.08.2010 18:08
аз не съм съгласен с тази статия вчера в централната емисия новини на БТВ това беше първата тема и беше около 10 мин как са намерени костине и тнт...
цитирай
13. анонимен - Слушах за откриването на мощите на ...
03.08.2010 18:11
Слушах за откриването на мощите на св.Йоан Кръстител по радио Пловдив.Коментар на Божидар Димитров. Така ,че не съм съгласна с вас.
цитирай
14. tirith - -
03.08.2010 18:15
До №11 - никъде не съм казал че съм ТОЛКОВА вярващ - навсякъде споменавам, че това е национална ценност и че може да привлича туристи и никъде не претендирам, че възприемам това като някакво велико религиозно събитие.

До №12 и №13 - четете преди да пишете - коментар №10 е за вас.
цитирай
15. анонимен - Св. Йоан Кръстител
03.08.2010 18:45
Истина е, че Събитието не се отразява както следва. Но това е просто защото начело на медиите ни стоят хора без достатъчно висока обща култура и дълбоко в съзнанието им осмислянето на ролята на Йоан Кръстител за Христянската ни цивилизация не е на полагаемото й се място.
Що се казае до "поклоническия туризъм": Посещаването на Свети места, религиозното поклоничество не е просто туризъм. Поклониците идват не за да донесат доходи на фирмите, свързани с туризма, а поради вътрешната потребност да изразят дълбока религиозна съпричастност, да дадат израз на христянската си добродетелност или да потърсят прошка за свой, самоосъзнати голями или малки прегрешения, за което би трябвало да бъдат посрещани с внимание и отзивчивост. Обслужването им с храна и с легло (което не може да е безплатно, така както беше безплатно едно време здравеопазването...) може и да се означава като поклонически туризъм, но реализирането му чрез болшевишки ориентирана пазарна дейност няма да доведе до нищо добро.
Не поклоническият туризъм, а присъствието ни тук и сега при намирането на Светите реликви би трябвало да ни дарява с Радост и желание да бъдем по-добри!
цитирай
16. boristodorov56 - Комунистическият атеизъм е повсеместен и отравящ.
03.08.2010 20:43
В България няма истински вярващи християни!

Затова и сме на това дередже!

цитирай
17. ok3223 - Стига с тези глупости бе.
03.08.2010 21:02
Не ги били отразили...Проглушиха ни ушите с тях. Това е за отвличане на вниманието. Кой знае чии и какви са тези кости.
Свети мощи. Глупости на търкалета.
Нещо много религиозни стнахте бе.
Поредния театър разигран от дебелия педал.
цитирай
18. boristodorov56 - Сашко, ти си безбожен комуняга!
03.08.2010 21:46
ok3223 написа:
Не ги били отразили...Проглушиха ни ушите с тях. Това е за отвличане на вниманието. Кой знае чии и какви са тези кости.
Свети мощи. Глупости на търкалета.
Нещо много религиозни стнахте бе.
Поредния театър разигран от дебелия педал.



Не те ли е срам от хората!
цитирай
19. razkazvachka - О, имаше го - даже аз чух! Какъвто и да е театърът - ако носи дивиденти - ОК,
03.08.2010 22:34
ако обаче е поредната манипулация за разделяне, вражди и предизвикване на любимата на бибиси война най-после щото сме темерути и от двайсет години хората ни викат, че сме във война, пък ний не щем - е тогава, Господ да им е на помощ!
цитирай
20. анонимен - измишльотина на Божидар Димитров( нали е от Созопол)) и дружина!
03.08.2010 23:25
ама че ще има повече туристи за България и това е верно!Бе, тия по света да не им е всичко истинско?!хайде холан, хората може да искат да бъдат лъгани...шоу да става!;)
цитирай
21. apollon - все пак вякои български медии го ...
03.08.2010 23:30
все пак вякои български медии го отразиха - но защо не пожат надписа изащо го крият - ние да не сме неграмотни
цитирай
22. анонимен - ЙоанE, po4vai adash da se Кръститish, ski kwo stava okolo mostite ba4o SWETIA!
03.08.2010 23:37
Киларите, Онаниралите и Уриниралите не са виновни докато не се докаже че на Бойко му е по> РЕЙТИНГО! ха ха ха ха ха.

До кога Боцко и Цъцко шъ си мерят пикалата със Серго, бе?

СКи кво стана Боцко строши една бутилка шампанско, без да ни покаже има ли шишето БАДЕРОЛ или не.
Боцко я тресна с такава сила че багерът който Цъцко изравяше умрелите се разклати и един болт падна в ямата.

По това време, Зар Dyrvoiad изтегнат на една поляна затрупана с клечки за зъби издялкани от поредната борова резидба ги реди в кутийки; Ахмак Тиган топнал нозе в Цингов Камък посръбвайки лааадна мастика със сълата от домати лук и маслинки с дробено на сиииитно ситно сиренце брои за койли път милиончето дето стои на тишина в банката на Цъцулина , а червн Сергей плюска кебапчета под звуците на Мила Родино разяснявайки на партийният актив Что токое Пужникарин и има ли то Мъркуче' за почвата у нас-или нещо такова-от Вовата Ленин го копирал и се опитва да го натъмани за Бобата от Банката.

то ние шъ им гледаме сеирите дорде Владимир Жифков който е къде куде по малоумен от доведеният си или направен, или клониран Брат, Бойко Жифков БАрисофич, шъ земе да изземе от него властта и да я връчи на Федоска от МунтиНяма шо таа маца е жената мечта за сека длъга оназ работа, при което Цеца ще си нареши косата като Сибирска бригадирка от Байкало Амурската магистрална куща с розоуФъ ФинерЪ и Де одът с черни непрани с месеци келоти шо вода нема а га има е студена.

Толкоз по вупросът за Язовир Студена, Студентката от Варна и Варненската алея на Либуфтъ i za mostite na SVetecyt Bai Ivan Krystiteliat!
цитирай
23. анонимен - цървули прости долни
04.08.2010 00:18
ами да така е - срамота за такова невероятно събитие да отразят все едно за кучето Мими!!!
цитирай
24. анонимен - хе хе
04.08.2010 02:24
как ли не съм повярвал на тази партенка :))
цитирай
25. анонимен - 90 % от журналистите са тотални мърши
04.08.2010 03:56
Медиите дума не казаха за убийството от цигани на наш младеж пред погледа на полицията, а ти очакваш за кокали да кажат. 90 % от журналистите са тотални мърши
цитирай
26. анонимен - BOGOIZBRANIA!!!
04.08.2010 04:04
Написалият 19 коментар пак се е изказал неподготвен. И както му повелява неговата секта.
цитирай
27. eien - В Словото е казано: "Дома на Отца Ми не правете дом за търговия". Йоана, 2:16
04.08.2010 04:28
Божидар Димитров и цялото настоятелство на Православната ни църква да не отклоняват в грешна посока вниманието с кости и останки, които според капацитетите е архилогическа новина-менте, а да насочват народа ни към духовното и Господа, където е самата Истина.

цитирай
28. анонимен - Още в деня, когато намериха рели...
04.08.2010 08:27
Още в деня, когато намериха реликвария започна да се говори, а на следващия беше първа страница във всички вестници - и ако това не е отразяване на новина!
По всички телевизии също постоянно говореха за това, дори вчера или оня ден четох статия как BBC не била обърнала внимание на това събитие, сега тук чета че България не била обърнала внимание - е кое е сега вярното!?
цитирай
29. анонимен - Кой гласува негативно
04.08.2010 09:57
Кой гласува негативно? Явно не уважава България и официалната религия в тази страна. Но то и медиите ни са такива. Колкото повече турски (разбирай цигански) сериали, толкова повече се отдръпваме от нашенското, българското. Че няма хубав български сериал няма. Но има прекрасни бг филми от преди време. Що не се избиват тях да пускат, а ми дават циганските... пардон турските. Я питайте някое хлапе за бг филм. Освен Мисия Лондон друг я знае, я не. Лек ви ден и дано да се просветлим малко ние българите, че иначе чуждий язик ще говорим!
цитирай
30. анонимен - ааааа
04.08.2010 10:19
Г-н. Начев, явно не гледата достатъчно новини, защото новината беше съобщена както по BTV така и по Нова телевизия с недостатъчна гласност, но пак го имаше !!!!!!!
цитирай
31. tirith - -
04.08.2010 11:06
До анонимен №31 - господин Начев за такива като теб е написал коментар №10 и №14, но явно си решил щом така и така си пишеш анонимно да не прочетеш за какво е ставало дума до сега в дискусията.
цитирай
32. анонимен - Аз бях вчера на
04.08.2010 11:06
новини. Отразихме го подобаващо!
цитирай
33. eloiz - Какви туристи?
04.08.2010 11:53
Тези туристи, дори и да дойдат, къде ще отседнат? В бетонните сараи на родните мафиоти ли? Една много тъжна новина, която също мина като сянка по националните медии беше възможността за отстраняването на Несебър - мисля, че беше Несебър - от списъка на ЮНЕСКО за културни забалежителности на света. Няма какво да се сърдим на националните медии, защото те отразяват това ,което интересува българина. Е, българинът не се интересува нито от някакви си мощи - те не се ядат, не могат и да се изпият,(тоест това е новина тип "всяко чудо за три дни") нито го еня за че Несебър, град на хиляди години вече не е онова, което беше...
цитирай
34. анонимен - До 30
04.08.2010 13:15
Негативното гласуване е против поста, а не против "България и официалната религия в тази страна".
Авторът тотално не е прав.
Преди малко пак слушах по радиото подробен разговор с г-н Попконстантинов.
Този пост си е живо оплюване заради самото оплюване. От него случайно да блика любов към България????
"Чукча писатель, чукча не читатель". /както не е и зрител, и слушател/.
Дано наистина има просветление /както пожелава ан. 30/ за подобни автори на подобни писания.
цитирай
35. анонимен - Българка
04.08.2010 14:15
Националният ни нихилизъм е и християнски разбира се. Ние сме безверници, и поради таз причина сме на тоя хал. Още дядо Славейков ни е открил: "Не сме народ, не сме народ, а мърша....." Четете и се убедете сами. Как не се научихме да се помиряваме със себе си. От новата ни история има толкова много примери, как се избиваме едни други, за радост на съседите ни. Как не разбрахме, че на тази точно географска територия, наречена България са ставали и стават сакрални неща!!! Кога ще си отворим очите и ще се извисим ДУХОВНО?! КОГА?! Заради името "Българин" моите предци са зарязали имотите си в Беломорието....
цитирай
36. анонимен - г-да Малоумници
04.08.2010 14:23
Какво има да отрасяват Бг медиите. Че Божо Ди твърдял нещо, позовавайки се на някакъв пишман откривател. Днес има подробна статия в Дневник. Ако по света се съберат намерените мощи на даден светец, то ще излезе, че е имал 17 скелета.Тва не е гърне със злато, че да кажете-намерихме нещо.Трябва да минат години в редица изследвания, за да се твърди, че са намерили нещо. Хайде на бас, че след три дена, когато врявата се забрави, вероятно тихомълком ще излезе, че не е намерено нищо-както обикновено. Но тъпанът е ударен предварително. То това, че Божо Ди твърди нещо, обикновено до сега е означавало обратното. В това правителство ввсички са болни от демагогия и празни лакърдии.
цитирай
37. feishtica - ?!
04.08.2010 14:52
Е как нашенските медии да не са отразили събитието? Преди два-три дена слушах за това надълго и нашироко по всички новини, четох в дира и къде ли не още.
цитирай
38. анонимен - Подкрепям
04.08.2010 15:21
Заради липсата на национална политика за защита и популяризиране на българското историческо наследство.
цитирай
39. pumona - и аз го чух
04.08.2010 15:54
вероятно си очаквал по съвсем различен начин да бъде поднесена информацията.
цитирай
40. demonwind - Нищо де,
04.08.2010 15:58
по нашите телевизии ударно даваха турски сериали, гарнирани обилно с разчленени трупове от евтините криминалета. Един познат дори ми се оплака, че сънувал, че в къщата му има изклано семейство и той се чудел какво да прави... А аз се чудя защо е гледал. Скоро се очаква новия цигански сериал "Чшайе Шукарие", където 10 годишната младоженка Зюмбюла ще се окаже свекърва на 13 годишния си съпруг Смаил, който пък ще се окаже шурей на 12 годишната й първата братовчедка Асенка (Асанка)... Звучи доста обещаващо, а и ще бъде поне 4852 серии, които ще съдържат поне 1000 цигански сватби, заедно с екстрите (посичане с брадва, побоища над полицаи, дошли да озаптяват сганта, ръгане с нож, бой с кол, изваден от оградата и др.), над 200 караминьола, най-малко 300 начина да бръкнеш в джоба на нищо неподозиращ дядо или бабка и да ги лишиш от и без това мизерната им пенсия и какво ли още не, присъщо на новата ценностна система, налагаща се в обществото ни днес.
Йоан Кръстител ли? Кой беше тоя? Аз знам само за Свети Константин, дето беше придворен шут и певец на Малкия Черешар, Свети Георги (тогава циганите пекат агнета и не дават на махалата да спи по цяла нощ от звуците на мощна турбочалга)... а, и Свети Архангел Михаил, защото тогава, когато занеса храна на гробовете на родителите си, циганята още от входа изяждат половината, а докато догорят свещите - и другата половина. Даже и за псетата си вземат. Те пък за благодарност осират гробовете... Ще дават за мощите на Свети Йоан Кръстител - тия са луди да си пълнят програмата с такива пошлости! Ей ги на ония глупаци от ББС-то, нека те ни дават, и без това по-голямата част от интелигенцията е навън.
P.S. А на моя познат, дето ми разказа съня си, му препоръчах да си пусне албума на сръбската група ЗАклана Челяд - И сам нЕзнам како съм Основну школу завършио... ;))
цитирай
41. анонимен - Тези мощи да не принадлежат на някой друг?
04.08.2010 17:55
цитирай
42. анонимен - ТУК Е...
05.08.2010 18:37
ПЪЛНО С КОМЕНТАРИИ ОТ ТОТАЛНИ ПРОСТАЦИ И ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ШАФРАНТИЙ.
ПОСЛЕ, ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ ИМ БИЛИ ВИНОВНИ......!
НЕЩАСТНИЦИ!
цитирай
43. djovana38 - За вярата!
05.08.2010 18:38
Вярата е нещо , което не можи до си види пипне! Затова е вяра!Вярата в Създателят, неговите Светци и техните мощи(намерени) е данък, който плаща всеки човек, за това че живее на тази Земя, в тази природа, без да си мръднал пръстта в създаването й.В разрушението й- да, много е деен, особено неверникът!
Поклон пред мощите! Световни археолози и теолози доказват, а българите(неверници)ще се поклонят, само ако имат някаква файда, пък дори и малка !
цитирай
44. dinka - :)))
05.08.2010 18:59
http://www.youtube.com/watch?v=nPFDPaZVGu0&feature=player_embedded#!
цитирай
45. misbis - porednata manipulaciia nad saznanieto-Blue Beam project na CIA
06.08.2010 15:15
Кой и как доказа,че това са мощите на св,Йоан?
Владиkите ,патриарха ли казаха? На тях някой свисше ли им каза, или свиcше от по-горните етажи на властта как да тълкуват чий са мощите.Някакви научни методи да са използвани? Отворили капака и изведнъж-ама те на библейски светец....Колко сме лесни хората!!
цитирай
46. galina1 - Хахаха
06.08.2010 20:54
Простотиите от ден на ден стават повече и повече. Малииии, на мен ми е смешно за тези мощи. Ама и тоз народ си верва. Народе, народееее........... ще има да си патиш.
цитирай
47. venercheto - ааха, колко ги обичам такива ком...
07.08.2010 03:26
ааха, колко ги обичам такива компетентни "коментарчета" и сензацийки...странно, че на страницата на BBC от 10 минути не мога да намеря нещо по въпроса- въпреки потресаващо- разтърсващата новина.. а всичко друго, което намирам в нета, е меко казано, пълно със скептицизъм.

"може да бъде" не значи, че е !! колко смешно и жалко е това раздухване на сензации и евтина популярност.. всички вас "медийни работници" ви очаква съдбата на лъжливото овчарче един скорошен ден- когато се появи истинската медиa в България.
цитирай
48. darktales - И така!. . . След първата година от ...
07.08.2010 05:45
И така!...

След първата година от управлението на ГЕРБ в родния град на един техен министър бяха открити мощите на Св. Йоан Кръстител ( чието тяло е изгорено по заповед на Юлиян Отстъпник през 4 в., което не е попречило в следващите векове да бъдат открити негови 12 глави, 9 ръце и още десетки по-малки кости ).

Може би на втората годишнина от управлението на ГЕРБ в Банкя, родното място на техния вожд, ще бъде открита някоя реликва на... страх ме е да си помисля на Кого.


цитирай
49. анонимен - Странно, но не...
08.08.2010 13:11
Това никога не е било водеща новина за Би Би Си. В деня, за който става дума, това беше една от темите, предадени от кореспондента на корпорацията в Атина. Тя беше в рубриката "Други". Освен това е трудно да се нарече новина нещо, което не е доказано. Не случайно думата намерени, беше поставена от кореспондента в кавички. Не спекулирайте. А българските медии не спряха да пишат за това, така че не трябва да се оплаквате.
цитирай
50. анонимен - BTV , BNT & NOVA - BOKLUCIIIII !!!!
10.08.2010 21:23
Ама ако беше "Планета Пайнер" Веднага щяха да го отразят или пък Слави... ама разбира се че щяха. Но за култура и истински значими неща , само ей така ще споменат и то ако изобщо споменат....
цитирай
51. анонимен - Интересно
17.08.2010 09:45
Аз пък намерих ето това по темата, което ми хареса:
Вече имаме национална кауза: Да повярваме в мощите на Свети Йоан Предтеча

http://www.varnautre.bg/tourism/sea/item/12620
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054199
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031