Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2010 22:08 - Неизбежното изчезване на българите
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 32560 Коментари: 83 Гласове:
20

Последна промяна: 04.11.2010 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                
До 20-30 години българите вече няма да сме мнозинство в България. Този факт не е изненада за специалистите, обаче е усилено премълчаван и не се знае от широката общественост.


Днес /12.05.2010/ проф. Трендафил Митев, проф. Петър Иванов, зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов и Искрен Веселинов дадоха пресконференция на която изнесоха малко по-оптимистични данни - имаме не 20, а 30 години още. И разбира се покрай истината изрекоха куп глупости как може да се справим с кризата. Били виновни вискоката смъртност, ниската култура, ниското качество на студентите в университетите, промяната на ценностната система...

Глупости, изричани за трупане на политически дивиденти.
Гореспоменатите неща не са причина за проблема, а следствие.
Вземете за пример кюрдите - споменатите вече проблеми са по-големи при тях и въпреки това процента им от населението в Турция нараства със същите темпове, с които нараства циганското население в България.
А при нарастването на процента на циганите в България се вижда ясен темп на удвояване след всяко преброяване:

1980 - 1% от населението на България.
1990 - 2.5% от населението на България.
2000 - 4.6% от населението на България.
2010 - 10% от населението на България.

Темповете на увеличаването на циганите и намаляването на българите остава същия - удвояване на всяко десетилетие. Което означава...

2020 - 20% от населението на България.
2030 - 40% от населението на България, което с 10-тина % турци и още 1-2% други малцинста, ще направи малцинствата мнозинство, а българите ще сме малцинство, а в преспектива след 2050-а ще станем едно доста екзотично изчезващо малцинство.

Някои върли националисти веднага ще скочат за две неща - защо не споменавам турците, а също и ще тръгнат да обвиняват циганите. И в двата случая няма да са прави.
Българските турци са много по-адаптирани в българското общаство и макар че имат по-висока раждаемост от българите, тя е със съвсем малък превес, през годините са си запазвали 10% от населението на България и нямат по-висок демографски потенциал от българите например.

А циганите не са виновни за това, че българите нямат деца.
Вижте тази примерна графика:

image

Нищо че в момента населението ни намалява с най-високите темпове в Европа, а и в Света, от дадената графика се вижда, че ако я нямаше циганската раждаемост населението на България щеше да се топи многократно по-бързо.
От графиката се вижда и как за 3 поколения може мнозинство от 90% да се стопи до малцинство.
Просто отидете в Сливен, Столипиново... и вижте по колко деца имат, вижте след това как познатите ви имат по 1, максимум 2 деца, а накрая си помислете прабаба ви колко деца е имала.

Демографски е изчислено, че фертилноста трябва да е 2.1 раждания на жена за да може един народ да продължи да има същите размери и след години. Това е минимума! Всичко надолу означава намаляване.
Следващия праг е 1.6 раждания на жена и ако се падне под този праг демографският срив става невъзвратим и се попада в спирала на намаляване на населението.
Българите в момента са доста под тази спирала - под 1.3 раждания на жена, а не могат да си го позволят. Японците например са със същата раждаемост, но там 99% от населението е етнически японци, а малцинствата не се различават много по раждаемост.

В България обаче и двете малцинства имат по-висока раждаемост от българите, като циганската раждаемост е в пъти по-висока.
Не помага и това, че младите българи бягат в чужбина с децата си.

Единствените, които могат да решат проблема са самите българи.
Ако всяко семейство има 3 вместо 1 дете тенденцията за намаляването на процента на българите ще се преустанови, а след 20-25 години, когато baby boom поколението стане във фертилна възраст и продължи практиката за тридетно семейство, можем да очакваме и край на спада на населението.

Това за жалост обаче няма да стане. Нито един от сегашните политици няма да направи стъпки в тази посока и то не защото има някаква конспирация срещу българите, ами просто защото са си политици, които мислят за рейтинги и знаят, че няма да си ги вдигнат ако карат хората да имат по 3 деца.
Също така и българина принципно си е свикнал да говори, а да не действа.
Перфектен пример в тази посока е прославеният Мартин Карбовски.
Много ми допадат повечето от статиите му и специално тези за ниската раждаемост и проблемите около нея. Обаче е станал вече на 40 години човека, не може вече да претендира, че е от "младите", а едно дете не е направил. Пък и да направи пак никаква полза. Всичко под 3 е недостатъчно, а не виждам много 20-30 годишни да искат по 3 деца.

А и сега е момента. Докато дойде време след 20-30 години хората от моето поколение да взимаме решенията в държавата, вече ще е прекалено късно.

Жалко за България - навърши успешно 13 века, но до 14-ти май няма да стигне.

"Деца не раждат гладните утроби,
 ще се стопим до три синджира роби..."

P.S. За тези, които са толкова политически коректни, че не ги устройва думата циганин - може да си вземат от тук и да си заместват където трябва в текста със следните чуждици:
ром, роми, ромската, ромското, ромските, както и любимото ми - българи от ромски произход и/или индобългари.

В Пловдив



Тагове:   България,   население,


Гласувай:
21


Вълнообразно


1. анонимен - Otдавна сме в демографска криза.Последните две години има леко увеличение на раждаемостта.
12.05.2010 22:13
Това наистина е много тежък проблем..
цитирай
2. tirith - -
12.05.2010 22:14
Графиката показва от къде идва увеличението на раждаемостта.
цитирай
3. анонимен - Циганите биват поощрявани да ра...
12.05.2010 22:54
Циганите биват поощрявани да работят от една безкрайно порочна и нерегулирана система. Те знаят че помощи се взимат само за малките(до 7) защото като стане време на училище чавето не тръгва, защото е по автобусите да краде. Помощите за безработни не се взимат с години, но пък помощите за деца са точно фактора мотивиращ циганите да се множат по много и то бързо. Не мисля че ще е дискриминиращо да се ограничат помощите до първите 3 деца, след като българите и половината от тази раждаемост не покриват. Иначе трябва СТРОГ КОНТРОЛ за циганите и помощите им, защото не може мангала да е в кръчмата от 11 до стъмване айшето да краде цял ден да му покрие версиите и да останат 5лв за нея и за 7те деца.
Друг проблем е чистотата, за която всички се оплакват в България. Ами навсякъде се мърси - Германия, Франция, Испания също създават не по-малко и уличен и боклук като цяло. ПРОСТО ТАМ НЕ СЕ ЧИСТИ ОТ ЦИГАНИ КОИТО ЗАМИТАТ КОЛКОТО ДА СИ ВЗЕМАТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА!!!!
цитирай
4. анонимен - QUI BONO ??? (лат. Кой има интерес) ???
13.05.2010 00:39
Предложената екстраполация е коректна при продължаващо действие на сегашните фактори.
------------------------------------------------------------------------------------
Екстраполацията (от лат. екстра- и полюс) е математически метод за намиране на нови стойности на търсена функция извън множеството известни нейни стойности. ...
цитирай
5. анонимен - Повече от 30 години
13.05.2010 01:23
Имаме много повече от 30 години, преди циганите да станат мнозинство, а именно:

* Високата смъртност сред тях - заради лошата хигиена и неправилното хранене много от децата им умират млади. Болести като хепатита ги морят непрекъснато.
* Средната продължителност на живота им е 30-40 години, докато при нас е 65.
* Емиграция към ЕС - да и те мигрират. България е бедна дори по техните критерии.
* Имиграция от ЕС - въпреки, че много българи напускат държавата ни - има и ще има чужденци които идват тук. Също така съществува и огромен поток от родни гастербайтери, които непрекъснато пътуват от и към Европа и "объркват" сметките.

По тези причини, а и поради факта че сигурно 10% от новородените им изобщо не се регистрират (т.к. биват захвърляни по домове за сираци или продавани между клановете и на чужденци) - цифрите и цялата тази статистика са празни приказки.

Според мен, до 30 години ще сме си вдигнали стандарта достатъчно, за да могат младите да почнат да градят планове за бъдещето си и да създават семейства. Проблема че не го правят в момента е не само в тяхната несигурност, но и в тази на родителите им, приятелите им и всички около тях. Може да сме 20 години в преход, но сме от няколко години в ЕС, което все-още е повод за оптимизъм (т.е. че Брюксел ще ни вкара в правия път).
Ако банките смъкнат лихвите, правителството увеличи данъчните облекчения и се даде приоритет на младите (например да се облагодетелстват и работодатели при назначаване на хора под средна възраст) - можем да променим ситуацията.
Само че това би значело да се утежни ситуацията на пенсионерите, на банкерите и бизнесмените (които предпочитат пенсионери за жълти стотинки). Или по-точно да тръгнат срещу тези които ги и избират, и тези които лобират.
цитирай
6. анонимен - ще останат само членовете и малко ...
13.05.2010 02:21
ще останат само членовете и малко матрял,а накрая само членовете
цитирай
7. анонимен - Българите
13.05.2010 03:35
Наистина циганите имат голяма смъртност,едва 4% доживяват 50 годишна възраст.Много им е тежък живота.Но много деца правят само бедните.Има два варианта в такъв случай.Или даваме пари на циганите и те започват сериозно консумиране(един джип изяжда 2-3 деца) или обедняваме българите.Има и друг вариант-еманципацията на еманципатките.Или еманципираме циганките или изпростяваме българките.Ефекта е убийствен.Проверено на стотици места по света,работи перфектно.Изглежда много грозно,но това е положението,дали харесва или не харесва на някой няма изобщо никакво значение,това е реалността.Лицето на Земята се променя бавно , но сигурно и никой не може да го спре,просто се нагласете...
цитирай
8. tirith - -
13.05.2010 04:19
"Но много деца правят само бедните."
Грешиш.
Българите са най-бедните в цяла Европа, а не само, че не правят най-много деца ами правят най-малко.

Най-многобройни са семействата в две групи:
- на неграмотните и бедни слоеве /може да си беден, но като си с две висши ще съобразиш, че не можеш да храниш 5-6 деца/.
- на образованите и богати слоеве /хората, които имат достатъчно пари да издържат 3 и повече деца и го правят, дори и в България, а в развитите страни е практика/.

И тъй като българите в мнозинството си са що годе образовани, но за сметка на това най-бедни в Европа, а циганите са необразовани и дори по-бедни от българите се оказваме в това положение.
цитирай
9. анонимен - нама лошо да ва нама щото нам че чл...
13.05.2010 06:50
нама лошо да ва нама щото нам че членовете като останат сами ша се отдадат на себе си(то тва е целта за да нама кой да ги види)
цитирай
10. анонимен - Един родител
13.05.2010 07:15
Споделям загрижеността на автора на тази статия, но за разлика от много хора в България, аз съм изпълнил дълга пред рода си - създал съм и отглеждам три деца. Затова в качеството си на на един отговорен родител бих желал да ви споделя нещата, които помагат и които пречат на семействата в България.
1. Социалната политика - тя пречи. Аз имам три деца и за нито едно от тях не съм искал, нито съм вземал социални плащания от държавата, нито майчински, нито бащински, нито еднократни, нито многократни помощи. Трябва да се мисли в посока намаляване на данъци като мярка за насърчаване на раждаемостта, отколкото солидарно преразпределение и преки социални плащания за деца. Сега уж се правят много неща за раждаемостта, а практически парите се усвояват предимно от безотговорни хора, които се препитават по този начин, а хората, които носят данъчното бреме са прекалено обременени, за да могат да си позволят две и повече деца.
2. Обществени нагласи спрямо майчинството и призванието на жената. Не трябва жената да се счита за "нереализирана", ако не ходи на работа, а стои вкъщи и си отглежда децата.
3. Обществени нагласи спрямо бащинството и призванието на бащата. Днес времената са модерни и масово се разпространяват ценности, които правят от мъжете всичко друго, освен добри бащи. Няма нищо лошо в това да работиш и да издържаш жена и деца. Да си "свободен" не означава да си безотговорен и егоист и да живееш само за себе си.
4. Икономически фактори - за постигането на истински устойчив демографски растеж трябва да имаме демографска структура, която да го позволява, а това означава, че един мъж трябва да печели достатъчно, за да издържа не само себе си, но също жена и деца. Преди държавите да са били социални това е било повсеместно явление. Сега, с това солидарно преразпределение, направиха така, че практически лишиха от възможност работещите хора от възможността да създават голямо семейство.
цитирай
11. анонимен - Така е рядко циганин доживява 50 ...
13.05.2010 07:48
Така е рядко циганин доживява 50 години!В този ред на мисли ,ако работят са идеалните данакоплатци по време на комунизма над 90% работиха!
цитирай
12. анонимен - Българите 2
13.05.2010 08:22
Българите не са бедни,тук е голямата ви грешка,че си го мислите.Вие не знаете какво е бедност,да спиш под мостовете,да носиш дрипи,да просиш монети за да си купиш хляб.Да нямаш абсолютно нищо,абсолютен маржинал.Българите са много по-богати от средния европеец,понеже той има дългове към банката,а българина има всичко собствено.Нямал пари,да ама пари няма никой по света.Пролетарията в градовете никога не е имал нищо,освен наемния си труд.В случай като днешно време никой не го търси да го купи и глад и мизерия настъпват.Но ние си имаме село и както винаги е било и винаги ще бъде-земята дава богатство.Дава,дава,ама кой ти иска да чуе,вече тя не е на мода.Е тогава ще му сърбаме последствията.Всичко е свързано,земята за изхранването,жената да си знае къщата,вместо да хойка да учи и работи,мъжа да ходи да печели.Това е то модела,сами можем да видим колко сме се отдалечили от него и колко сме деградирали.Примера с еманципацията не е случаен,преди 150-200 години хората са се женили на по 13-15 години,до 45 години са имали 25 деца,половината от тях ще умрат,ще останат 10-12.Какво имаме днес?Първо учим до 30 години,после хайде още 5 да работим за кола,после още 15 за апартамент и времето ни минало,деца няма,понеже нашата алчност ги е изяла.Какво се случва при циганите - Айшето я женят на 12,като след 4-ти клас са я спряли от училище,за да не се качва на мъжа си на главата и да мисли простотии.Тя си знае децата и семейството.И криво-ляво кретат,като през 2 години имат деца,пука им за заплати,щото нямат кола с бензин,ами кон с трева,колибата е от крадени тухли и плоскости,не купуват от магазина,ами крадат от полето,месо ядат само ако хванат някой дивеч или откраднат кокошка,ама пак от селото.Пустото село храни всички.
Две са унищожителните доктрини на нашите дни-еманципацията и либерализма,те ще ни видят сметката,защото сме лековерни,по лекото , по-мекото и хайде в киреча,така става то,като човек не внимава...Хайде и умната,май повече казах,отколкото трябва,но за добро е.
цитирай
13. анонимен - горката България
13.05.2010 08:25
снощи по новините казаха : в европа има 12 млн. цигани. в българия са 700 хиляди. значи,почти един милион. помислете,колко държави има в европа ,колко са по-големи от българия,,и как у нас е 1/12 от тях. всичката тиня е тук!
цитирай
14. lado - Имаме много повече от 30 години, ...
13.05.2010 08:26
[quote=анонимен]Имаме много повече от 30 години, преди циганите да станат мнозинство, а именно:

* Високата смъртност сред тях - заради лошата хигиена и неправилното хранене много от децата им умират млади. Болести като хепатита ги морят непрекъснато.
* Средната продължителност на живота им е 30-40 години, докато при нас е 65.
* Емиграция към ЕС - да и те мигрират. България е бедна дори по техните критерии.
* Имиграция от ЕС - въпреки, че много българи напускат държавата ни - има и ще има чужденци които идват тук. Също така съществува и огромен поток от родни гастербайтери, които непрекъснато пътуват от и към Европа и "объркват" сметките.

quote]
Имаме много повече от 30 години, преди циганите да станат мнозинство, а именно:

* Високата смъртност сред тях - заради лошата хигиена и неправилното хранене много от децата им умират млади. Болести като хепатита ги морят непрекъснато.
* Средната продължителност на живота им е 30-40 години, докато при нас е 65.
* Емиграция към ЕС - да и те мигрират. България е бедна дори по техните критерии.
* Имиграция от ЕС - въпреки, че много българи напускат държавата ни - има и ще има чужденци които идват тук. Също така съществува и огромен поток от родни гастербайтери, които непрекъснато пътуват от и към Европа и "объркват" сметките.

Екстраполацията е коректна , ако факторите, влияещи върху процесите продължават да действат върху тях.

При първите два аргумента имаме ненужно изброяване - графиката е въз основа на тези данни - значи е коректна спрямо тях.
Емиграцията - не емигрират, а мигрират - запознайте се с процеса. Графиката отново е коректна.
Имиграциата ? - пренебрежима, повечето използват България за трамплин. Обаче е много смешно да смяташ ,че имиграцията запазва българския етнос. Не е мъдро да оборваш с факти, които работят в полза на опонента.
Сега от мен малко - според тези демографски темпове темпове населението ще бъде към 4,5 млн към 2050г.
Тежестта на отделните етноси си я преценете сами , като се сметне и факта ,че с все повече увеличаващата се циганска съставка прави съответно привлекателността да се върнеш , ако са гастарбайтер , нулева. Ако си етнически българин с чуждо гражданство също няма да ти се иска да се приобщиш, а си мисля, че и турскоговорящите ще емигрират - те все пак са работливи. И ако мароканските скакалци започнат да обират реколтата им, просто ще спрат да я произвеждат и ей я Турция къде е .
цитирай
15. анонимен - Това наистина е много тежък проб...
13.05.2010 08:36
анонимен написа:
Това наистина е много тежък проблем..

meko kazano
цитирай
16. анонимен - тъжно
13.05.2010 09:10
Нека се върнем към корена на проблема. Не съм демограф, но знам някои основни положения. Например, раждаемостта при селското население винаги е била по-висока, отколкото при градското, защото почти не ползват контрацептиви, вечер имат по-малко забавления, а и притесненията им за насъщния са по-малки. Раждаемостта сред религиозните хора е по-висока, отколкото сред атеистите, защото всички религии насърчават раждаемостта и налагат ограничения върху контрацептивите и забавленията, което действа в същата посока, а упованието на бог намалява несигурността и способства раждаемостта. Раждаемостта сред нискообразованите и живеещите в гета е много висока, защото нямат средства и интереси за забавления, а и не знаят и ве искат да ползват контрацептиви.
Ако сте съгласни дотук, нека погледнем българите в България. След 09.09.1944 г. комунистите забраниха религията, насърчиха урбанизацията, прекратиха скитането на циганите и създадоха цигански гета. Това се отрази най-много на българите, които сега са повече градско население, по-високо образовано, повечето атеисти, бедни и несигурни за бъдещето си, затова имаме ниска раждаемост. Положението при турците е подобно, но сред тях чисто селското население е повече, по-слабо образовани са и по-религиозни - значи малко по-висока раждаемост. А циганите са идеалните раждачи - необразовани, в гета, живеят днес за днес, любимци на комунистите като избиратели, затова и ги държат в това състояние и ги оставят почти само те да ползват макар и недостатъчните стимули за раждаемост в държавата. Какво да се прави - 1) да се изселят комунистите - няма как да стане, много са и не намаляват; 2) да се изселят циганите - няма кой да ги приеме; 3) да се даде на циганите път към чужбина - това става сега, но в чужбина се опариха и не ги искат; 4) да се ограничи насилствено раждаемостта на циганите - ЕС не дава; 5) да се стимулират българите за раждаемост чрез по-добри условия за работа и доходи - това е единствената възможност, но ПРЕЧАТ КОМУНИСТИТЕ.
цитирай
17. анонимен - тъжно
13.05.2010 09:17
В продължение на горния ми постинг - съзнателно недоразвих въпроса за религията и раждаемостта, който е много сложен. Накратко, моето мнение е следното. Макар сега религиознастта сред българите в България да нараства, тя се дължи на нещастието ни - хората търсят подкрепа в бог, защото отникъде другаде не получават такава. Значи, повечето религиозни хора са бедни и въпреки че вярата способства раждаемостта, другите фактори, които са против нея - бедност, съчетана със сравнителна образованост и предимно градско битие, са против нея. Все пак, религията помага.
цитирай
18. hituc - Следствието е, че бързо трябва да интегрираме циганите
13.05.2010 09:20
Истарията показва, че и за 100 години не можем да обърнем последствията от тенденциите в раждаемостта.

Така че нека не се лъжем, по раждаемост няма да ги бием. Макар че трябва да направим всички усилия в тази насока.

Но най-належащо е да ги образоваме, издигнем културата им, морала им. В противен случай бъдещето е обречено на увеличаваща се престъпност, несигурност, ескалация на взаимните конфликти и нетърпимост и т.н.

За истинска интеграция обаче можем да говорим единствено когато има смесени бракове, които да заличат границите... но при наличната пропаст в културно отношение това е много трудно.
цитирай
19. анонимен - +++
13.05.2010 09:23
За съжаление няма връщане. Примерът с кибуците на Израел донякъде е приемлив за бъдещето на т.нар. България.
цитирай
20. анонимен - люляк
13.05.2010 09:24
аиде аиде моля ви се ... на месец по4ти всеки българин дава по 300 лв приблизително за алкохол кафета цигари .... еми извиняваите но това си е едно дете ... да факт е 4е пове4ето българи предпо4итат да си дават излишните пари за дребни удоволствия пред туи да има 2ро или 3то дете .. пращаите пенсионерите на село да правят храна манджа да не давате пари поне за туи ... ако не давате и за глупости от рода на алкохол и цигари .... спокоино може да имате вси4ки по 3 деца като мен
цитирай
21. анонимен - за кибуците
13.05.2010 09:29
анонимен написа:
За съжаление няма връщане. Примерът с кибуците на Израел донякъде е приемлив за бъдещето на т.нар. България.


Да, ама не знам кибуци да има на друго място освен в Израел. В България, комунистите правиха обити в тази насока - ТКЗСтата и АПКтата какаво бяха. Ама се оказа, че червени неверници кибуц не правят.
цитирай
22. анонимен - люляк
13.05.2010 09:29
другия фактор е 4е на по 25/30 години у4ат още ... еми вижте ся ... от моите 3 лапета никое няма да следва защото просто няма смисал ... завършва нормално средното без да покаже някви особени или свръх таланти ... еми тои до 12ти клас спал ... 4е после ше го пращам и да следва .... да да ама друг път .... е ако има някое дето е вундер кинд ще го пратя да следва разбира се но другите вси4ки на работа и да се женят ... пък тогаз ще доиде моя ред да ида на село и да прая манджа за да им помагам ... няма да стоя в града по цял месец само за една формална пенсия
цитирай
23. анонимен - BUSH
13.05.2010 09:30
Проблемът с цигани и турци не е най-главния. Проблемът е , че ние българите сме загубили съзнанието за държавност. Повечето от нас са готови за лична облага тотално да навредят на държавата като цяло. Помислете колко хора участваха в унищожението на индустрия и земеделие! Колко хора се опитаха да спрат това? Колко икони и древни ценности се изнесоха от България? Колко се противопоставиха? Тези, които не участваха в грабежите, не го правеха , защото не можеха! Стотици хиляди са съгласни да забогатеят по нечестен начин , стига да могат! Атомни електроцентрали бяха унищожавани за лични интереси! Има много други държави с малцинства, заплашващи да станат мнозинства, но опасност за самите държави няма , защото има едно ядро патриоти , които никога няма да продадат страната си ! Такова ядро , а дори и отделни личности в БГ няма ! Да не обвиняваме турците и циганите , когато нас самите не ни бива!
цитирай
24. mikino - Ами няма какво да се оплакват от д...
13.05.2010 09:34
Ами няма какво да се оплакват от дискриминация! Раждат по 10тина деца, после защо домовете за сираци били пълни!!! Дечицата нямат вина за това, че майките им са безотговорни и раждат само заради 200те лева! 80% от т.нар. роми не работят постоянна работа, децата им не ходят на училище, не плащат нито сметките си, нито данъците си, нито осигуровките си - дефакто ние работещите ги храним! Правителството трябва да вземе мерки за тяхната интергация, затото в противен случай след 10тина години България ще е с неграмонто ромско население, ще тъне в мърсотия и ще забравим за понятието закон. За съжаление това им е манталитета, но има и изключения - хвала на такива роми, които държат на реда, чистотата, обазованието и честния труд. Най-интересното е, че са адски задружни и когато някой техен има нужда от помощ се юрват всички, за разлика от нас българите. Положението е още по-страшно в малките населени места - грабят се вили, обират се посеви и се крадат животни. А в София, обикалет едни направенки ромки и дебнат за някоя баба със 100лв. пенсия да й оберат чантата. Липсва всякаква наказуемст и контрол! Кажете ми това нормално ли е?
цитирай
25. анонимен - люляк
13.05.2010 09:36
аиде аиде моля ви се ... на месец по4ти всеки българин дава по 300 лв приблизително за алкохол кафета цигари .... еми извиняваите но това си е едно дете ... да факт е 4е пове4ето българи предпо4итат да си дават излишните пари за дребни удоволствия пред туи да има 2ро или 3то дете .. пращаите пенсионерите на село да правят храна манджа да не давате пари поне за туи ... ако не давате и за глупости от рода на алкохол и цигари .... спокоино може да имате вси4ки по 3 деца като мен .........другия фактор е 4е на по 25/30 години у4ат още ... еми вижте ся ... от моите 3 лапета никое няма да следва защото просто няма смисал ... завършва нормално средното без да покаже някви особени или свръх таланти ... еми тои до 12ти клас спал ... 4е после ше го пращам и да следва .... да да ама друг път .... е ако има някое дето е вундер кинд ще го пратя да следва разбира се но другите вси4ки на работа и да се женят ... пък тогаз ще доиде моя ред да ида на село и да прая манджа за да им помагам ... няма да стоя в града по цял месец само за една формална пенсия
цитирай
26. анонимен - +++
13.05.2010 09:37
анонимен написа:
анонимен написа:
За съжаление няма връщане. Примерът с кибуците на Израел донякъде е приемлив за бъдещето на т.нар. България.


Да, ама не знам кибуци да има на друго място освен в Израел. В България, комунистите правиха обити в тази насока - ТКЗСтата и АПКтата какаво бяха. Ама се оказа, че червени неверници кибуц не правят.

[B]ТКЗСтата и АПКтата? Какво общо имат с кибуците не разбрах. Последните са едни военизирани заградени селища, самоосигуряващи се в голяма степен. И заобиколени от многократно превъзхождащо ги туземно население. Ако имате друга рецепта - дайте.[/B]
цитирай
27. анонимен - агитпроп
13.05.2010 09:37
анонимен написа:
Проблемът с цигани и турци не е най-главния. Проблемът е , че ние българите сме загубили съзнанието за държавност. Повечето от нас са готови за лична облага тотално да навредят на държавата като цяло. Помислете колко хора участваха в унищожението на индустрия и земеделие! Колко хора се опитаха да спрат това? Колко икони и древни ценности се изнесоха от България? Колко се противопоставиха? Тези, които не участваха в грабежите, не го правеха , защото не можеха! Стотици хиляди са съгласни да забогатеят по нечестен начин , стига да могат! Атомни електроцентрали бяха унищожавани за лични интереси! Има много други държави с малцинства, заплашващи да станат мнозинства, но опасност за самите държави няма , защото има едно ядро патриоти , които никога няма да продадат страната си ! Такова ядро , а дори и отделни личности в БГ няма ! Да не обвиняваме турците и циганите , когато нас самите не ни бива!

Ох, страшна работа сте тези с червения манталитет. Все на агитация и пропаганда ви избива. Довчера бяхта интернационалисти, съветолюбци (такива сте и днес) и какво ли още не, само не и патриоти. Сега почнахте да ни учите, че "патриотизъм" му е майката, вероятно съветски (вие друг не знаете). Пак плямпате за несправедливости, държавност и пр. А знаето много добре, със селското си тарикатство, че хората се размножават само там, където имат поминък, добри условия за живот и вяра - точно нещата, които унищожихте. Затова, сего господ ви наказва с циганско царство, та и нас с вас, защото ве оставихме да потрошите всичко.
цитирай
28. анонимен - Изобщо не е проблем...
13.05.2010 09:40
...И какво ще стане като изчезнат Българите? Света ще заплаче от мъка? Ще си спомнят бляскавата ни история и култура? Ще споменават Джон Атанасов, които бил измислил компютъра (и за когото никой извън бг не е чувал изобщо?). Ще спре световната икономика и наука, без нашите "емигрирали мозъци" Вие имате ли изобщо някакви сериозни причини да се гордеете, че сте роден/а като българин? Или желаете децата ви да са българи? Ама точно българи, а не примерно сърби или там ..шведи да кажем? Или оставете това. Може би факта че носите български паспорт ви помага с нещо в САМАТА България? Аз не се сещам за подобни причини. Малка, глупава държава с малък, но много прост народ, ориенталски манталитет и някакви постоянни претенции. Държава от която ме е срам, когато съм зад граница и ме е гнус, когато съм в границите и? Циганите били проблем и напаст? Я се разходете из България и се запознайте с българите. Ако бъда честен, не бих искал децата ми да ги наричат "сънародници".
цитирай
29. анонимен - люляк
13.05.2010 09:42
другия фактор е 4е на по 25/30 години у4ат още ... еми вижте ся ... от моите 3 лапета никое няма да следва защото просто няма смисал ... завършва нормално средното без да покаже някви особени или свръх таланти ... еми тои до 12ти клас спал ... 4е после ше го пращам и да следва .... да да ама друг път .... е ако има някое дето е вундер кинд ще го пратя да следва разбира се но другите вси4ки на работа и да се женят ... пък тогаз ще доиде моя ред да ида на село и да прая манджа за да им помагам ... няма да стоя в града по цял месец само за една формална пенсия
цитирай
30. анонимен - Има неща ,които не са подвластни на човешката воля
13.05.2010 09:42
Спопменете си от историята за затритите народи - като атлантидите например, също така жителите на Содом и Гомор и много други. Има нещо повече от действието на чисто човешки фактори.Колкото и невероятно и невъзможно да изглежда има някой ДРУГ,който увеличава броя на едни и намалява броя на други.Нито циганите,нито българите могът да променят това.
цитирай
31. анонимен - люляк
13.05.2010 09:42
аиде аиде моля ви се ... на месец по4ти всеки българин дава по 300 лв приблизително за алкохол кафета цигари .... еми извиняваите но това си е едно дете ... да факт е 4е пове4ето българи предпо4итат да си дават излишните пари за дребни удоволствия пред туи да има 2ро или 3то дете .. пращаите пенсионерите на село да правят храна манджа да не давате пари поне за туи ... ако не давате и за глупости от рода на алкохол и цигари .... спокоино може да имате вси4ки по 3 деца като мен .........
цитирай
32. анонимен - рецепта
13.05.2010 09:44
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
За съжаление няма връщане. Примерът с кибуците на Израел донякъде е приемлив за бъдещето на т.нар. България.


Да, ама не знам кибуци да има на друго място освен в Израел. В България, комунистите правиха обити в тази насока - ТКЗСтата и АПКтата какаво бяха. Ама се оказа, че червени неверници кибуц не правят.

[B]ТКЗСтата и АПКтата? Какво общо имат с кибуците не разбрах. Последните са едни военизирани заградени селища, самоосигуряващи се в голяма степен. И заобиколени от многократно превъзхождащо ги туземно население. Ако имате друга рецепта - дайте.[/B]


Нямам друга рецепта. За жалост. Освен - да се избият до крак червените, което няма да стане. Но, в интерес на истината, вие не описвате коректно кибуците. Както и да е. Не схванахте основната ми мисъл - евреите, които живеят в кибуци, са хора работливи, практични и, не знам дали ви се вярва, но аз знам това с точност, хора с духовни интереси - вярващи, с отношение по цивилизационните и особено културните въпроси, с отношение към човешкия талант и пр. Точно тези неща, в миналото доста присъщи на българите, та даже, донякъде и на българските цигани, бяха унищожени от комунизма, надявам се не безвъзвратно. Затова казвам, че в България не виждам как ще станат кибуците. Нека да не спорим за ТКЗС и АПК (не знам, дали изобщо знаете, какво беше това), но там, по замисъл, имаше елементи от кибуца и точне те не можаха да се осъществят в нашите български комунистически условия.
цитирай
33. анонимен - люляк
13.05.2010 09:44
аиде аиде моля ви се ... на месец по4ти всеки българин дава по 300 лв приблизително за алкохол кафета цигари .... еми извиняваите но това си е едно дете ... да факт е 4е пове4ето българи предпо4итат да си дават излишните пари за дребни удоволствия пред туи да има 2ро или 3то дете .. пращаите пенсионерите на село да правят храна манджа да не давате пари поне за туи ... ако не давате и за глупости от рода на алкохол и цигари .... спокоино може да имате вси4ки по 3 деца като мен .........другия фактор е 4е на по 25/30 години у4ат още ... еми вижте ся ... от моите 3 лапета никое няма да следва защото просто няма смисал ... завършва нормално средното без да покаже някви особени или свръх таланти ... еми тои до 12ти клас спал ... 4е после ше го пращам и да следва .... да да ама друг път .... е ако има някое дето е вундер кинд ще го пратя да следва разбира се но другите вси4ки на работа и да се женят ... пък тогаз ще доиде моя ред да ида на село и да прая манджа за да им помагам ... няма да стоя в града по цял месец само за една формална пенсия
цитирай
34. анонимен - Ром
13.05.2010 10:02
Да се махат дасовете от нашите земи!!!Стига окупация и дискриминация!!!Ако трябва и в Алтай да се върнат!!Или да изчезнат ако искат...защото интеграцията им в бъдещото ромско общество на държавата Ромалия съвсем няма да е лесна..имайки предвид тъпотата и ксенофобията им...
цитирай
35. анонимен - нас
13.05.2010 10:07
затова политиците трябва да вземат една строга но наложителна мярка който и от двамата родители да няма средно никакви помощи пари и детски а пък като пооправят държавата нии ще почнем да правим поне по две ако наистина мислят за бг трябва да го про
иложат
цитирай
36. boliarkabg - дано не прозвучи лекомисленно, но ...
13.05.2010 10:19
дано не прозвучи лекомисленно, но защо си мислите,че след толкова векове българи изведнъж за 20 години ще изченем? Знаете много добре,че сме падали до има - няма 2 милиона и пак сме се възраждали. Пак ще оцелеем. Съгласна съм с две неща от преждеписаното: политиците слугувайки на своите господари правят всичко срещу раждаемостта едното и другото - селото ни е спасявало и собственния дом също и пак ще ни спаси. Много е тежко във времена на такова развитие на човечеството ние да сме бедни, но няма да се свършим и който го мисли може би така му изнася?
цитирай
37. анонимен - BUSH до анонимен 27 агитпроп
13.05.2010 10:38
Поминък и добри условия за живот имаше преди 1989-та.Това беше унищожено след 1989-та не от комунисти , а от демократи,жадни за власт и сила. Земеделието беше унищожено от Ж.Желев и Ф.Димитров !Индустрията основно от приватизацията на И.Костов. Те правеха всичко възможно да се представят за напредничави демократи.Те разбира се не го направиха по своя инициатива, а по съветите на новите ни съюзници с цел да се докарат на последните и да царуват 1000 години. Бяха обаче зарязани след като си свършиха работата.
Ако не бяха те , щяха да се намерят други--както казах кандидати родоотстъпници В БГ повече от достатъчно. Като те гледам и ти би разрушил един военен завод за 10 000 $.
Добре е да имаш могъщи и можещи съюзници, но не е добре да изпълняваш волята им безкритично,без да си сигурен за намеренията им.Ако бяхме мъдри, щяхме да се учим от напредналите западни нации. Да се научим от тях на патриотизъм,ред, отговорност. В БГ доминират личностите, като теб, доволни да обвинят комунистите за всичко. Дотолкова им стига акъла. Комунизъм в БГ няма от 1989-та! Сегашната разруха е последствие на това , което наричат "демокрация"! Преди 1989-та не съм виждал жив демократ, както и сега не виждам комунисти! Комунизма го има в болни глави като твойта ! Повярвай ми, много свят съм видял!
цитирай
38. chara - Към 2008 г броят на циганите/ромите у нас е 830 000, според експертен модел,
13.05.2010 10:45
базиран на данни на МВР!
:(

Изчетох всички коментари, т.к. преди време писах, че тази общност ще генерира проблеми и то не малко, за които трябват решения сега, а не заравяне на главата в пясъка.

Ето линк за онези, които имат време за четене:

http://chara.blog.bg/politika/2009/12/16/romskoto-malcinstvo-problemi-s-proekciia-v-bydeshteto.455785

Само едно не проумявам. Защо 4/5 от коментарите са анонимни?!!
цитирай
39. анонимен - цигани и раждаемост
13.05.2010 10:57
Решението е стерилизация/кастрация повсеместна на циганите! След 10-15 години да станат 1-2% от българското население, а след още толкова да изчезнат от страната! Питам на кого ще липсват тези човекоподобни с тяхната ниска цивилизованост, мръсотия и престъпност? За целта е необходимо да се изградят спецзвена от медици и други специалисти, които си разбират от работата...
цитирай
40. анонимен - Monsanto
13.05.2010 11:16
анонимен написа:
Решението е стерилизация/кастрация повсеместна на циганите! След 10-15 години да станат 1-2% от българското население, а след още толкова да изчезнат от страната! Питам на кого ще липсват тези човекоподобни с тяхната ниска цивилизованост, мръсотия и престъпност? За целта е необходимо да се изградят спецзвена от медици и други специалисти, които си разбират от работата...


Под други специалисти сигурно разбираш такива, имащи опит с използването на Monsanto
цитирай
41. анонимен - Искат да ни отчаят, мислете с главите си!
13.05.2010 11:20
Не мисля, че демографската криза, която несъмнено е факт, ще се превърне в катастрофа в толкова близък срок. Не се поддавайте на песимизма!
Току някой вземе да се притеснява дали ще оцелеем след десет, двайсет, петдесет или сто години. Разбира се, че ще оцелеем. Тези изказвания се правят без кръчмар. Нека изчакаме преброяването догодина. Само веднъж пуснаха по медиите обективно изказване на една професорка и колектив от демографския институт и след това отново пак старата отчайваща песен 'обречени сме'.
В това изследване специалистите заявяваха твърдо:

1) Демографската структура на населението остава като цяло НЕПРОМЕНЕНА. Да, намаляваме, но темповете са достатъчно бавни и ще трябват мноого повече от 50 години, за да 'изчезнем'.

2) Прословутият цигански въпрос си е чиста параноя. Да, циганите се множат и на циганка има 3 пъти повече деца (не 5, 6 или 8). ОБАЧЕ: детската смъртност при циганчетата е няколко пъти по-висока; продължителността на живота при циганите е близо 20 години по-малка; страдат много повече от болести; генетичният им материал се влошава и пр. и пр. Сметките всеки може да си направи. Извод: циганите не са сериозна демографска заплаха, те НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ МНОГО ПО-БЪРЗО ОТ БЪЛГАРИТЕ. Разбира се, че социалните проблеми са налице, обезлюдяване на цели области, циганизация по райони, но пак повтарям- това са социални проблеми, а не демографски. Произлизат от това, че българите бягат в градовете или в чужбина и разбира се от липсата на държава, която да създаде нормални за живот условия в селата и малките градове. Да, българите трябва да раждат повече и да, българите трябва да се върнат от чужбина. Ако това се случи, няма да имаме никакви ядове. Но дори и да не стане в близките 70 години, няма да е фатално. Проблемът ни не са циганите, разберете го това. Проблемът е, че държавата не е наша и прави всичко, за да ни умори. Когато си вземем държавата, яко дим ще изчезне и 'демографската катастрофа'. А ако не си я вземем, е, тогава ще бъде все тая, нали
цитирай
42. анонимен - Някои май много силно искат да изчезнем. Е, имам лоша новина за тях...
13.05.2010 11:24
А докато си вземем държавата- огледайте се по улиците по големите градове- пълно е с малки деца и бременни жени. Преди 10-15 години аз бременна жена за цяла година не видях, а мачуганите бяха много по-малко от уличните псета.

На всички тези 'загрижени' учени, дето ни разправят, че аха да изчезнем, им кажете да си заврат дипломите, дето слънце не огрява. Или им е поръчано да всяват мрак, безнадеждност и примирение със злочестата съдба, или са просто малоумници.

Никъде не сме тръгнали да изчезваме! Не сме успели за последните 10 000 години, макар и преди много са ни го желаели- няма да изчезнем и сега. На други времето им е изтекло, та затова крякат.

Стига черногледство! Идва време за борба, а не за наведени глави, дето все чакат да се търкулнат и се озъртат плашливо откъде ще им дойде.

Ето скорошна новина от нюза:

Според данни от последното преброяване на населението през 2001 г. при ромската общност в България продължителността на живота е по-ниска в сравнение с останалото население.


Едва около 5% от ромите достигат пенсионна възраст.

Причина е лошото им здравословно състояние.

Затова неслучайно здравеопазването е един от приоритетите в утвърдената днес от Министерския съвет Рамкова програма за интегриране на ромите в българското общество (2010-2020).

'Неслучайно'....
Мислете!
цитирай
43. mikino - до люляк
13.05.2010 11:27
анонимен написа:
аиде аиде моля ви се ... на месец по4ти всеки българин дава по 300 лв приблизително за алкохол кафета цигари .... еми извиняваите но това си е едно дете ... да факт е 4е пове4ето българи предпо4итат да си дават излишните пари за дребни удоволствия пред туи да има 2ро или 3то дете .. пращаите пенсионерите на село да правят храна манджа да не давате пари поне за туи ... ако не давате и за глупости от рода на алкохол и цигари .... спокоино може да имате вси4ки по 3 деца като мен .........другия фактор е 4е на по 25/30 години у4ат още ... еми вижте ся ... от моите 3 лапета никое няма да следва защото просто няма смисал ... завършва нормално средното без да покаже някви особени или свръх таланти ... еми тои до 12ти клас спал ... 4е после ше го пращам и да следва .... да да ама друг път .... е ако има някое дето е вундер кинд ще го пратя да следва разбира се но другите вси4ки на работа и да се женят ... пък тогаз ще доиде моя ред да ида на село и да прая манджа за да им помагам ... няма да стоя в града по цял месец само за една формална пенсия

Хайде ако обичаш престани да говориш глупости! Слез на земята малко и виж как реално стоят нещата! От къде ги измисли тия 300лв бе? Хората да не взимат хиляди??? И тук не говорим да следват висше, а ОСНОВНО образование до 8ми клас!!! После плачат, че нямали пари, еми ако знаеха поне да пишат и да четат, може би щеше да има работа и за тях, а не само да ми дебнат чаната в транспорта!!! В коя нормална държава хората си отиват на вилата и заварват празна къща, ошушкана и оставена на голи стени? Хайде престанете да ги защитавате! Да не говорим за хигиената им! А защо когато се кача в тролея контрольора ги пропуска АААА? Те също са длъжни да си дупчат билети, нали??? Нали са бъгари - защо не си плащат сметките и данъците, така както прави всеки редови гражданин? И на тях не им спират тока, а виж аз ако закъснея с един ден ми резват кабела!!!
цитирай
44. sporte - Правете деца
13.05.2010 11:34
Програми трябват някакви.Успешно да им с еобясни, че децата не само се правят а и гледат или да им се дават противозачатъни.Две а напълно достатъчни.А същевременно всики двойки, които се ослушват и не смеят да си направят деца да им се подаде ръка от държавата.Какво излиза в крайна сметка.Циганите/ромите правят по 5 деца дават им мизерни помощи по 20-30 лева на дете, но като събереш цифрите става голяма сума.Нормален брой деца и по-добро бъдеще и повече пари за тях.Едно е 5 деца с 150 лева да гледаш, а друго 2 с 150.
цитирай
45. анонимен - КОЛКОТО ДА КАЖА НЕЩО
13.05.2010 11:59
БЛАГОДАРЯ ЗА ТЕМАТА , ПОНЕ ДА ЗАПОЧНЕМ НИЕ ДА Я ДИСКУТИРАМЕ , КАГАТО ИНСТИТУЦИЙТЕ НЕ ЗАПОЧВАТ
цитирай
46. firopeshev - Демографски срив или изчезването на Българите
13.05.2010 12:13
Българската нация изчезва бавно, но затова сигурно. Българският етнос се топи, в цели региони българска реч не можеш да чуеш на един час път с кола, но никой не говори за това. Фондове, ЕС, чалга, реалити шоута, нагли, хамстери, октоподи, адреналинки, ... - все важни и интересни теми.
Вътрешната миграция продължава и води до по-големи регионални диспропорции. През 2001 г. градското население е 69%, ако се следват досегашните тенденции, догодина ще е 72-73%. Над 3 млн. българи живеят или работят в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Проучванията на Evrostat показват, че към средата на ХХI век България ще загуби 35% от населението си.
При променящото се съотношение Българи и други етноси (роми, турци и останали), излиза че след 40 години е възможно на територията на България да останат по-малко от 3.5 милиона българи всички живеещи в София, Пловдив, Варна и Бургас. Това е положителния сценарий. При негативния, ще останат няколко хиялди българи, като американските индианци, живеещи в гета.
Останалото пустеещи земи.
Добрата новина е че по новите магистрали които сегашното правителство ще построи няма да има почти движение. И ще са вечни.
цитирай
47. анонимен - Българки, напред!
13.05.2010 12:13
Аз призовавам за нещо изключително просто и логично - българки, раждайте повече! Аз възнамерявам да си ги имам 3 броя, както и да осиновя 1 (да, Павка, промених си мнението, но не заради твоето натякване). Само ми трябва още някоя и друга годинка отгоре (в момента ми е маааалко раничко), както и мъж, който да е способен да живее в такава пълна къща (никой не е споменавал за домашни любимци). Колкото до финансите - който иска, намира начин, пък и бачкане му е майката. Никой не плаща за спане по бюрата.

От друга страна съм съгласна, че голяма част от циганетата не оцеляват до 10тата си възраст, а аз циганин на 60 не съм видяла. Така че, заплаха за България няма, поне в близките 50 години.

И пак казвам - българки, вземете правилното решение! Децата са нещо прекрасно (макар че като вреснат, ми иде да ги удуша), така че действайте смело! На българите няма какво да кажа - те си знаят работата.

Има само 1 маааалко проблемче - за моя искрена жалост, държавата ни 5 пари не чини...
цитирай
48. анонимен - .
13.05.2010 12:16
Както се вижда тук, българите имат по-сериозни проблеми от циганите, и това е масовата идиотизация на населението :D
цитирай
49. анонимен - Пак говорене
13.05.2010 12:47
Стига сте говорили - бегом при половинката и за почвайте да работите за Родината:)
Българите хиляди години не сме изчезнали, 5 века по турско не сме изчезнали, няма да изчезнем и сега. В демографското развитие на всяка страна има цикличност - спад, и после растеж. Без паника хора. Циганите правят деца, защото имат изгода от това. Ако ние им променим модела и те нямат изгода да правят деца, ще спрат да правят. Капиш?
цитирай
50. lado - За умниците 41 и 42 - те са от редич...
13.05.2010 12:54
За умниците 41 и 42 - те са от редичката на номерираните. Безличните.
Та за тях и тямподобните - поста е именно за липсата на държава , а циганите и демографията са следствието.
С подобряването на средата на циганите ще им се вдигне и продължителността на живота.
Ток - не плащат, също вода и парно. Не работят. От какво да се амортизират?
Ни били виждали дърти цигани? Още малко и единия милион тяхна популация няма да го забележите.
Поста не кара никого да си навежда главата , а да я изправят , за да погледнат истината , и след като се види - да се действа.
За демографските ни проблеми не се пише от вчера - само слепите и глухите го разбраха едва сега.
цитирай
51. jones - Няма да станем малцинство....
13.05.2010 13:11
... ще бъдат взети мерки, не се притеснявайте! Има начини.
цитирай
52. bezprizvanniy - Има надежда!
13.05.2010 13:24
Остава да се надяваме наистина да бъдат взети мерки за стимулиране на раждаемостта в страната. Крайно време е държавата да започне да подпомага младите семейства!
цитирай
53. анонимен - 41+42
13.05.2010 13:28
lado написа:
За умниците 41 и 42 - те са от редичката на номерираните. Безличните.


Ладо, не всеки има регистрация в блог.бг и не всеки е длъжен да има, но щом има какво да каже, не е зле да коментира, нали? Ще се представя- казвам се Мартин, убеден съм, че българите са коренното население на Балканския полуостров, развивали са културата и бита си НЕПРЕКЪСНАТО от 'неолита' насам (това са поне 10 000 години, можем ли въобще да си го представим даже!!), през годините са били наричани 'най-многобройния народ след индийците' (Херодот), разнесли са култура, познания и... генетичен материал из цяла Евразия, някои от тях (Кан Аспарух Освободител например) са се върнали обратно в Прародината си и са помогнали на братята си да се отърсят от римско господство, за да се даде началото на поредното българско Царство.

И сега някакви си 'учени' и шефове на МВРО тръбят как сме щели да изчезнем. Освен историческите и емоционалните причини тези да са твърде далеч от истината, представих и прости, логични доказателства, че това просто няма как да е истина, защото циганите не се размножават много по-бързо от нас. И циганите не са един милион, а 4.6% от населението, както цитира авторът на статията. Сам сметни колко е 4.6% от 7.8 милиона. Затова призовах- да изчакаме преброяването догодина и тогава да правим изводите. Отсега ти казвам- процентът на цигани през 2011 няма да бъде по-висок от 6, просто е невъзможно поради представените от мен факти.
А българите вече започнаха да се връщат от чужбина- процес, който ще се засилва със прогресивната дегенерация на капиталистическия свят, наричана засега 'световна криза'.

Не разбирам гнева ти към мен- не ти ли харесва да чуеш едно реалистично мнение, което се противопоставя аргументирано на унинието...?

И разбира се, че трябва да действаме. Но отчаянието и нихилизмът тип 'тая държава си е ***ла майката' не предразполагат към действие...

Желая ти здраве, бодрост и оптимизъм. Борбата сега започва и ние с теб сме от един отбор...
цитирай
54. анонимен - Мартин
13.05.2010 13:45
Току някой много загрижен празноглавец или служител на МВРО, Атака или други -исти- се изтъпанчи насред публичното пространство, па нададе протяжен вой: 'До 50 години ще изчезнем!' Смешно.
Аз лично с децата си, приятелите ми, близките ми, никъде няма да ходим, нито да чезнем- съветвам и всички останали българи да постъпят така и да се настроят за борба, защото идат тежки изпитания и повярвайте ми, циганите съвсем не са част от тези изпитания.

Кураж! И въпреки всичко България ще пребъде!
С нами Богъ!
цитирай
55. lado - Здравей, Марто! Не съм те засегнал ...
13.05.2010 13:48
Здравей, Марто! Не съм те засегнал много. Извинения за това. Ето - едно име, може и псевдоним да е , но така се различаваме . Става ясно. Бройката на индобългарите е точно 800 000 до милион. "Точно" - мани ги процентите !!! Как да имаш вяра на статистиката и пропагандата ? Чернобил не се случи,докато "Свободна Европа " не ни го каза. Дефицита ни беше 0,5 % , а сега е 3,9%, гърците лъгаха именно със статистическите инструменти за техния, а виж пък здравното министерство как ни плакнат ,че няма пестициди, нитрати и ГМО. Можеш да ги хванеш на всяка крачка в лъжи,стига малко да имаш инфо.
Апропо - да се опитаме да преброим мароканските скакалци в Петричко? Няма да можем. Обезлюдяването на селото е ужасен дисбаланс - струпването в мегаполиси - също. Според психолозите максималният брой, допустим за населението на град е 50 000 - за да няма извращения ...
Посочването на проблем не е нихилизъм - нихилизмът е нещо съвсем друго.
Преди да се лекува - трябва диагностика . Друг е въпросът дали ще е обективна.
Прав си - от един отбор сме!
цитирай
56. анонимен - Мартин
13.05.2010 13:59
Всъщност, да се поправя- циганите са изпитание и то голямо за много хора по селата и малките градове. Така е, за съжаление, но това отново е следствие на, както и ти казваш, липсата на държава. А все по-ясно се очертава кои не искат да съществува не само България, но и другите държави и народи... Та за тези изпитания и говоря...

Поздрави за всички българи! http://www.youtube.com/watch?v=SiYFHE3eDD8
Ще начерним лицата си, ако трябва, и пак ще оцелеем. Важното е душите ни да останат БЕЛИ. Лице се мие, но черните си сърца душманите никога няма да измият.
цитирай
57. анонимен - Здравей, Марто! Не съм те засегнал ...
13.05.2010 14:05
lado написа:
Здравей, Марто! Не съм те засегнал много. Извинения за това. Ето - едно име, може и псевдоним да е , но така се различаваме . Става ясно. Бройката на индобългарите е точно 800 000 до милион. "Точно" - мани ги процентите !!! Как да имаш вяра на статистиката и пропагандата ? Чернобил не се случи,докато "Свободна Европа " не ни го каза. Дефицита ни беше 0,5 % , а сега е 3,9%, гърците лъгаха именно със статистическите инструменти за техния, а виж пък здравното министерство как ни плакнат ,че няма пестициди, нитрати и ГМО. Можеш да ги хванеш на всяка крачка в лъжи,стига малко да имаш инфо.
Апропо - да се опитаме да преброим мароканските скакалци в Петричко? Няма да можем. Обезлюдяването на селото е ужасен дисбаланс - струпването в мегаполиси - също. Според психолозите максималният брой, допустим за населението на град е 50 000 - за да няма извращения ...
Посочването на проблем не е нихилизъм - нихилизмът е нещо съвсем друго.
Преди да се лекува - трябва диагностика . Друг е въпросът дали ще е обективна.
Прав си - от един отбор сме!


Въобще не си ме засегнал даже.
Съгласен съм с всичко, което казваш. И най-вече за обективната диагностика.
Поздрави!
Мартин
цитирай
58. анонимен - За "ромчетата"...
13.05.2010 15:25
Айде стига с тия роми, стига с тая Индия! Оригиналното име на циганското население е "гюпци", т.е. "египтяни" (англ. gypsy). Отворете речници и четете, ако някой не вярва нека прочете История Славянобългарска, и Паисий пише за тях. Така че, мисълта ми е, ако стане напечено, ще си ги пратим обратно с бърза поща, ей къде е Египет!
цитирай
59. анонимен - Няма страшно....
13.05.2010 15:51
Циганите не могат да се разрастват безкрайно... Всички разчитат на социални помощи, а българите като станем малцинство, няма да има кой да ги изхранва и пак ще намалеят... У сиромаси хора хлебарки няма.... Съжалявам за сравнението, но за мен това са социални паразити...
цитирай
60. tirith - -
13.05.2010 17:36
Защо пак за циганите говорите.
Проблема не е в тях.
Проблема е в това, че българите имаме рекордно ниска раждаемост, висока смъртност и силна емиграция на младите и техните деца.
цитирай
61. анонимен - Има решение
13.05.2010 22:00
Проблемът е в раждаемостта и нейното насърчаване. Трябва да се работи по въпроса - не само по естествен път, но ин витро оплождането да стане безплатно за всяка жена желаеща дете, без значение дали има съпруг или не, без значение на възрастта /д-р Красимира Димитрова стана на 62г. майка - Честито!/. Пак ще излезе по-евтино от включилите се в професията "социална помощ" цигани. Те са последната миграционна вълна в Европа от Азия/ Индия/ и за 10 века така и не се цивилизоваха. В произведенията на европейските класици винаги са наричани джипси, в руските автори цыгани." Роми " е измишльотина на неизвестна пиарска агенция... Трябва финансово да се подпомагат родителите и то осезаемо. Пак ще е по евтино спрямо милионите похарчени на вятъра да се строят жилища на циганите - вижте какво е останало от луксозните палати, които им построиха в Пловдив.
цитирай
62. анонимен - Между другото във филма " Б...
13.05.2010 22:07
Между другото във филма " Беднякът милионер" / върховен филм!/ в песента се пее точно за gypsy не за "роми". Абе в нашата държава няма ли журналисти, които да се откажат от поръчковия термин "роми"??
цитирай
63. анонимен - Проблема не е нито в българите,нито в циганите!
14.05.2010 20:27
Проблема е в любимата думичка и любимото нещо на човека-ПАРИ!
Ако на 25 год.(средна възраст,на която студентите завършват ВУЗ-ове)всеки почне работа по специалността,за която е учил и взема заплатата,определена от положеният труд,а не от годините,които е работил на даденото място,ще има достатъчно средства да се забавлява,да плаща сметки(на половина),да издържа ДЕТЕ(на половина),да си купи кола,след време,апартамент/къща(ако няма).Казвам половината ,ЗАЩОТО: деца се правят от 2ма човека,изхранват се от тези двама човека и както виждаме от нашите любими модели на подражание-западняците,не е задължително да бъдат гледани от 2ма души,даже и от един!
След свършването на кърмата на майката е абсолютно нормално детето да се остави на грижите на детегледачка,а майката,ако желае(разбира се) и се налага, да продължи да работи-нормална работа с заплащане,достойно за работата,извършена,а не за годините стаж на това работно място.Ако това се случва с 50% от българските семейства защо да нямаме по 3 деца?!
НО,такива заплати все още никой българин няма...Заплати,определени от работата,която вършиш,от полезността ти на този пост,а не от това колко години работиш в дадена фирма/компания/т.н.,НЯМА!
Мъжете са нещастни,не мислят за Любов,по-скоро за задоволяване на нуждите,защото,ако помислят ще трябват доста пари.Ако има хора,които мислят за любов,за деца не се говори...за това-рано е още-няма пари,няма сигурност.Другата част-правят дете-1-2(за повече няма..)
Жените са нещастни,няма мъж,който да има пари.Ако имат свои собствени пари,с които да издържат деца и някой мъж..това още не е навлязло толкова тука и е недупостимо за повечето мъже(и жени).
Жалка гледка сме.Мизерията сред циганите,която ни яде данъците;липсата на какъвто и да е контрол при раздаването на детски помощи(когато даваш пари на някого,виждаш ПОПРИНЦИП за какво се харчат,в България-пари много-не е нужно това);безработицата;предразсъдъците и огромна доза ГОРДОСТ..бавно ни убиват бъдещите потенциални дечица...
цитирай
64. анонимен - ZAKON!!!
14.05.2010 21:24
ZA VSIAKO 2-3 - I POVE4E DEZA IMAT PRAVO NA STEMOLIRAWI -POMOWI ;MA4ENSTVO; - SAMO ONEZI SEMEISTVA NA KOITO I DVAMATA RODITELI IMAT SREDNO OBRAZOVANIE, IPO GOLEMITE DEZA HODIAT NA U4ILIWE !!!! ZAKONA E ZA - VSI4KI-BALGGARI - TURZI -ZIGANI -I OSTNALITE MALZENSTA V PREDELITE NA -BALGARIIA !!!
цитирай
65. lambo - Майчинства и Детски само след завършен 8-ми клас на родителите
15.05.2010 10:55
Каквото е изискването на член 53(2) от Конституцията. И свръх-раждаемоста на циганите ще спадне няколко пъти.
НО защо от Атака и ВМРО мълчат ?!

Да се премахне веднага фашисткия праг от 350 лв. БРУТО, с който са спрени детските на над 500 000 етнически българчета. И българската раждаемост веднага ще се увеличи.
НО защо от Атака и ВМРО мълчат ?!
цитирай
66. edname4ta - Тъпа система -> тъпо управление -> унищожение
16.05.2010 11:45
Съсипва ни робската система и чуждата власт.
Властта е в продажници, които няма да променят системата.
Решението е ВЗЕМАНЕ НА ВЛАСТТА от всички аборигени /без неграмотните/ - промяна на системата - управление под контрол на аборигените - спасение на същите.
Власт се взема с БУНТ - мирен, но всенароден. Не със умни приказки до мутри и милиционери.
Бунт се прави от много хора.
Ами да се свързваме за общи действия при общи искания и да станем народ.
Пряка власт - на гражданите - с всички възможни права във всички власти, вкл. медиите - преди всякакви партии, лидери, овчари, командири и пожарникари. "Шапки" ще си изберем после - след като станем господари в дома си.

ПП Поотделно се спасява задник, но не и Родина. http://edname4ta.dir.bg
цитирай
67. sparhawk - не съм склонен
18.05.2010 18:47
да вярвам в апокалиптични теории, макар, че те винаги са най-вървежни, редом разбира се, с теориите които чета из блога за това, че нашия народ е най-древен и най-велик. Шегата настрана, но както е вярно, че ромите раждат най-много, вярно е също така, че имат много висока смъртност и ниска продължителност на живота. Не мога да разбера как вярвате на статистиките за раждаемостта, но отказвате да повярвате в официалните процентни данни.
Също така съм и омерзен от намека да се задължат семействата да имат три деца. Става дума за хора, а не за зайци. Не може такова рязко посегателство над човешките права. Не може децата да се гледат на бройка. Ако цената за оцеляване е да се дехуманизираме - не си струва!
цитирай
68. анонимен - Циганите
09.10.2010 11:02
Харезсва ми по - голямата част от мненията в блога за справяне с демографската криза чрез стимулиране на истинските български двойки да имат по 3 деца! Добре но това си остават сухи приказки.Ами ДЕЙСТВАЙТЕ праветее деца обаче истински българчета а не примерно жената българка а бащата циганин и да твърдят след това че тяхното дете е българче.Националността трябва да се определя по кръвта коьято тече в жилите ти а не по езика или гражданството.Защото един негър може да научи шведския език и да си вземе гражданство и да направи дете там но той въпреки това не е швед нито пък детето му!!!!! Извадете си заключенията сами защото демографската криза не е само в България а в цяла Европа!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
69. анонимен - pharmacy chemist health beauty
29.01.2012 06:28
canada online pharmacy http://sundrugstore.net/products/furosemide.htm wingate pharmacy accreditation in 2005
цитирай
70. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 12:03
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/herbicides/>техніка безпеки з гербіцидами</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/catalog/rangoli/herbicides/>ранголи гербециды</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/catalog/rangoli/herbicides/galeas/>галеас препарат</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/catalog/rangoli/>ранголи украина</a>
цитирай
71. анонимен - payday loans online 905 8686
20.10.2012 01:34
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5246>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11222>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14283 payday loans online
цитирай
72. анонимен - cheap generic viagra 2926
20.10.2012 06:50
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#fbtnm>generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#spfti >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#axedc viagra 50 mg
цитирай
73. анонимен - payday loans 867 17832
20.10.2012 07:28
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12609>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4474>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20391 payday loan
цитирай
74. анонимен - generic viagra 504 1451
20.10.2012 08:08
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#9482>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18075>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#3881 generic viagra
цитирай
75. анонимен - levitra online without prescription 18698
20.10.2012 15:43
<a href=http://orderlevitrahere.com/#ntdpa>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#yhzjv >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#ulcrp order levitra
цитирай
76. анонимен - kamagra 100mg 10547
21.10.2012 01:41
<a href=http://orderkamagranow.com/#yljdw>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#gqoeh >buy kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#gsuku kamagra 100mg
цитирай
77. анонимен - payday loans 873 2617
22.10.2012 02:20
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#16296>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#18331>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8889 payday loans
цитирай
78. анонимен - buy generic cialis 306 16345
22.10.2012 03:02
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#2553>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#18093>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#209 cialis online
цитирай
79. анонимен - buy cialis online 3819
22.10.2012 08:28
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#vklwe>cialis 10 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#vczsa >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#gmivp generic cialis
цитирай
80. анонимен - buy levitra online 19158
24.10.2012 06:44
<a href=http://levitrastorehere.com/#lisam>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#cyulr >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#yxmzk buy levitra
цитирай
81. анонимен - buy viagra 12481
24.10.2012 15:37
<a href=http://viagrastorehere.com/#qldvv>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#urrpx >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#trxle buy viagra online
цитирай
82. анонимен - cialis online 21257
25.10.2012 00:06
<a href=http://cialisstorehere.com/#urrgx>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#vnvnt >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#larrb buy cialis
цитирай
83. анонимен - buy kamagra 10522
26.10.2012 01:08
<a href=http://kamagrastorehere.com/#haatz>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#qspbi >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#dxodz generic kamagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054098
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031