Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2010 19:26 - Ислямисти осъдиха на смърт създателите на South Park
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 7959 Коментари: 13 Гласове:
10

Последна промяна: 24.04.2010 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Групировката "Мюсюлманската революция" издаде смъртни присъди на създателите на South Park. Причината е че в един епизод на South Park пророка Мохамед носи мечешки костюм.

image

Сега осъзнавате ли за какво става дума, когато може да направим едно чисто сравнение.
От доста сезони насам South Park иронизират в абсолютно всичко. Виждал съм ЕПИЗОДИ /в множествено число/, където се гаврят с Христос много по-сериозно, отколкото е едно навличане с мечешки костюм. И не само Христс, ами и всякакви останали религии.
И все пак въпреки постоянните поругавания над техните религиозни символи, не излезе нито една християнска, будистка, хиндуистка, еврейска и каквато и да е друга религиозна групировка.

image

Обаче се появява пророка Мохамед в мечешка кожа и на създателите на South Park се издава смъртна присъда. За тези които ще си кажат, че тази присъда не е нещо сериозно ще припомня Тео ван Гог - холандски режисьор, който беше заколен на улицата заради това, че е направил филм за насилието над жените в ислямския свят. А също така и опитите за убийство на художника, нарисувал карикатурите на пророка Мохамед с бомба на главата. Последното ми навява една мисъл. Колко много карикатури на Иисус съм виждал и колко бъзици с християнския Бог във вестници, списания и т.н. а не само, че няма убити карикатуристи, ами и заплашени с убийство няма дори. Самата карикатура е показателна - показва агресията и фанатизма на исляма. Правоверните обаче вместо да тръгнат да опровергават тази теза с все сили я затвърждават като издават смъртни присъди, правят опити за убийство, правят гневни масови демонстрации, на които горят знамена и искат кръв... за да няма съмнения коя аджеба /ха така/ е агресивната религия.

image

За мен вече всякакви обяснения как Ислям значи мир вече не важат. Естествено - по-голяма част от мюсюлманите са си нормални хора и нямат нищо общо с тези фанатици. Не говоря за тях в случая.
Говоря, че радикалните ислямисти вече прекрачват всички граници. Не мисля, че Запада, а и цивилизования Изток и въобще целия свят трябва да ги търпи. Още повече, че наглите ислямисти вече не се страхуват да говорят за атентати, изтребване на неверници и насилствено налагане на една религия дори и на Запад. Та дори самите мюсюлмани страдат повече от радикалните ислямисти - вземете за пример Ирак - там вече не се бият с американците, а слагат бомби в джамиите - бият се едни с други и умират хиляди всяка година.

Има два начина. Или във всяка ислямска страна да се появи по един Ататюрк, който да наложи секуларизма и да се престане с религиозно-ислямските изцепки /да се отбележи, че и самата Турция трябва да си свали сегашното ислямистко правителство, защото то в момента сериозно подкопава делото на Ататюрк/.
Другият начин е окупация от цивилизования свят и налагане на секуларизма и успокояване на ислямистките страсти.

Ако само седим и гледаме нищо добро не ни очаква.
 



Тагове:   смърт,   Мохамед,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. pilcho - ...
23.04.2010 19:56
Според мен най-приятният начин за справяне с проблема е да се подклаждат религиозните страсти на враждуващите ислямистки лагери. Така хем чалмите ще са доволни, хем клетите американски войничета няма да харчат живот, пък и карма.
цитирай
2. raders - Лошото е, че не си стоят при кадън...
23.04.2010 21:38
Лошото е, че не си стоят при кадъните, ами плъзнаха навсякъде да си развяват простотията. И стават все по-нагли.
цитирай
3. desozz - Времето лети
24.04.2010 01:32
Времето лети и техните деца ще опознаят света.Щом охраната на Бин Ладен пише книга против радикализма в исляма и дава съвети как да се опънат младежите на тези радикалисти значи има напредък.
цитирай
4. анонимен - Тия си живеят с разбирания от преди ...
24.04.2010 07:21
Тия си живеят с разбирания от преди 200 години ,и в Турция са така какъв ЕС искат!
цитирай
5. анонимен - Ататюрк и секуларизъм
24.04.2010 10:10
(а не секурализма!)
Опитът на Ататюрк (близък приятел на Сталин и Ленин) не е най-успешния. Както се вижда, макар че днес той там да е абсолютно официално обожествен, както Ленин тук преди, има голямо движение против него. Ислямистите надигат глава, както при шаха на Иран преди години. Твърде възможни са същите процеси.Защото ислямът не е съзрял за секуларизъм, па макар и принудителен. Ердоган е имал 4 партии, до тази която сега управлява, и 4 -те забранени преди за ислямистка политика. Цялото правителство е такова. То направи нещо нечувано в Турция за последните 50г., полицията арестува висши военни , и се опитва да наложи ръка върху армията, стълбът на светските промени. Ако това стане, Турция ще последва съдбата на Иран.
Не може да се скочи от 16-17 век в 21. Иска време. Най-доброто е пълна дистанция . Турция е била и си остава най-вредната и опасна за България страна, както и Русия.
цитирай
6. анонимен - gazarogo6o
24.04.2010 11:57
Секуларизъм се пише.. иначе си прав това е проблем на всички хора.
цитирай
7. анонимен - е?
24.04.2010 13:30
"Последното ми навява една мисъл. Колко много карикатури на Иисус съм виждал и колко бъзици с християнския Бог във вестници, списания и т.н. а не само, че няма убити карикатуристи, ами и заплашени с убийство няма дори" - ами това доказва ЕДИНСТВЕНО, че "християните" всъщност не са вярващи - не казвам, че това е лошо, нито, че е добро. всеки сам да си избира в какво да вярва. НО - щом е факт, че мюсюлманите са фанатично вярващи, и всички го знаем, защо просто не спрем да се закачаме с религията им? в селските райони на Сърбия, например, ще те заколят, ако псуваш на майка. е, всеки външен се съобразява с това и НЕ ПСУВА НА МАЙКА. /освен самите сърби, те си се спуват, ама на оставят безнаказано външни да ги псуват/. някои неща са допустими, други - не. мюсюлманите са особено чувствителни на тема "религия" - е не е ли по-умно просто да не ги обиждаме умишлено?
цитирай
8. анонимен - south park
24.04.2010 13:35
Бих казал само едно:
Unckefuchers!
цитирай
9. анонимен - south park
24.04.2010 13:36
Бих казал само едно:
Unckefuckers!
цитирай
10. анонимен - Не знам, просто почвам да си мисля, ...
24.04.2010 17:45
Не знам,просто почвам да си мисля,че най-добре ще е да затворим границите за тях, да си живеят в своя свят,със своята религия.Където стъпят вдигат джамии,налагат своите правила.Едва ли не искат да завземат целия свят и да наложат тяхната религия.
цитирай
11. анонимен - Исляма вън от Европа и цивилизования свят !
24.04.2010 17:46
Исляма вън от Европа и цивилизования свят !

цитирай
12. merkator - Има един виц. . . . мнооого показа...
24.04.2010 18:41
Има един виц....мнооого показателен! "Седят си двама старци и единия съобщава новина : Разбра ли, че руснаците излетели в космоса! А другия пита с надежда в очите: Ама всичките ли?!" Същото е и с ислямистите, далече от тази планета!
цитирай
13. анонимен - ...
13.10.2010 23:06
Ти фанатични "цивилизовани" хора не си ли виждал ... за Combat 18 знаеш ли нещо, или пък за нацистките нелегални формации по цял свят ??? Просто мюсюлманите са по-добре финансирани. Гарантирам ти, че ако Blood Honour и други такива организации имат стабилна финансова основа ще правят същите глупости, например срещу хората които осмиват Фюрера...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063147
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930