Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 13:56 - Голямата лъжа за "облака" от вулкана
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 19991 Коментари: 41 Гласове:
32

Последна промяна: 04.11.2010 20:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не забелязахте ли нещо странно когато четяхте и гледахте новините за вулкана в Исландия?  Ако сте внимавали няма начин да не ви е направило впечатление, че за разлика от многото репортажи от мястото на събитието, нито една медия не даде реални спътникови снимки на вулканичния облак. Защо така? Не че ни липсват спътници и не че те всички са се развалили в едно и също време и са престанали да изпращат картинките на Земята. Не, не е това причината. Снимки има и те са с прекрасно качество, но това което се вижда на тях никак не се връзва с това, което ни разказваха медиите и със затварянето на въздушното пространство над цяла Европа.
В ляво е спътникова снимка от NASA, в червено е вулканичният облак. В дясно е снимка на симулацията от Vulcanic Ash Advisory(Великобритания) на базата, на която бяха затворени полетите в Европа. Има огромно разминанване между реалността в спътниковите снимки и компютърната симулация:

image
Преди няколко дни, Президентът на Air Berlin Йоахим Хунолъд каза, че драконовските мерки за ограничаване на полетите са дошли след доклад от Лондон базиран не на реалното състояние на вулканичната активност, а на компютърна реконструкция какво евентуално би могло да се случи. Автор на тази симулация е Vulcanic Ash Advisory( Информацията е била публикувана в Bild am Sonntag)Най-загадъчното е, че до 19 април или 5 дни след избухването на вулкана никой друг в Европа не е проверил тези симулации нито си е дал труда да измери реалното ниво на запрашване както и територията, на която се разпространява. Първи се решават да изследват облака германците от центъра за въздушни и космически полети (DLR). След тестови полети на самолети от Lufthansa, Air Berlin, AUA се установява, че опасност не съществува.

В същото време директорът на руската система за наблюдение Росхидромет , Петров, обясни че: „Ние проверяваме тези данни по фактическото състояние на нещата. Системата Росхидромет не дава данни за наличието на вулканична пепел в атмосферата над Русия през последните дни.” Точно тази позиция на руската метеорологична  служба позволи и на президента на РФ да отиде на погребението на Лех Качински.

Междувременно и европейските спътници(ESA) странно защо „заспали” за известно време, се пробудиха и публикуваха снимки на облака, който достига само до бреговете на Норвегия.

image
Остава да виси със страшна сила въпросът защо беше необходим този сценарии?
Защо непосредствено след истерията по повод „смъртоносния” Свински грип, ни сервират без пауза нов театър?
Кой ще плати милиардите загуби на въздушните компании?
В крайна сметка кои хора и организации стоят зад тези непрекъснати манипулации и лъжи с планетарен мащаб? Защо го правят и какво искат от нас?

ExtremeCentrePoint
http://www.extremecentrepoint.com/?p=6038

В Пловдив




Гласувай:
35


Вълнообразно


1. анонимен - Ми какво да искат - искат ад демон...
22.04.2010 16:18
Ми какво да искат - искат ад демонстрират контрол, но най вероятно да правят пари. Авиацията понесе загуби, обвързаните с нея служби и хора пътуващи и транспортни фирми и летищата също, но 100% някой пък се е "нагушил". Но и историята със свинския грип и с облака показват едно- всички вярват на един източник и никой не си прави труда да провери през друг дали информацията е вярна, което показва пълно безхаберие на призваните да работят в полза на редовия човек:)
цитирай
2. анонимен - лъжи
22.04.2010 16:39
Наистина пълни лъжи,няма такава опасност,при положение че 2004 г. същият вулкан е изригвал и тогава/аз бях по това време в Ирландия/нямаше спрени полети.Всичко това е световна манипулация - както със свински,птичи и още измислен грип,някои има интерес да има икономическа криза т.е.да се задълбочава.Американците смятат,че това идва от израелците,те пускат тези лъжи.Да сте чули в Израел да има криза,а те имат инвестиции и банки в цял свят.
цитирай
3. анонимен - OFF!
22.04.2010 17:02
Оххх, всички само търсите световни манипулации. Във вестника гледах спътникови снимки от последните 4 дена и не пишеше да са симулация, даже и час на заснемането си имаше. Не съм ги снимал аз, за да кажа дали са истински, но все пак ги имаше!
Ако имаше полети и някои самолет се беше разбил, щяхте да ревете, защо не са забранили излитанията като са знаели за опасността и т.н. Пак щеше да има конспирация някаква...
Много разбирате всички, ама философствате само по блогове и форуми. Боли го к**а някой за мненията под няква статия в някой от 98546094879874358 блога в интернет.
цитирай
4. анонимен - А,ТРЯБВАШЕ ЛИ...?
22.04.2010 17:06
ИЗВИНЕТЕ,...ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА ПАДНАТ 2-3,БОИНГА....ЗА ДА СЕ УБЕДИМ ЧЕ,ВУЛКАНА Е ИСТИНСКИ????....ИСТИНИТЕ,...ВИНАГИ ЛИ ТРЯБВА ДА СА КЪРВАВИ, ЗА ДА СА "ИСТИНИ"???!....А,МОЛЯ..??
цитирай
5. анонимен - има ли конспирация,няма ли-
22.04.2010 17:16
Не е важно!Важното е,че заради шибания вулкан не стана беля!Другото е бял кахър!
цитирай
6. tirith - отговор
22.04.2010 17:19
"Ако имаше полети и някои самолет се беше разбил, щяхте да ревете, защо не са забранили излитанията като са знаели за опасността"

Полети имаше.
Измислената графика "показва", че облака бил и над Русия.
Само дето Русия не е затворила и едно летище и дори по същото време си качи президента на самолет и го закара в Полша.
Доста други частни компании също правеха пробни полети, които бяха успешни и за това и бяха ядосани на регулаторите, че не ги пускат да летят.

Що се отнася за философствания под блогове и форуми - прав си - само философи като теб си ги четат, защото и вие си ги и пишете.
Има обаче доста други хора, които явно ги е заболяло нещо и са се заинтересували от статията.
цитирай
7. анонимен - Соломон Паси май ще излезе прав за ...
22.04.2010 17:20
Соломон Паси май ще излезе прав за блогарите!Писна ми да чета копи пасте някакви малоумни световни конспирации!
цитирай
8. анонимен - НЯМА, ЛЕСНО.....
22.04.2010 17:53
"КЪРВАВИТЕ ИСТИНИ", СА НЕОБХОДИМИ НА "ПИШЕШТИТЕ БРАТЯ".......ЗА ДА НЕ ОСТАНАТ ГЛАДНИ И БЕЗ ЗАПЛАТА!......И ТЯХНАТА ,НЕ Е ЛЕСНА!!!!!!
цитирай
9. анонимен - какво искат ?
22.04.2010 18:02
имам една идея кво искат - да свикнем с всякакви забрани, и най-вече да спрем да питаме "защо?". тероризъм, зарази, бедствия - и за да ни "предпазят", периодично ни ограничават. за да разберем, че ограниченията са "за наше добро" и да спрем да питаме, мислим и недоволстваме.
цитирай
10. анонимен - и като спрем да мислим и недоволс...
22.04.2010 18:05
и като спрем да мислим и недоволстваме, тогава вече ще могат да си правят съвсем каквото искат със света. а кои са тия "ТЕ" - не знам. сложна тема. ама със сигурност ги има.
цитирай
11. анонимен - МИСЛИ,....ПОЛЕЗНО Е!
22.04.2010 18:20
СЛУШАЙ,№10,....ПЪРВО МИСЛИ, ПОСЛЕ ...НЕДОВОЛСТВАЙ!!!НИКОЙ НОРМАЛИН ЧОВЕК,НЕ НЕДОВОЛСТВА,....ЗАРАДИ САМОТО НЕДОВОЛСТВО!ДА СЕ ПРАВИШ НА НЕДОВОЛЕН Е ...".ПОЗА",ЗА ДА НЕ КАЖА"СНОБСКО",ЗАЩОТО ЗА ДА СИ СНОБ,СЕ ИСКА АКЪЛ!
цитирай
12. misbis - koj stoi zad tova?
22.04.2010 18:48
Iluminatnata varhushka, koiato s nokti i zabi se machi da naloji novia naciski red nad sveta.
No vremeto im skoro shte svarshi...da mu misliat svi4ki nashenci,koito se sablazniha da se zapishat v masonskite i drugi iluminatski sekti...
цитирай
13. mglishev - Нали сега е на мода
22.04.2010 18:51
екологичната тревога... Не казвам, че не трябва да сме загрижени за средата си, но нормалната човешка загриженост се засилва до степен на паника от привържениците на т. нар. "климатично изменение" (каквото, изглежда, няма или поне не е по антропогенни причини).
цитирай
14. анонимен - като вица за гъшата хуйня
22.04.2010 19:03
Епидемия ...

Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.

Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква хуйня! А какво сте правили?

Пациентът: Ебах гъски.

Докторът: Значи имате гъша хуйня!

Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)

Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня.

Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня.

Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.

Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня.

ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша хуйня" покосява населението на Зимбабве.

Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.

Научно светило А: Да, гъшата хуйня не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.

Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня.

Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ негър с гъска под мишница.

Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!

Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша хуйня е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.

Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.

Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)

Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!

Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша хуйня, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата хуйня.

Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!

Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!

Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата хуйня. В краен случай може и само населението на източна Монголия.

Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата хуйня, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!

Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!
цитирай
15. tirith - -
22.04.2010 19:25
До № 14.
Благодаря ти.
Смях се от сърце.
Въпреки, че е смешно обаче, илюстрира изключително добре такива "кризисни ситуации".
цитирай
16. анонимен - Ха-хаааа!!!
22.04.2010 19:30
14, Това беше готино!!! Звучи ми напълно правдоподобно!
цитирай
17. podvodni - Поздрави за поста! Важното е света ...
22.04.2010 19:50
Поздрави за поста! Важното е света да не се остави без стрес. Има ли постоянен шаш по-лесно се манипулират хората. Не е необходимо да мислите. Тефал мисли за всичко!!

п.п. Май англичаните бяхя в основата на лъжата за "глобалното затопляне"

14-ти, много е свежо!!
цитирай
18. raders - Всъщност, колегата, разгледал ...
22.04.2010 20:24
Всъщност, колегата, разгледал проблема с гъшата хуйня е обяснил много точно как стои въпроса с медиите по принцип и с множеството малоумници, които им вярват. Особено пък в тези интернет форуми всяка откачалка си фантазира и пуска балони, както му диктува кокошия мозък и множество клакьори му се връзват.
цитирай
19. анонимен - ТРЕТАТА ВЛАСТ
22.04.2010 20:44
СЕГА,... ЯСНА ЛИ ВИ Е РОЛЯТА НА ТРЕТАТА ВЛАСТ??!..ТЯ Е КАТО , ПРОСТИТУТКИТЕ!ОБИЧА И СПИ С ТОЗИ-КОЙТО ПЛАЩА ,ДОБРЕ И ОБИЛНО!!!!!
ДРУГОТО ,СА ФАНТАЗИИ И МЕЧТИ ЗА НАЧИНАЮЩИ В ПОФЕСИЯТА!!!!
цитирай
20. thomas - Хм
22.04.2010 20:58
А защо да не е сценарий на самите авиокомпании, за да поизгладнее пазара и да усети колко са му важни те? Ще загубят един милиард - вярно, пари са. Обаче това пък ще им даде повод да вдигнат обратно доста падналите цени, не е ли така? Сега, когато на хората летенето им е толкова мило, те ще са готови да дадат и повече, за да летят и ще се примирят, че го правят, за да компенсират пострадалите авиокомпании. Има и друг сценарий... Кои авиокомпании страдат най-силно от подобна криза? Онези с най-малък ресурс. Дребните. Някои от тях могат направо да поемат пътя към небитието, други с последни сили ще се радват, че някой спасител им подава ръка и ги купува, или ги "асоциира".
цитирай
21. анонимен - ..!!
22.04.2010 21:04
chesn0 kazan0 veche ne znam k0e e Luja i k0e isTinaa .. sLychvaT se t0Lko0va kashii .. !! sam0 Lujene i majene .. p0-d0bre da se izpravqt sreshTy x0raTa i da kajaT isTinata..,n0 k0gat0 ima izmisLicaa e p0-sLadko :d ;x
цитирай
22. galina1 - Ей това е истината...
22.04.2010 21:23
№ 14 я каза. Смехът е здраве. Поздрави на 14 и tirith за поста.
цитирай
23. krizata - Поздрави за доброто попадение! От ...
22.04.2010 21:39
Поздрави за доброто попадение! От тук насетне ще има много подобни "климатични катаклизми", които да оправдават продължаващото затъване в кризата, така че въоръжете се с търпение и не обръщайте много-много внимание на това, с което Ви атакуват като дезинформация оттук и оттам!
цитирай
24. анонимен - Нека ви кажа защо се спряха полетите
22.04.2010 22:27
Спряха ги от страх.Една евенутална самолетна катастрофа би струвала на една авио компания много повече загуби от колкото анулиране на полети.Преди няколко години самолет на Бритиш еъруейс попадна в такъв облак над Джакарта.Четирите му двигателя отказаха.Салона се напълни с дим и започна да трови пътниците.Само късмета и перфектния екипаж спасиха положението,защото двигателите се включиха на много малка височина от земята и успяха да вдигнат самолета обратно във въздуха.Да не говорим,че пилота го приземи само по уреди,защото пепелта беше повредила стъклата и нищо не се виждаше.В последствие се оказа,че пепелта е задръстила двигателите,но при спускането те са се отпушили частично и затова са запалили.Тези хора сега живеят втори живот,но някой може да няма техният късмет.Една самолетна катастрофа не е желана от никого.
цитирай
25. анонимен - Изобщо не е лъжа! В петък, 16 април, ...
22.04.2010 22:29
Изобщо не е лъжа! В петък,16 април,към 1.30 часа през нощта,в отсечката Търново - Плевен - Г.Оряховица е имало сериозен проблем със самолет, който е летял опасно ниско и очевидци са имали усещането, че ще катастрофира над населеното място.Това не се огласи. На другия ден спряха полетите и в България.
Не блъфирам!
цитирай
26. thomas - @25
22.04.2010 22:40
На 16 април облакът е бил толкова далече от България, че ако е имало проблем с някакъв самолет тук, трябва да е бил от високо летящи гъски :-)
цитирай
27. анонимен - pepelta ot vulkana.
22.04.2010 22:49
Nezavisimo ot pepelta ot vulkana,samoletite ne spiraha da letiat?
Kato se oburne karuzata,putishta mnogo.
Tejko i gorko na putuvashtite putnizi v tozi period. Edin den putuvat, dva ne putuvat?
Prirodno bedstvie, kakvo da se pravi?
цитирай
28. анонимен - отговор на @26 -thomas
22.04.2010 22:55
Иронията настрана. Допускам, че има връзка с въпросния облак.
Работили са само двата двигателя, носела се е силна миризма на разтопен метал. Това е станало на 10 -на км от гр. Ловеч.
цитирай
29. podvodni - Спряха ги от страх. Една евенутална ...
22.04.2010 22:59
анонимен написа:
Спряха ги от страх.Една евенутална самолетна катастрофа би струвала на една авио компания много повече загуби от колкото анулиране на полети.Преди няколко години самолет на Бритиш еъруейс попадна в такъв облак над Джакарта.Четирите му двигателя отказаха.Салона се напълни с дим и започна да трови пътниците.Само късмета и перфектния екипаж спасиха положението,защото двигателите се включиха на много малка височина от земята и успяха да вдигнат самолета обратно във въздуха.Да не говорим,че пилота го приземи само по уреди,защото пепелта беше повредила стъклата и нищо не се виждаше.В последствие се оказа,че пепелта е задръстила двигателите,но при спускането те са се отпушили частично и затова са запалили.Тези хора сега живеят втори живот,но някой може да няма техният късмет.Една самолетна катастрофа не е желана от никого.

Приеми един съвет - Абонирай се за списание "Криле". Там можеш да научиш точно как става запуск на реактивен двигател, и как се каца на аеропорт.
цитирай
30. zaw12929 - От мухата слон!
22.04.2010 23:38
За пореден път лъсна лъжливия задник на медиите и така е за всяко събитие,
цитирай
31. zezo - Представете си, че сте собственик, ...
23.04.2010 00:03
Представете си, че сте собственик, шеф на борда на директорите, The Big Boss на някоя авиокомпания, човекът от който зависи всичко. Какво решение бихте взели - да се доверите на тестовите полети и на ваша отговорност да вдигнете няколко самолета, натъпкани с пътници във въздуха или да си затраете за 3-4 дни с риск да ви обвинят във всички световни конспирации?!
цитирай
32. анонимен - Вижте на НАСА архива преди да говорите.После кажете дали не се е разходил из Европа
23.04.2010 01:09
Чели недочели дрънкат глупости из блоговете. То бива линкбайт ама тва на нищо не прилича.
http://www.nasa.gov/topics/earth/features/iceland-volcano-plume-archive1.html
цитирай
33. анонимен - Защо го правят?
23.04.2010 02:46
Защото зад всичко това стоят интереси и капитали ! Ако и тази ситуация не ни провокира да си ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ ще продължаваме да бъдем обречени от
манипулирането на Политици, Финансисти и всякакви "капацитети" от научните гилдии включително и от ... метеорлозите :-) .
цитирай
34. анонимен - Това е световен заговор на масоните ...
23.04.2010 05:46
Това е световен заговор на масоните - То в Исландия и вулкани няма, всичко е измислица. Там само са проведени зловредни експерименти и за да няма полети бе измислено това, че уж било имало вулкан. Путин обаче ще каже истината и както винаги великия руски народ ще ни спаси от тиранията на империализълма.
КГБ не спи
цитирай
35. анонимен - "Конспирация" от която ...
23.04.2010 07:34
"Конспирация" от която и Великобритания, и континентална европа губят милиони на ден? Хммм. Хитро!
цитирай
36. thomas - @35
23.04.2010 07:39
Това им е тънкото на конспирациите - на пръв поглед изглежда, че губиш, докато ти всъщност си подготвяш много по-голямата печалба ;-) Така че недей толкова лесно да изключваш някой вариант по логика от пръв поглед. Не че непременно е и някой от конспиративните варианти - просто мисленето никога не пречи.
цитирай
37. анонимен - RS
23.04.2010 10:00
Възможно е да има сценарий за увеличаване на въздействието.
Защото блокирането на цял един континет, ще доведе в перспектива до едни мащабни инфраструктирни проекти за разширяване влиянието на сухоземния транспорт. А и защо да не се държат хората в напрежение, така те стават по - управляеми.
Кой каквото и да Ви говори винаги става въпрос за пари.
цитирай
38. анонимен - На всичко отгоре облакът който сега ...
23.04.2010 11:23
На всичко отгоре облакът който сега се оказа че го нямало, е бил радиоактивен и дъждовете са радиоактивни, а никой нищо не каза.
Значи лъжата е двойна.

Един път ни лъжат че е безопасен облак
Още веднъж ни лъжат че въобще има такъв

А то и не било вулкан, а някакви деца запалили гуми
цитирай
39. анонимен - Искат непрекъснато да има оправ...
23.04.2010 12:33
Искат непрекъснато да има оправдание за проблемите в икономиката, с които управляващите по цял свят не могат да се справят, защото осъзнават, че системата е обречена. Затова ще продължават да си измислят или дори само да предизвикват различни бедствия, аз да може да се оправдават с тях!
цитирай
40. анонимен - gasha huynia
09.05.2010 06:33
анонимен написа:
Епидемия ...

Пациентът в Зимбабве: Докторе, падат ми ушите.

Лекарят в Зимбабве: Абе това е някаква хуйня! А какво сте правили?

Пациентът: Ебах гъски.

Докторът: Значи имате гъша хуйня!

Пациентът: Благодаря, докторе! (умира)

Докторът (записва в протокола): Пациентът умря от гъша хуйня.

Пресслужбата на Министерството на здравеопазването на Зимбабве: За изминалата седмица в Зимбабве умряха 2500 души от глад, 5400 от отравяне с изгнили банани и един човек от гъша хуйня.

Журналист (записва си): Гъшата хуйня попада в списъка на трите главни причини за смъртност в Зимбабве.

Новинарска агенция: В Зимбабве зачестиха случаите на заболяване от неизлечима гъша хуйня.

ТВ канал: Неизвестно досега заболяване на име "гъша хуйня" покосява населението на Зимбабве.

Министерството на здравеопазването на Зимбабве призовава населението да не изпада в паника.

Научно светило А: Да, гъшата хуйня не е известна на науката - и в това е основната й заплаха.

Авиокомпания Congo Air: Прекратяваме всички полети до Зимбабве до приключването на епидемията от гъша хуйня.

Научно светило Б: Властите крият реалните мащаби на катастрофата! Всъщност гъшата хуйня вече е проникнала в Европа - в Амстердам е бил видян кихащ негър с гъска под мишница.

Пресата (публикува снимки на гъски): Врякащите убийци са около нас!

Политик: За справяне с обхваналата света епидемия на гъша хуйня е абсолютно необходимо да бъдат изтребени всички гъски.

Полицията (козирува): Тъй вярно, ще бъде изпълнено.

Собствениците на ферми за гъски: Вие кво, да не сте обезумели? (Красиво се бият с полицията под щракането на светкавиците на пресата)

Пресата: Заговор на собствениците на ферми за гъски застрашава националната сигурност!

Министърът на здравеопазването на Монголия: За спасение на страната от епидемията на гъша хуйня, която вече е достигнала до нашите граници, е абсолютно необходимо да отделим сто милиона долара за оборудване на лаборатории за борба с гъшата хуйня.

Премиер-министърът на Монголия: Вие сте обезумели!

Президентът на Монголия: Премиер-министърът е твърде затънал в финансови машинации, договори с Китай за доставка на хляб и нагло игнорира реалната заплаха за населението на свободолюбива Монголия!

Бившият премиер-министър на Монголия: Нашата партия спешно иска населението да бъде спасено от вируса на гъшата хуйня. В краен случай може и само населението на източна Монголия.

Кандидат за президент на Монголия: Единственият начин да бъде спасена страната е да се прекратят отношенията с загниващия Запад, откъдето тръгна гъшата хуйня, а вместо това трябва да засилим сътрудничеството си с Китай и да се включим в състава му като автономна област. Китай ще ни спаси!

Избирателите на Монголия: Вие сте обезумели!

цитирай
41. анонимен - artnek
09.07.2010 18:08
браво за статията цялата работа беше един голям заговор, трябваше да летя за ук и аз следях снимките и намирах тотални несъответствия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2064508
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930