Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 22:17 - Война! - Цветанов иска оставката на Президента
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 12410 Коментари: 33 Гласове:
9

Последна промяна: 05.03.2010 22:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Срещу министъра на финансите се води война, която е "предизвикана от президентската институция".

На днешната среща с него държавният глава е нарушил чл. 32 от Конституцията.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" вицепремиерът Цветан Цветанов. Той нарече случилото се след разговора между Дянков и Първанов днес безпрецедентно.

"След публикуваната стенограма се вижда, че президентът работи по нова програма Това, че веднага излезе стенограмата, е вече провокация. Аз вече ще се замисля, когато трябва да отида при президента.

Ние ще поискаме аудиозаписа чрез председателя на парламента. Борисов като премиер се обади на президента, за да стане тази среща, а какво стана", попита реторично Цветанов.


Чл. 32 от Конституцията гласи:

(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.

(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Цветанов коментира, че ако по този начин - чрез такива провокации и такова говорене - Георги Първанов ще прави своя нов политически проект, е

по-добре да напусне поста си

Той добави, че ако трябва ГЕРБ ще се откажат от властта и ще се върви към предсрочни парламентарни избори.

По време на интервюто в "Панорама" Цветанов нито веднъж не нарече държавния глава с името му.

Водещият Бойко Василев го попита дали думите му не задълбочават още повече войната, на което вътрешният министър отвърна, че не трябва да се говори за войни, а за личности в институциите.

Той коментира, че добронамереността на Симеон Дянков не е срещнала съответното позитивно отношение от страна на президента.

"В момент на икономическа криза, с тежкото наследство от предишните управляващи, къде беше президентът с неговата позиция... Когато говорим за просперитета на държавата, няма нужда от подобна война между институциите", заяви Цветанов.

vesti



Тагове:   война,   министър,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. praktika - Гоце да си ходи!
05.03.2010 22:42
Първо нападнаха Румяна Желева,и Бойко я жертва в интерес на Държавата България.Но Комунистическата ламя няма да спре.За това,веднага избори и
всички мекерета,като Гоце да си ходят.Веднага избори,докато още са топли,
и не ни е минало.Тези престъпници,нямат мярка,те ще посегнат и на майка
си само и само да са на власт.Избори бързо и веднага.
цитирай
2. анонимен - Цветанов да си ходи!
05.03.2010 23:42
То се видя, че и Цветанов не може да се справи с показните убийства и престъпността! Да си ходи! Писна ни вече да си правят експерименти- да си внесем министри от чужбина- хем по-кадърни и знаещи, хем ни излизат по-евтино!!!! Този Цветанов за нищо не става- да си ходи! Искаме тези увехнали гербери да се махат, че вече мирише на гнилоч....
цитирай
3. анонимен - Хахахахаха
06.03.2010 00:06
Ченгето, което вкара в Парламента проекта за подслушване на интернет и електронните съобщения, цитира чл. 32 от Конституцията !!!
Ще падна от смях!!!
Е, има явно още много какво да гледаме и да се забавляваме!!!
ЧЕНГЕТО ВИКА ДРЪЖТЕ ЧЕНГЕТО.
Да не кажа другото, че токувиж са ме погнали и мене :)))))))))
цитирай
4. tirith - -
06.03.2010 00:16
анонимен написа:
То се видя, че и Цветанов не може да се справи с показните убийства и престъпността! Да си ходи! Писна ни вече да си правят експерименти- да си внесем министри от чужбина- хем по-кадърни и знаещи, хем ни излизат по-евтино!!!! Този Цветанов за нищо не става- да си ходи! Искаме тези увехнали гербери да се махат, че вече мирише на гнилоч....


Нищо не направил, а?
Защо така спряха отвличанията - от 19 за две години на 0?
Ами Октоподите, чейндж бюрата, магистралните бандити...

Платените анонимни бесепарчета да си мълчат. Народа ви каза да стоите в ъгъла.

Що се отнася до "ченгето вика дръжте ченгето" има голяма разлика.
Едното ченге си е полицай, другото - ДС агент.
цитирай
5. анонимен - Война ?
06.03.2010 00:56
Абе, тия докато воюват помежду си, ние наистина започнахме да живеем като във военно време - това няма, онова няма, пари няма, храна няма, лекари няма...
Ай, да им се невиди и войната.
Помежду си не могат да разделят баницата, ама на нас и трохите им се свиди да ни пуснат. Добро да не видят!!!
цитирай
6. анонимен - Prezidentut Purvanov e nai-golemiyat prestupnik v BG
06.03.2010 00:57
Tseli 8 godini toi ne napravi nishto da spre prestupnosta na Bulgarskata Komunisticheska Partia, DPS i Durzhavna Sigirnost,a sega se bori sus setni sili da spre Ekspertnoto Pravitelstvo na Borisov. Toi e veche tseli 8 godini nai-golemiyat vrag na Bulgaria.
цитирай
7. анонимен - иска ви се
06.03.2010 03:28
Платените червени клакьори на комунистическата мафия пак изпълзяха от дупките си! Не виждате ли хала на страната,докъде ни докара тази комунистическа прослойка,на последно място в ЕС! Още ли искате да ви ограбват,насилват и експлоатират с 300 лева заплата? Където е имало комунизъм,народите са били поставяни на нечовешки условия,с потъпкано достойнство и унижения! В ГДР са налели милиарди и още не могат да достигнат стандарта на ФРГ!Така е където е насаждана тази нечовешка идеология на Мордехай Леви/К.Маркс/!!!
цитирай
8. анонимен - А кой беше главен секретар на МВР от 2001 до 2005 г. ???
06.03.2010 06:57
Като говорите така, вярвате ли си???
Цецо бил борил престъпността и бил гордо ченге, а Първанката бил гнусен агент ...:)))) А, и още питате какво бил направил Първанката с престъпността за тези години, откак е президент ))))
Ами, неговите функции са основно представителни в нашата държава, ако не знаете ние сме Парламентарна република. А не президентска като Франция или САЩ.
Относно престъпността в изминалите 8 години, я си спомнете кой беше главен секретар на МВР, т.е. главен човек на полицията, щото министърът е също като президента - човек с представителни функции. Основните неща се вършат от главния секретар. А за поливината от този период това беше настоящият ни Премиер. Айде да попитаме тогава КАКВО ТОЙ Е НАПРАВИЛ ПРОТИВ ПРЕСТЪПНОСТТА за този период ????
цитирай
9. анонимен - Pyrvanov e nai-gotiniat Goce
06.03.2010 07:05
Nemoe da me ubedi Diankov 4e ne bil pasal u amerika patki-tipi4en femer, tekezesar.
Dokato Prvanov-Goce e izrasnal pod krepostta na Krakra Pernishki- i mnooOOooo mno mu e po-iasno 4to tokoe gerber i narcis.

Prvanov nai=posle povede voinata srestu totalitarizmyt na mulicionerskata banda!
цитирай
10. tirith - -
06.03.2010 07:21
Защо така все анонимни неграмотни и пишещи на латница ненорманици подкрепят Първанов не мога да разбера.

А изказването, че агент Гоце, послушникът на БКП и техен специалист по история на комунизма се борил с тоталитаризма на един американски възпитаник е повече от смешно.

Що се отнася до това кой какво е правил за престъпността - през този период Бойко беше само главен секретар - над него имаше и министър и кабинет и Парламент, а за борба с престъпността трябва политическа воля.
А политиката през това време се дирижираше задкулисно от човека на БКП и ДПС - Пъраванов.

Дори и в тези условия Бойко успя да излови половината босове, но съдиите естествено ги пуснаха след това.
Не стига това, ами и разби сума ти престъпни канали, за които го нарадиха /забележете!/ и от Западна Европа и от САЩ и от Русия.

Въобще много ви се чудя на вас комунягите - хем сте нагли и лъжливи, хем не си казвате имената.
До сега един коментар никъде не съм трил, но от тук нататък приемам само коментари от вас, като си напишете името и застанете зад думите си. И по възможност на кирилица.
цитирай
11. анонимен - Българин един...
06.03.2010 07:48
Само с натикването в пандизите или на бесилото на цялата тая Комунистическа измет,ще има шанс България да се справи с трудностите по пътя и в Европа...Но на тях,комунягите,хич нве им се нрави това.И то е ясно,че никой не е толкова луд,че "да заколи кокошката,дето му снася златни яйца" - нали се сещате...?!
А Гоце - този отявлен лицемер си е изпял песента,но до като има живи от това поколение/неговото/ - туй ще е ...!Колкото и грубо и абсурдно да ви звучи всичко това.
Дано никога повече в БГ да няма за управници комунисти!За да има мир и благоденствие за тоя смазан от тях народ,който заслужава съдбата си на глупак,но тя може да бъде и по-добра?!
Мислете,бе хора,мислете...!
Бъдете здрави!
цитирай
12. анонимен - Демократ-един от милионите осъзналите се българи
06.03.2010 08:49
А бе ХОРА, не разбрахте ли че соцкомунизма вирее /СК/ там където има мързел,простотия и наивност.Тези СК са авторите на изнудвания, кражби и интриги на всички нива в нашето общество -осъзнайте го !Естествено е ,че осезателно намаляват ,защото и техните деца станаха демократи къде истински къде симуланти.Колкото СК намаляват стават по-изобретателни и по-нагли ето вижте им по-горе писаното! От НАС -демократите се иска притискането им до ъгъла на обществото ни . Това е според мен ,за да стигнат до санитарния миниумът на демократичното общество - и всичко това начело с ГЕРБ .
цитирай
13. анонимен - никаква война няма
06.03.2010 09:04
... Изкуствен конфликт, за пред хората - тази седмица не са вдигнали друга шумотевица, време им беше. :) Я колко добре се разбраха за провалянето на закона за армията.

Или Гоце си Връща на Дянков заради АЕЦ Белене...
цитирай
14. анонимен - съгласен
06.03.2010 09:14
съгласен съм с министър Цветанов,президента не прие пратеника за мир/дянков/,значи иска война за надмощие.Много "обидчив'' президент имаме.Бойко достатъчно толерантен към него беше.Време еда покаже кой всъщност е премиер днес
цитирай
15. анонимен - yann@mail.bg
06.03.2010 10:07
tirith написа:
...
Що се отнася до това кой какво е правил за престъпността - през този период Бойко беше само главен секретар - над него имаше и министър и кабинет и Парламент, а за борба с престъпността трябва политическа воля.
А политиката през това време се дирижираше задкулисно от човека на БКП и ДПС - Пъраванов.

Дори и в тези условия Бойко успя да излови половината босове, но съдиите естествено ги пуснаха след това.
Не стига това, ами и разби сума ти престъпни канали, за които го нарадиха /забележете!/ и от Западна Европа и от САЩ и от Русия.

Въобще много ви се чудя на вас комунягите - хем сте нагли и лъжливи, хем не си казвате имената.
До сега един коментар никъде не съм трил, но от тук нататък приемам само коментари от вас, като си напишете името и застанете зад думите си. И по възможност на кирилица.


Пич, явно ти си платения драскач във форума и за това се обръщам към теб.
Първо - научи каква е структурата на МВР и какви са функциите на гл. секретар, а именно - той е ръководителя на МВР - министъра е представителна личност в по-голямата си част. Та като пишеш, поне бъди запознат със ситуацията.
Второ - министър Дянков направи персонална обида на Първанов, а тъй като той е президент - и на институцията. В стенограмата ясно личи, че не е отишъл да се извинява, а да замаже казаното от него. В крайна сметка, както го попита и Първанов, ако има някакви данни - да ги извади.
Трето - много е прав коментара на хаха за това, че Цветанов, който вкара закона нарушаващ чл.32 от Конституцията говори за нарушаването му. Още повече, че Дянков е отишъл на официална среща, която е нормално да се записва и стенографира, което не е в разрез с чл.32.
Относно "успехите" на Борисов като Гл. секретар на МВР и "пускането" от съдиите ще ти кажа следното: Съдиите работят по закони и когато МВР са оплескали събирането и предоставянето на т.нар. "доказателства", те - съдиите, не могат да не спазят изискванията на закона.
...
цитирай
16. flyco - ...
06.03.2010 10:55
Четох т.нар. стенограма.
Дянков се е държал мъжки, въпреки опита за манипулация. Публикуването на съдържанието на разговора показва слабост и е извън всякакво морално поведение. Последните думи на Президента са заявка за собствено бъдеще и като такива не би следвало да излизат от устата му в официален разговор. Публикуването на стенограмата прави разговора официален.
цитирай
17. анонимен - "На днешната среща с него д...
06.03.2010 11:38
"На днешната среща с него държавният глава е нарушил чл. 32 от Конституцията." Дянков не е частно лице в случая, а е вицепремиер и министър.
цитирай
18. анонимен - ГОЦЕ Е МНОГО ЖАЛЪК!!!!!!
06.03.2010 11:48
Гоце е крайно време да си ходи сам на лов из дебрите но само в България,ако му стиска!Стига ,и вън от политиката за този жалък помак!!!
цитирай
19. borjstodorov56 - Уха! Герберчетата кръвчица серат! ...
06.03.2010 12:15
Уха! Герберчетата кръвчица серат! Първанов направи на две стотинки(два пфенинга)Хер Флиг! И освен това бб е ПОМОЛИЛ Президента да приеме Дянков! И защо този тъпунгер Цеци се прави на ощипана мома,това е цяла стенографка,най-малко 50 кила,това да не му е микрофонче? Аре,Цецо,смешен си,ве! Че Бойко вече не се обажда,виж,мълчи си човечето!
цитирай
20. анонимен - Намери се един,
06.03.2010 12:51
който да защити Дянков от ОКТОПОДА!Не Ви харесвам,министър Цветанов,но това е единствения случай на проявено мъжество от страна на ГЕРБ!
цитирай
21. анонимен - не е толкова елементарно, както изглежда на пръв поглед
06.03.2010 13:10
Понеже Борисов не може да се отърве от Дянков, заради това , че ще признае катастрофалната му финансова политика, го хвърли на президента. Очаквайте оставката му, нишо, че в историята ще е записано, че Данков си отиде, заради лични дразги с президента.
цитирай
22. анонимен - Цветанов да ли ги е питал разни на...
06.03.2010 13:42
Цветанов да ли ги е питал разни нагли,октоподи,факири които половината и повече ги освободиха дали са съгласни да ги снимат
цитирай
23. анонимен - Хей ЛЬОЛЬО
06.03.2010 14:01
анонимен написа:
Ченгето, което вкара в Парламента проекта за подслушване на интернет и електронните съобщения, цитира чл. 32 от Конституцията !!!
Ще падна от смях!!!
Е, има явно още много какво да гледаме и да се забавляваме!!!
ЧЕНГЕТО ВИКА ДРЪЖТЕ ЧЕНГЕТО.
Да не кажа другото, че токувиж са ме погнали и мене :)))))))))


Хей, льольо, не четеш ли ве, или четеш избирателно - ".... освен в предвидените от закона случаи."
цитирай
24. анонимен - НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ
06.03.2010 14:04
колко заблудени комунисти тук пишат и си вярват. Дянков Ви стегна халката а? Далаверките нещо понамаляха, а? Гладни сме вече, кръв серем, а?
цитирай
25. анонимен - Изумена съм!
06.03.2010 16:05
Не от постъпката на Първанов, тя е логична, имайки в предвид цялостното му поведение до сега.
Изумена съм от това, че има хора, които определят този ГАФ за негова победа.
Какво още да направи, за да разберат е огромната беда заради грешката ни , че не отидохме да гласуваме!Турци, цигани и комунисти - това са неговите избиратели.
Гласоподаватели - 30% от народа! Но...да си мълчим ли?
цитирай
26. анонимен - иска се ум за да си изумен
06.03.2010 17:11
Член 32 е голям за устата на Ц., който не знае, че в Президентството разговорите се стенографират (а не подслушват) и че точно заради този текст Първанов е в правото си на обяснение от страна на Дянков. Бил мъж този министър. "Ум имал нявга в краката и топли чувства - в червата", та се довлякъл до тук да си напълни търбуха, че в Америка не дават току-тъй.
Четох Диковите дивотии. Някога казваха, че имал говорни проблеми. Сега добре личи, че са умствени.
Колкото до главните секретари - само Бойко не се окъка до тук, но си е събрал хора, дето ще го олеят. Един Цецо, дето не познава законите, иска съдиите да му стоят мирно. Една Желева, дето потъна като Титаник, докато свиреше оркестърът "Осанна". Един Дянков, очевиден инфантил, който е "зяпнал да лапне света", а зъбите му са редки. Или великият историк Божко, по съвместителство ченге. Докторчето, Вежди, Ружди - все отборюнаци, само дето си нямат хабер от това, дето правят. Или по-скоро развалят.
цитирай
27. tirith - -
06.03.2010 17:22
Комунистите си лаят - кервана си върви.
Видяхме на последните избори процента какъв беше.
Ще видите и на следващите.

До тогава си лайте колкото искате. То си е агентурен похват. Знаете си.
цитирай
28. анонимен - разговор не 1:1, а приблизително 1: 7 000 000
06.03.2010 17:24
срещата не целеше изясняване на ситуацията, а демонстрация на сила и власт от която явно първанов има особено голяма нужда. Дано си изпълни заканата за икономическите досиета, макар за това да е необходим кураж , който до тук от него все още не сме видяли.
цитирай
29. анонимен - На "Българин един"
06.03.2010 17:41
Преди много години имаше една, която беше решила да нареди комунистите до стената и "та-та-та-та", но беше циганка от магистралата. А ти кой си? Аватарец? И мислиш с опашката си. За какво благоденствие, бе, за какъв мир бълнуваш. Това правителство воюва на всички фронтове - здравеопазването, социалните фондове, работниците и работодателите, пенсиите и заплатите - много успешно. С престъпността - уви, хич ги няма. За да опанделиш престъпник от сой (не кокошкар), трябва да изпипаш всичко откъм доказателствата. А милиционерите не ги бива, та делата се разпадат в съда.
Такива (и като тебе) с трици ловите себе си. Като изменя малко бай Ганьо " На маймуни замязяхТЕ".
цитирай
30. анонимен - Тиричко
06.03.2010 17:54
Явно си с агентурна закалка, и ти знаеш как. Колкото до процентите, ако не ти е къса паметта, спомни си Царо. И той с проценти от милиони тъпанари, очакващи златния дъжд както Даная. Всъщност дъждът бил Зевс и искал само да оправи рембрандовата дебеланка. Ти усети ли нещо...? Предстои да усетиш. И понеже ще ти е хубаво, защото вече си свикнал да те "оправят", можеш да се поразмърдаш... мисловно. Но за това е нужен един орган. Къде ли ти е?
цитирай
31. tirith - -
06.03.2010 18:05
До сега не бях чувал някой от моето поколение да е бил агент.
Най-малкото сме родени след като агентурната система официално се е разпаднала ;)

Що се отнася до "оправянето" - такова имаше по Тройно време.
Сега като за време на глобална криза си се справят добре хората.
А случая на царя и на Бойко са коренно различни.
Нямам време сега да ти обяснявам.
Трай си там пък на следващите ибори ще коментираме, защото вие и за тия казвахте, че едва ли не ще спечелите или ще е малка разликата ама какво стана?
Тъй че - почакай малко, пък времето само ще покаже.
цитирай
32. анонимен - А дали от ГЕРБ вече не търсят начин да ...
08.03.2010 17:04
А дали от ГЕРБ вече не търсят начин да абдикират от властта, като си търсят оправдание чрез създаването на конфликт с държавния глава?????!!!!
цитирай
33. анонимен - Ехаа
19.03.2010 13:16
Тук як купон се заформя.
Да ви дам по един пищоф, че да погледаме малко сеир.
Всички толкова се уважават помежду си, че чак се задушават.
Спокойно, военните и полицията скоро ще оправят проблемите така, че всеки ще си дойде на мястото. При тях съдилищата действат много бързо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2062973
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930