Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 17:58 - Случаят "Дянков-Първанов"
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 13689 Коментари: 30 Гласове:
5

Последна промяна: 05.03.2010 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Три дни вече се вихрят скандали около едно изказване в вечерно шоу.
Казах си - "Пак вдигат шум за нищо".

Обаче като сe замислих всъщност случлаят "Дянков-Първанов" казва много за състоянието на държавата и за главните политици в нея.

Да започнем с анализа на главните герои в сагата. Какво доказа скандала:

image
1. Първанов: Президента се показа изключително слаб и си изигра лошо картите. Малко трудно ще повярваме, че без да има наистина някакви имоти и скътани пари в офшорни сметки би тръгнал да иска оставка на министър. Безпрецедентно до този момент впрочем. А като добавим и причината - изказване /при това намек и нито дума за категорично "да"/ във вечерно шоу, провокирано от водещите - нещата стават ясни.

image
2. Дянков: Министърът доказа, че не цепи басма на никой. Явно половин година не му е стигнала да се адаптира към българската реалност - който каже нещо за Първанката бива дамгосан и публично оплют. По възможност без много публичност /справка - Иво Инджев/. Само може да се надяваме да продължи в същия дух.

Да минем и на другите звезди на политическия небосклон, които засияха около скандала:

image
3. Костов: Бившият премиер доказа, че е фен на Дянков и го защити като квачка пилето си. На всичкото отгоре и взе да му приглася за Гоцевите банкови сметки и така допълнително го идентефицира /финансовия министър/ като част от доста десните икономисти и политици в България. Поздравления - очаквах това да стане.

image
4. БСП-рейците: От край време те освен да говорят врели некипели /най-вече за Дянков/ нищо друго не правят. Е, и в този скандал си поддържат този лайтмотив на джафкане по социалистически. Единственото новаторско, ако може така да се нарече, е всъщност пригласянето на възмущението на Президента.

image
5. ББ /Бате Бойко/: Та Генерала, понастоящем премиер, си пие сутришното кафе с Гала по НОВА /телевизия/ и си говорят по светски въпроси.

По едно време обаче любопитната домакиня подпитва юнак Бойко какво мисли за борбата, заформила се на мегдана, между неговия чиляк Крали Дянков и черния арапин Първаноглу.
"И на двете фигури не им прави чест да занимават със спора си обществото. Няма да се меся в този спор." - казал Бойко и отсякъл.
Обаче Гала не се заситила само от тез" думи /макар и героични/ и подпитала юнак Бойко втори път за това, че Първаноглу искал Крали Дянков да се даде без бой, та и него да го тури в зандана.
„Ако гледаме предаването на един друг шоумен, едно друго подобно предаване и участието на президента там, и аз имах повод да се сърдя, но не го правя. Нека се карат. Така го разбират, така го правят".

Какво иска да каже лирическия /или епическия, както ви е удобно/ герой, както би ви попитала учителката по литература? Не е важно! Той може да каже каквото си иска. Важното е че показва, че е над тези работи - един вид арбитър, но все пак натрива носа на Първанката и си подкрепя финансовия министър: "само преди няколко дни МВФ, Световната банка и Европейската комисия дадоха отлична оценка на България във финансовата област."

Като за край да отдадем незаслужена почит и на жълтите издания под № 6 /незаслужено назад/:

6. Жъртенийки - Скандални, клюкарски, шоуменски, шокиращи... жълтенийките могат да са с различни имена, но са еднакво ужасяващи.
На първо място са ужасяващи, защото както казва Умберто Еко - Google е много опасен за младите, които си градят знанията за него и те в повечето случаи са грешни.

image

Защо така ще попитат SEO протата? Ами заради SEO протата.
Те слагат най-различните жълти издания и блогове на първи места в ГугълЪТ /google винаги трябва да се членува с пълен член, защото ТОЙ извършва търсенията/ и така нищо неподозиращите Tabula rasa, както ги нарича колегата Лок, се заплитат в златни ноздри, секс афери, световни конспирации и евреи зад всеки ъгъл.

Отплеснах се, извинете. Човешко е все пак.
Та думата ми беше, че и случаят "Дянков-Първанов" тръгва от там.
И по-точно слагането на думите, че Първанов е милиардер в устата на Дянков от един сайт за жълтенийки. Самият Дянков не е казвал такова нещо /поне не пред журналя/.
А самият клюкарски сайт пък се позовава на други източници, които пък се позовават на анонимни приближени, които пък се позовават на баба си, дето в магазина Мичето й казала, че Пепито чула някъде, че внучето на братовчедка й видяло в някакъв сайт...

И така се препират тези измислици, че никой не може да им хване първоизточника.

Като добавим и това, че след това се използват от още 10-20 подобни сайта в различни вариации, преминават през блогове и форуми и стигат до ушите на Иван и Андрей от някой техен приятел, дето чел някъде в нета, че Дянков казал, че Първанов е милиардер.

Извод:
Скандала разкри доста за политиците в България и за това кой къде и как стои.
Разкри и до къде може да доведе цялата тази помия, която някои понякога /от чиста политическа коректност/ наричат просто жълтения.
Знам, че звучи примамливо Първанов да има сифилис от 16 годишна проститутка и милиарди в банката, но далеч по-реалистично звучи чисто и просто да си има кръг от милионери около себе си и те да му изпълняват желания, без да му се налага да къта пари.


Тагове:   България,   скандал,


Гласувай:
5



1. sande - Видя се ползата от участието на министри в помиярски шоута
05.03.2010 18:10
Освен публично сейрджийство и шоу за тълпата, нищо полезно.
Това ли е работата на един министър на финансите?
Нагли, пошли и елементарни хора го вкараха в чалгаджийския сценарий.
И сега мънка и се оправдава като тинейджър, когото са хванали да пуши в тоалетната.
цитирай
2. анонимен - ха
05.03.2010 18:41
мислим че точно на министър на финансите му е работата да следи къде отиват парите кой ако не той ще знае крадне ли гоце или не.флик май накрая разбра къде всъщност е попаднал.
цитирай
3. анонимен - saga li e sega li e ili utre-oste ne se ...
05.03.2010 21:23
saga li e sega li e ili utre-oste ne se znae.
tova koeto se 4u, vide i useti e 4e Diankof e podkokurosvan ot slivenskiat garvan s nadejdite Arkadas Kostoff da stane otnovo ministr.
i drugo se vide. bitkata mejdu nazna4en kasier ot pojarnikar ne struva i 5 stiotinki v sravnenie s directno izbraniat Pyrvan ako ste i Goce da e!

BRAO GOCE!
цитирай
4. анонимен - панаири
05.03.2010 21:45
От нищо-нещо, за пореден път. Нека Иван и Андрей (или техни сътрудници), или президента Първанов (или негови сътрудници), най-напред намерят и представят неопровержими доказателства, че Симеон Дянков е казал, това което му приписаха, че е казал във въпросното шоу и , което той отрече да е казвал всъщност. Докато това не се случи - казус няма. Има само нещо подобно на онази приказка за сестрата и к......та. Първанов бил обиден. От какво точно е обиден, че не разбрах ? (явно съм твърде руса). Дянков на въпроса за "младия милиардер", каза единствено очевидното за всички, че господин Първанов не е млад. Не е задължение на Симеон Дянков да опровергае реплика на водещите, подсказваща определено внушение, а именно че Първанов Е милиардер. Дянков не каза: "Да милиардер е, ама не е млад.", пък какво внушение оставяло това у публиката....съжалявам, ама няма такъв прецедент, на човек да му се търси отговорност за евентуални внушения... Който и да е човек (бил той и Дянков) е отговорен само за свои думи и действия. Ако господин Първанов е обиден от това, че не изглежда на господин Дянков млад - да си направи лифтинг ;) Ако има други претенции - първо да докаже, че Дянков е казал каквото му приписаха опусумите, пък тогава да вдига пушилки и да се цупи. Гузен Гоце - негонен бяга май. ;)
цитирай
5. анонимен - 20 г
06.03.2010 01:25
Ние в този цирк си живеем вече 20 г.
Аз подкрепям Дянков - той е честен и прям.
Който иска да гласува да Дянков или за Първанов -
http://versus.bg/?ff=64
цитирай
6. анонимен - Първанов и Дянков
06.03.2010 08:30
Глупаво и смешно се държат и двамата. Дянков най-после трябва да разбере, че не е в Америка. Ако са му известни някакви данни за президента, да ги каже без недомлъвки където трябва. А в шоу, като това на Иван и Андрей, съвсем не му е мястото. Оправданията му на срещата звучат объркано и неубедително; някакво мрънкане, повтаря едно и също, като дете, хванато от баба си, че яде скришом сладкото от вишни. Президентът Първанов трябва да се държи достойно. Да не допуска каквито и да са подозрения от когото и да било, най-малкото от финансовия министър. Самият факт, че е приел срещата и иска опровержения, вече го поставя в неизгодна светлина. И накрая - ако ще е шоу, поне качествено да е!
цитирай
7. анонимен - кой знае
07.03.2010 16:33
мисля че работата е нещо от рода "не всичко е така -както изглежда"
цитирай
8. анонимен - Случаят Първанов Дянков
13.03.2010 23:23
Срамувам се, че живея в държава която има толкова неграмотно правителство начело с най неграмотния - Бойко Борисов . Негови говорим български язик е на ниво първокласник. Вземаните от него решения се променят по три пъти на ден. А Дянков е един педераст на когото хич не му пука за хората, които за демократичния 20 годишен период на промени са превърнати в болни, гладни, ровещи в боклуците същества, живеещи без радост в мизерия и безпереспективност . Срам ме е, че станахме най-бедната нация на която светът гледа с пренабрежение и нежелание да е в контакт с нея.
цитирай
9. анонимен - Случаят Първанов-Дянков
14.03.2010 11:32
Поведението на Гоце отговаря точно на поговорката - ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА
цитирай
10. анонимен - Въображението и самовнушението предели нямат
14.03.2010 13:19
Нагласата на автора напомня за романтично-революционне стил, преданно следващ заветите на Партията,
а иначе държавата е пред жестоко икономическо срутване!
В отношенията на политиците има една много голяма неизвестна, едно много голямо Х, несъмнено свързано с много, много пари.
Както винаги българската политика се диктува от лични финансови интереси.
В тази игра няма Ляво - Дясно, нито Червено-Синьо.
Нито Първанов, нито Борисов са главните действуващи лица. Те са изпълнителни директори на групировки!
цитирай
11. анонимен - buy viagra 721 2026
17.10.2012 12:56
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6422>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14398>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#21245 buy generic viagra
цитирай
12. анонимен - payday loans online 491 7678
17.10.2012 15:59
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6158>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19169>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20920 payday loans online
цитирай
13. анонимен - kamagra online 13437
21.10.2012 04:38
<a href=http://orderkamagranow.com/#tyevu>kamagra 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#aidvs >online kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#dxmfi cheapest kamagra
цитирай
14. анонимен - buy cialis online 10788
21.10.2012 08:59
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#fenyy>cialis 10 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#fzsno >cheap generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#hmvyq buy generic cialis
цитирай
15. анонимен - payday loans 376 2017
21.10.2012 13:11
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9027>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15625>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6337 payday loans
цитирай
16. анонимен - generic viagra 628 10977
21.10.2012 15:43
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8948>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8764>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#8762 generic viagra
цитирай
17. анонимен - viagra 120 mg 15476
21.10.2012 18:51
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vcceo>viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#aiijs >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#wrbdw viagra online without prescription
цитирай
18. анонимен - payday loans 555 12405
23.10.2012 04:44
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#14159>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4407>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#14151 payday loans
цитирай
19. анонимен - buy generic cialis 851 6002
23.10.2012 05:41
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13210>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#12602>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#19177 buy generic cialis
цитирай
20. анонимен - levitra online without prescription 21373
23.10.2012 07:43
<a href=http://orderlevitrahere.com/#xetsv>levitra online without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#lisyj >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#wcvgg cheap generic levitra
цитирай
21. анонимен - generic cialis 362 18188
23.10.2012 13:35
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14464>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13577>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#3201 generic cialis
цитирай
22. анонимен - cialis online 9565
25.10.2012 02:10
<a href=http://cialisstorehere.com/#mylyl>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#nkckz >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#isspc buy cialis
цитирай
23. анонимен - cheap kamagra 1701
25.10.2012 03:55
<a href=http://kamagrastorehere.com/#nnhza>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#cabsw >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#dfacl kamagra online
цитирай
24. анонимен - buy cheap levitra
25.10.2012 04:47
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#6497 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8016>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7995 online
цитирай
25. анонимен - viagra online 15849
26.10.2012 01:41
<a href=http://viagrastorehere.com/#iedtx>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#wpznk >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#qqijt generic viagra
цитирай
26. анонимен - buy levitra 13686
26.10.2012 08:15
<a href=http://levitrastorehere.com/#xyvjs>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#pizqv >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#oojlq cheap levitra
цитирай
27. анонимен - direct lender payday loans 5230
28.10.2012 01:40
<a href=http://directlenderloanshere.com/#bqimi>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#nhggk >direct lender payday loans</a> , http://directlenderloanshere.com/#umyyw direct lender payday loans
цитирай
28. анонимен - generic cialis 509 8634
28.10.2012 15:33
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#5597>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#10452>cialis online</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#17721 cialis online
цитирай
29. анонимен - payday loans 4540
28.10.2012 18:28
<a href=http://fastcashloanshere.com/#zblyx>fast cash advance payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#txtzz >payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#kytrz fast cash advance payday loans
цитирай
30. анонимен - buy viagra online 401 14896
05.11.2012 01:49
<a href=http://buyviagraonlinexpress.com/#20116>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinexpress.com/#3106>viagra online</a> , http://buyviagraonlinexpress.com/#10575 buy viagra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063068
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930