Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2010 17:58 - Защо ислямът иска кръв?
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 8327 Коментари: 12 Гласове:
7

Последна промяна: 03.01.2010 14:46


Не съм първия, който пише на тази тема. И мисля, че няма две мнения по въпроса - такъв проблем има и се доказва ежедневно. Днес по медиите се завъртя новината за /за щастие неуспешния/ опит за убийство на датския художник Курт Вестергаард, който преди 5 години изобрази пророка Мохамед като атентатор-самоубиец.
image

И това въобще не е ново явление. Да си припомним убийството на режисьора Тео ван Гог през 2004-а в Холандия. Той беше убит от ислямист, защото беше режисирал 10 минутен филм за жените и исляма /между другото по сценарий на родената в Сомалия Аян Хирси Али/.
Обратно към Дания. Още с публикуването на карикатурите започнаха протести на мюсюлманите от цял свят. Може открито да се признае и да се докаже и със снимков материал фанатизма, с който бяха посрещнати и откритите призиви за убийство на художника и на културния редактор на вестника. И не само това. Протестите срещу карикатурите, публикувани в частен вестник се трансформираха в горене на датски флагове. На пръв поглед няма логика да гориш флага на държава, в която частна медия е използвала свободата на словото и е публикувала нещо. Обаче за да си обясним това - трябва да имаме предвид два дажни за случая фактора.
Първият е че хората, които на тълпи горят датския флаг, го правят защото са свикнали така да изразяват протеста си - публично горене на американски, израелски, великобритански... флагове. А за втория се вгледайте в знамето...
image

Кръстът. Белият кръст на датския флаг. Изгарянето му е символ на нетърпимостта на крайния ислям към всичко различно, включително и християнството. Достатъчно е само да кажем, че саудитските граждани са задължени да са 100% мюсюлмани, а в по-толерантна държава като Иран, където живеят и християни и евреи и зороастрийци и се защитават правата им, също има проблем с толерантноста. Нямаш проблем да си друговерец ако си роден такъв. Ако обаче си роден мюсюлманин и решиш да станеш например християнин те грози най-лошото.

Интересното е обаче тези хора /примерно посланиците или политиците от тези страни/ като отидат на Запад как искат правата на техните хора да се спазват. Как пропищяват света ако се откаже изграждането на някой ислямски център /тук говоря най-вече за Запада - положението в България е малко по-различно/, който само ще обърне вярата на християните към исляма. А такива примери не са единични. Всяка година стотици хиляди бели християни на Запад стават мюсюлмани, и то точно зараци толерантността на цивилизования свят.

Ето и един интересен случай в тази посока. Бях на посещение в джамия в Манчестър и ни изнесоха лекция за исляма. Заедно с нея течеше и обсъждане. Присъствахме двама българи, четирима англичани, един индиец, 3-4 "оцветени" мюсюлмани и трима "нови" мюсюлмани - бели англичани и бивши християни. Та върви си дискусията и стигаме до въпроса как "неверниците" трябвало да стават мюсюлмани и как това било позволено. Е добре питам ги - има ислямски държави, в които не може да си смениш религията - мислите ли че това е добре. "Добре е. Исляма е истинската религия". Точка. Край на обсъждането. Край на толерантността.

За Мохамед "терориста"
image

Когато числата говорят - даже политически коректните мълчат. Повече от 90% от тероризма в света е причинен от ислямския тероризъм. Като се започне още с Близнаците, Чечня, Беслан, Невский експрес, Дулово, Мумбай, Исламабад, Йемен, остров Бали, Южните Филипини, Западен Китай, Судан и войната в Дарфур, Ирак, Афганистан, Лондон, Мадрид, Пентагона, Турция... Навсякъде по света загиват невинни хора в името на исляма. Та дори и в името на "правилния" ислям. Вземете един Ирак. От година американците вече не са на улиците, иракската армия и правителство поеха контрола над страната. Но атентатите, макар и с много по-малка честота, продължават. И резонно ще питате - като не е останал американец за атакуване, какво аджеба гърмят. И отговора е прост - шиити гърмят сунити и сунити гърмят шиити. Доказват си кой е по-прав.

Защо е всичко това? Нещо Мохамед ли грешно е казал или ниго грешно го разбират?

В същата тази манчестърска джамия ги попитах защо така го водят този джихад. Там ми обясниха, че джихад е част от исляма. Но той се изразява в това, че като те нападнат - имаш правото да се защитиш. Че не е нещо лошо. Добре ама защо тогава в негово име се убиват толкова невинни хора? Какво ви е направила чистачката на мола, който изморено пали цигара, чакайки влака за в къщи в Мадрид, и която ще бъде убита след минути, защото правителството, за което дори не е гласувала, е изпратило войски срещу един диктатор, който е избивал стотици хиляди мюсюлмани с химическо оръжие.
Или пък сис админа с три деца и ипотека на къщата, чиято вина до сутринта на 11.09.2001г. се състои в това, че работи в нарочената сграда и... живее в най-силната държава на света /която до този момент не беше нахлувала в мюсюлмански страни/.
image

Нещо, което всеки трябва да знае, е че мнозинството мюсюлмани не са радикални и мюсюлманин не е лоша дума. Нигериеца, който преди няколко дни се пробва да взриви самолет е много радикален, но всички нигерийци, които аз познавам са много далеч от него. Естествено е всяко стадо да си има черна овца. Проблема е обаче, че въпреки, че се нарушават правата на милиони християни по света от страна на някои мюсюлмански страни, независимо, че мюсюлманите причиняват не по-малко главоболия на християните от обратното, независимо, че мюсюлмански Судан извършва геноцид и за сега е убил милиони християни в Дарфур, независимо от това - до сега не е имало атентатор - християнин... или будист, или хиндуист, или евреин... може би по-малко от 10-те % са всъщност атентаторите - комунисти, като например ПКК в Турция, ФАРК в Колумбия в т.н.
Защо става така? Защо християнската цивилизация може да си прави карикатури дори и на своя Бог, които даже много отдавна са прехвърлили бариерата /пример - образа на Иисус в някои филми и особенно в South Park/? Защо в Ирак протестират с бомби срещу невинни, във Фрация с митинги, да не говорим пък за Мианма /Бирма/, където протестират с масови мирни молитви? Може би все пак има нещо в религията...

А може би не. В почти всяка религия има момента на "джихад". Интересното е - кога. Бях чел някъде тази теория и тя ми се стори най-логична. Религията става фанатизирана и агресивна, когато се чуства слаба, но не слаба от към политическа власт, а слаба с това което може да предложи на хората и да се изправи пред предизвикателствата на модерното време. Християнството е била силно първите няколко стотин години, имало е какво да предложи и е било толерантно. В последсвие обаче е подкопано от новата религия - исляма, от липсата на развитие на цивилизацията заради догмите. Тогава става и агресивно и несигурно в себе си - започват кръстоносните походи, в които се убиват и "неверници" и християни. Започват гонения на евреи и други религии, започва инквизицията.

През това време обаче мюсюлманската цивилизация е във възход. Разширява териториите си, и то не само чрез война - Индонезия е класически пример. Сега тя е 80% мюсюлманска, но исляма е отишъл там на търговски кораб, а не на боен. Отишъл е там като мирно учение. И не само там. За това и в този период евреите, които са прогонени от християните - фанатици, намират убежище именно в мюсюлманската цивилизация. По това време там се развиват и култура и наука и медицина, а на Запад Средновековието е хвърлило сянка. Обаче християнската цивилизация се възражда. Открива нови светове, достига нови научни достижения и за няколко века се изстрелва ехохи пред мюсюлманската цивилизация, който седи на едно място. Християнската цивилизация напредва толкова, че превзема света, и колонизира всичко. В днешно време мюсюлманската цивилизация привидно няма защо да се чуства слаба - християни приемат "правата вяра", демографски картината е повече от добре и т.н.

Всъщност исляма сега е несигурен в себе си. Защото света вече живее и приема за нормален начена на християнската цивилизация, дори и в повечето мюсюлмански страни. За това и малкото крайни ислямисти се чустват притиснати. Притиснати не от самите християни, а от тяхната цивилизация. А и няма много поддръжници на идеята за традиционния ислям в днешно време. Мюсюлманите предпочитат да живеят като брокери на имоти в Дубай, препичащи се до някоя европейска туристка или като богат емигрант в западна страна, отколкото като средновековен талибан, който убива жени с камъни.


Исляма в момента е идеологически слаба религия, която още не се е примирила с това, че ще трябва да отмре в традиционния й вид. Факт, с който християнството вече се примири. За това и крайните й защитници ще продължат да отмъщават не на САЩ, задето се направили това или онова, а на САЩ, защото са символа и флагмана на западната /християнска/ цивилизация, която погълна тяхната цивилизация, заедно с целия останал свят.


Тагове:   конфликт,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tirith - Beta Version
04.01.2010 19:14
Колегите ислямисти много обичат да изтъкват и превъзходството на Исляма и най-вече съвършенството на Алах (Peace be Upon Him) пред другите религии. На мен ми се струва, че искат да убедят народа, че исляма е БЕТА версия на Христянството?!
цитирай
2. tirith - Относно коментара горе
04.01.2010 20:41
Само да уточня защо изглежда, че аз сам си коментирам поста в предишния коментар. Понякога влизам в акаунта си от компютъра на братовчед ми и явно съм сложил на запомняне на паролата, та за това сега той е писал от моя акаунт.

Иначе съм съгласен с коментара му и в допълнение ще кажа, че точно това "убеждаване" за превъзходството на исляма дава плодове в смяната на религията към ислям, защото докато мюсюлманите имат две главни течения - сунити и шиити и не им се позволява да тълкуват Корана различно от официалната версия, християнството има стотици клонове и всеки е свободен да тълкува Библията по собствен начин. Това обърква хора, търсещи стабилност в религията и ги тласка към "правата вяра".
цитирай
3. анонимен - коментар
06.01.2010 11:11
много ми харесва статията ! По-обективно мнение досега не съм срещал! Искам да се спра с проблема на нашия мироглед - т.нар. толерантност!Мнението ми, е че тя ни е вменена за да ни обърка съзнанието, и да ни обезоръжи срещу това което разрушава нашия живот и бъдеще! Честно казано тази дума ме отвращава!
цитирай
4. анонимен - Няма как ислямския свят да е уверен в ...
06.01.2010 11:49
Няма как ислямския свят да е уверен в себе си, като различните му части периодично са подлагани на насилствено цивилзоване. Най-често с военна сила. Вземете тези факти под внимание ако не искате да звучите неинформирани.
цитирай
5. tirith - Отговор на №4
07.01.2010 12:11
Това е сблъсък на цивилизациите. Естествено е по-силната да използва дори и военна сила. Та нима когато мюсюлманската цивилизация беше силна не използваше военна сила. Дори и да не гледаш другите държави - само историята на България ще ти го покаже.
И още нещо. Преди 2001 Запада не се занимаваше с исляма, не беше ги тормозил военно /само за вметка - тъй като контролира света, Запада се намесва във вътрешните работи на държавите на всякъде по света, включително и на християнски държави от Южна Америка, Африка... - с една дума - преди 2001 е нямало специално отношение към ислямския свят/.
цитирай
6. анонимен - ЗАЩО...
20.02.2010 13:39
Ами отиди, заблуден мозък, в Палестина и ще разбереш, че евреите, а не ислямът иска кръв. Ама промитата ти от ционизма празна глава само като пострадат децата ти, ще "узнаеш" истината, както казва Христос, убит от евреите.
цитирай
7. tirith - До №6 /анонимкото/
20.02.2010 16:50
Много ми е интересно дали си прочел нещо повече от заглавието или просто като четеш забравяш да асимилираш порчетеното?

И в двата случая с нямаш и на представа за какво става дума в текста.
цитирай
8. анонимен - 20.02
13.10.2010 22:52
Извинявай, обаче понятие си нямаш от Исляма и въобще ти си продукт на съвременните масови манипулации. Относно шиити и сунити - това изобщо не са единствените течения в исляма - има около 2000 познати вариации. Другото нещо, ислямските халифати първи проявяват толерантност към евреите като етнос, нещо което Християнска Европа не можа да превъзмогне дори в 20 век... Изобщо фундаменталния ислям и тероризма се зараждат като реакция на репресиите от страна на Британската корона... но ти си прекалено ограничен и незаинтересован за да знаеш тези неща.
цитирай
9. aidriell - Илям =Ислямо Фашизъм и Няма разлика и на сантиметър
08.05.2012 11:51
Ислямизираната и побъркана паплач идва главно от Турция и арабските шериатски провинции но пък е завладяла цяла ЕВРОПА .
Неслучайно Моссад от години предупреждаваше Европа В частност Белггия Холандия ,Люксембург,Швеция (неслучайно Брайвик се появи на сцената ) Германия и всички европейски държави .За тихо и безпрепятственно позволяване на континента да бъде инфилтриран и завладян от ордите на ИЛЯМСКИЯТ ФАШИЗЪМ и ислямо тероризъм .
Тренда е че войнстващият и побъркан ИСЛЯМО ФАШИЗЪМ има една единственна цел и тя е Световно Господство
над Европа ,Сащ ... а методите им са винаги прозрачните и до болка познати малоумни изпълнения
юДомъкване на необразована и радикална измет и впоследствие издействане в времето на правата и и свободитеи чрез медии и джамии и минарета с вой и заплахи
Изгледайте филмът Third Jihad (третият джихад ) в Замунда за да разберете отвратителнияти идиотизиран и план който никога няма да сработи но пък план на цялата ислямска общност за т.нар Интвграция на исляма
Всъщност кой кого интегрира става много.Ислямизираният Турски garbage от години прави единственно налива през вратите си ислямски пълчища и тълпи необразовани Джихадисти и радикална измет в Европа
То е което ще докара един ден критичен праг на търпимост на местното население и цяла Европа ще се превърнев едно голямо Косово .Европа и финансите и са пред крах именно заради тях защото подобно на нашите Български аборигени и туземци наречени звучно ЦИГАни ислямистите в Белги холандия германияи гърция не работят нищо ,По цял ден промиват моцузи на местните жители ,раждат по 6 деца и разрушават сферите на социално подпомагане с непоносими разходи които са либерално гласувани за Коренните жители на тези държави но неадекватни за новото време в което Ислямът опитва да разруши държавите .
Време е да се наложи с зсакон забрана за Пребиваване дори в дадена държава на ислямо терористичната паплач която не знае друго освен коран нито се интегрира но пък разрушава отвътре държави
цитирай
10. анонимен - истината за исляма
23.06.2012 14:46
Намери истината за исляма на www.preglednaislyama.com
цитирай
11. анонимен - Истината за исляма
25.06.2012 15:10
Защо ислямът иска кръв ще разберете като отидете на www.preglednaislyama.com
Там ще намерите отговор на всичките си въпроси за произхода на исляма, за планът му да доминира над света и повече.
цитирай
12. chudesatanakorana - Голям ден за демокрацията в Европа ...
11.10.2012 10:25
Голям ден за демокрацията в Европа http://chudesatanakorana.blog.bg/history/2012/10/11/pyrviiat-evropeiski-kmet-sys-zabradka-hidjab-goliam-den-za-d.1008346
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054234
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031