Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2009 19:20 - Приказка за Станишев, доклада, ДАНС и още нещо
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 1708 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.10.2009 20:10


image

Вечният председател Станишев поиска проверка на доклада на ДАНС, под който все още си седи неговия подпис, че го е получил лично и го е прочел. Малко е объркана историята, но от сигурен източник /бивш агент от ДАНС/ при мен достигна информация какво точно се е случвало през онзи знаменателен Октомври:

Петко Сертов бей си се клатеше на стола и допушваше поредната пура. Знаеше, че това, заедно с уискито ще съкратят живота му с 20-ина години, но не му пукаше. Това беше основния начин да се справи с нервите.
Тъкмо се беше успокоил, когато пристигна специален доклад и като го прочете едвам не се задави с уискито. Но си имаше други хора, които да се оправят с това. Отиде с тигърска стъпка до ксерокса и направи още 4 копия. Оригинала запази в сейфа на ДАНС.
"Ще ги пратя на Гоцето, Станишев, Жоро и Борката. Те да четат и да му мислят какво ще правят".

Речено - сторено. Сертов бей изпрати верния си пес Петров /известен още като кучето на Павлов, но в последствие научната му работа е осветена от Запалката/ да раздаде пощата.

Пръв пощата получил Жорката. Като прочел за какво става дума такива тръпки го побили, че чак на колегата му Берон /който дори не разбрал за какво става дума/ му настъхнала брадата. Гошо веднага върнал пратката на адреса на подателя и тръгнал да звъни на тримата си авери, за да ги предупреди да не гледат какво има вътре. За зла съдба обаче не могъл да се свърже с Гоцето /наричан в тяхната компания още "Кръстника" на галено/, защото той бил на лов в Узбекистан и GSM-а му на работил.
Не могъл да се свърже и със Станишев, защото секретарят му казал, че в момента провежда двучасова лична среща с асът на социалистическите евродепутати - Кристиян Вигенин. За зла беда по време на разговора със секретая, в стаята при примиера влязъл и младият информационен левент - Азер Меликов. Тогава секретаря на Станишев предупредил, че при такива случаи два часа не били достатъчни и че Жорката трябвало да се обади направо на следващия ден.
Отчаян, Жорката набирал телефона на Борката. За щастие го намерил в кабинета му, предупредил го и така Борката върнал доклада обратно в ДАНС преди да го е видял. По тази причина, говорил на децата си и на съда след години Борката, не бил повдигнал обвинение още тогава.

Обаче съдбата обичала Гоцето. Пощата му по време на лова минавала през гранитен контрол и този контрол, като прочел какво пише, решил, че такива работи, които сам Гоцето ги е мислил как да стават, няма да са му интересни. За това и върнал доклада на ДАНС.

Но съдбата не била благосклонна към Станишев. Рано сутринта на следващия ден, след дългите държавнически срещи, той седнал уморено на кожения си стол. А на бюрото му стояло едно писмо с надпис: "ЛИЧНО, до г-н Станишев. Поздрави. ДАНС". Заинтересовал се министър-председателя и отворил писмото. В този момент с бесен лай през вратата влязъл Петров, който дал на Станишев разписка за подпис, с която да докаже на Сертов бей, че Станишев е получил писмото. Премиера отвеяно подписал и се зачел...
Като свършил с четенето обичайната му усмивка изчезнала, появили се 3-4 дълбоки бръчки, 8% от косата му побеляла, а 13 косъма били безвъзвратно изгубени. Ами сега, какво да прави... Тъкмо оправял възела на примката и се качвал на стола, когато телефона му иззвънял...

to Be Continued - част 2 - http://tirith.blog.bg/politika/2009/10/25/prikazka-za-stanishev-doklada-dans-i-oshte-neshto-2-chast.422585



Тагове:   още,   доклад,   Станишев,   ДАНС,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2064468
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930