Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 12:03 - Десните са мъртви - да живеят новите десни
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 1883 Коментари: 5 Гласове:
1



Резултатите вероятно всички вече ги знаете. Да ви кажа - много са добри. Много по-добри от очакваните. Сега спокойно ще може да се състави дясно правителство. При това - двупартийно. Партиите ги знаете кои са - брадварските. Пожелавам успех на десните и вярвам, че ще изведат страната от кризата.

ГЕРБ направи фурор - очертава се да вземе близо половината депутати. Очаквано - след огромното недоволство на народа от сегашните управници и репликите на Доган. Логично е да припознаят ГЕРБ за алтернатива.

БСП загуби тотално. Очертава се дори в парламента да е трета, а не втора сила. При рекордно висока избирателна активност те взеха по-малко гласове номинално дори и от крахът им през 1997-а.

ДПС е вторият печеливш от ситуацията. Макар и извън управлението стана втора сила в България и увеличи значително гласовете си от 2005, от 460 000 на 610 000 сега. Наистина е плашещо.

Най-тъжното е резултата на Синята коалиция. Аз гласувах за тях. Убеждавах хората около мен да гласуват за тях. Писах и постове в нета. Помогнах малко на местния щаб. Дето се вика - направих каквото беше по силите ми. И то за без пари да уточня. И какво стана. Тотален срив. Каквото и да говорят Мартин и Костов.
Вижте само следните резултати:

Избори 2005

2009
(приблизително)

БСП

1 129 196

747 629

НДСВ

725 314

127 251

ДПС

467 400

610 808

Синя коалиция

СДС+ДСБ - 485 111

284 040

Атака

296 848

395 318

/първите резултати са за 2005-а, а вторите - за 2009-а. Таблицата се е объркала малко/

При рекордната активност гласовете на Сините не се увеличават спрямо Евроизборите, а дори намаляват номинално и естествено - процентно.
Срамен процент и срамни гласове. Навремето толкова събираше само ДСБ.
Не е ли странно - точно резултата на ДСБ.

Да - Сините влизат. И то са с повече от 2% над бариерата. Но това ли искахме? На това ли сме способни? Къде е проблема? Кой отблъсна избирателите на СДС и колебаещите се избиратели?
За съжаление отговорът е само един - Иван Костов. Не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против него. Смятам го за най-успешния премиер за последните 20 години и нямам никакъв проблем да гласувам за Сините с или без него.
Проблемът идва от всичките останали 93.5% от българите на които той им пречи.
"Как да гласувам за Сините - коалицията на Костов" и други подобни изказвания са основата на краха на сините. Фактически за тях са гласували почти и само симпатизантите на ДСБ. Това ли е целта на обединението - СДС. 6%?

Изхода е само един. Колкото и някои да го харесват като политик, а аз съм един от тях, трябва Костов да се оттегли от политиката. В момента той просто завлича Сините към дъното на класацията, както се и видя. Без неговото присъствие може би щяхме да изпреварим АТАКА. Може и да е жалко, но Костов трябва да си ходи - иначе гласовете за Сините прогресивно ще намаляват всеки следващ път.
И така докато не паднем под бариерата.


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
1



1. meto76 - КОСТОВ Е СИМВОЛ НА КОРУПЦИЯТА В Б...
06.07.2009 12:20
КОСТОВ Е СИМВОЛ НА КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И Е НОРМАЛНО ХОРАТА ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО.
цитирай
2. boyanov - Чак пък мъртви? :)))
06.07.2009 12:24
Ако дестните са мъртви това ще е най-дългият процес на умрялост. Та, то от години все това ни се повтаря - десните умряли, десните са труп... бла-бла.
Напротив - дясното остана. Помисли малко. ОК - ГЕРБ обра големия вот. Но, сигурни ли сме, че на следващите избори тази партия няма да я сполети съдбата на НДСВ. Безспорно ГЕРБ взе и отрицателния вот, но ядрото и е още твърде размазано. Да, има шанс следващите години да се докаже като дясно мислеща партия и да стои твърдо на мястото си. Синята коалиция обаче засега остава единствения ясно дефиниран, последователен и безкомпромисен субект в дясно. На този етап само те (засега) са гаранция за дясно мислене. Възможно е на следващите избори ГЕРБ да загуби голяма част от гласовете си (все пак криза, непопулярни мерки и т.н.). Ако удържи своите идейни декларации и не мине в ляво (или пък се издъни като НДСВ) нали се сещаш какво става с такива като мен и теб - имаме избор. Според мен се създава много добра конкурентна среда в дясното пространство.
цитирай
3. анонимен - ко не е "осанна", ще е "разпни го"
06.07.2009 12:39
е, дойдохме ле си на любимата тема за костов. дайте пак да го оплюем и обвиним за всичко, както си му е редът при сините"привърженици". Щото на него не му стига бясната омраза на червените. как веднъж комунягите не очерниха някой от своите?! хем ни завлякоха буквално на дъното. и знаете ли защо гласовете на сините ще намаляват?! защото сте предатели, защото не държите на нищо и не уважавате нищо, нито духовност и мисловност, нито последователност в идеите, нито авторитет, нито достойнство, нито свободата, нито правото да живеете по-добре. и не само, че не ги уважавате, ами и не ги разбирате. Господ да ви е на помощ! Албена Бакърджиева
цитирай
4. tirith - -
06.07.2009 12:54
Виж Албена. Достатъчно много съм направил за по-голям резултат на Сините на тези избори. И съм последния човек, който може да обявиш за предател.
И на мен ми се искаше и Костов и двуцифрен резултат.
Да, но се видя, че двете не вървят ръка за ръка. Това трябва да се разбере - колкото и да е прав Костов - мнозинсвото от народа го е изпратило в политическата история и това не може да се промени, веднъж останало в съзнанието на хората.
Изборът пред сините е - или Костов и намаляващи проценти, или пенсиониране на Костов и истинско възраждане на Сините.
Защото до следващите избори дори и ГЕРБ да си загуби влиянието като НДСВ никой от подкрепилите ги няма да гласува за Сините с Костов в тях. Това е ситуацията. Време е върлите костовисти да се примирят, че колкото и да е добър Костов - има живот и след него. И то живот за Сините в двуцифрени стойности на следващия вот.

Но без него.
цитирай
5. анонимен - green peppers olive chives artnek
07.07.2009 09:10
Така съветвам следния индивид МЕТО 76 да си пие в най скоро време лекарствата, тъй като той сериозно е бил радиационно облъчен от много гледане на бтв и нова. На Костов дължим много работи и най вече това че ни избави от тогава от финансова криза и елиминира като цяло комунистите, още повече благодарение на него България е членка на Европейския съюз. Естествено когато комунистите бяха тотално елиминирани те го компроментираха чрез всякакви средства а финалния им удар беше да докарат 'Царя'. Костов не трябва да се отегля от българската политика, той е лидер с ясно мислене ,една харизматична личност. Проблема не е в него проблема е в българина, който е една питомна овца и се оставя да бъде и омагьосан от един арогантен бивш престъпник на който възлагаме нашето бъдеще . Вазов е казал 'Българинът е идиот!' Но все пак надеждата си в мен си остава, че може би случайно човекът който е имал стабилни връзки с престъпността ще спре корупцията и българската маафия :) ! звучи логично нали ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2054343
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031