Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 18:45 - Един демократ на море
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 5666 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2009 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Така се случи, че последните няколко дни бях на море. Но за съжаление не за почивка, а за работа - правихме 3 концерта от турнето на Boney M в България. През това време нямах време да гледам телевизия и да влизам в Интернет, но пък всеки ден си взимах вестник Дневник. Да ви кажа - достатъчно се информирах от там, но причината да пиша сега не е главно от вестника, а от впечатленията ми от предизборните кампании около морето.

Естествено навсякъде кампанията се вихреше с пълна сила. Билборди и плакати носеха ликовете на Станишев, Борисов... Но има и специфики по райони.

Ето например - Добрич. Най-силна кампания прави Синята коалиция. Навсякъде те гледа образа на Венцислав Върбанов. На едно място деликатно галещ пшеница, на друго - юнашки яхнал кон. Но тук там има и по един кахър на главата - Миглена Тачева от НДСВ. За разлика от него, тя е доста по статична. Седи, скръстила ръце, и гледи усмихнато и някак си - лукаво.

Варна, като район, в който Серго се е кандидатирал, БСП са вложили доста в кампания. Напразно. Малките постери /резмер метър на 50 см./, с които БСП са окичили главната на Варна /твърде непредвидливо на височина 1-1.50м/ са изпокъсани от любящите граждани. В повечето случаи са изрязани очите на другаря Станишев, но се среща и по-творчески подход - нарисувани са му вампирски зъби и след това е зачеркнат с огромен Х.
Не стига масовото настъпление откъм билбордове и плакати с приветливия лик на Станишев, но и БСП е решило да действа по-директно. За двата дена, в които бях във Варна имаше два концерта на БСП. Единия - БСП презареждане, а другия - просто концерт. И двата естествено бяха издържани в класическия дух за партията - модерни техно парчета. Странно защо обаче нито един от тях не успя да събере повече от 10-ина човека, като за привличането им спомагаха и безплатните енергийни напитки. Все пак БСП сигурно са обнадеждени, защото интерес към тях проявяваха най-младите от 2 до 10 години. Е, техният интерес беше да си вземат балонче и след това веднага се омитаха, но и това е някаква утеха за Столетницата.
Разочаровани от липсата на интерес към посланията им, от БСП решиха да се изявят на място, което със сигурност ще има хора, които да ги чуят. И това място беше концерта на Boney M. Почва значи концерта и излиза един водещ - "Благодарим на спонсорите, кмета..." и така след всяко изброяване следват вяли ръкопляскания. Конферансието обаче стига края на своята реч и завършва с думите "... благодарим на мажоритарния кандидат и на листата кандидат-депутати от Коалиция за България". В този момент залата се надигна. Заспалото настроение мигновенно изчезна и започнаха мощни и повсеместни викове "Ууууу..." и освиркване. БСП-то пак не успя да докосне сърцето на избирателя. Другарите обаче са упорити и не поправиха грешката с представянето си пред претенциозната публика. На финала водещия отново повтори култовата реплика. Последва същото освиркване. Е Станишев, и Варна явно няма да я бъде.
На другия фронт във Варна пък са ЛИДЕР. Те е ясно, че няма какво да предложат, та за привличане на масите бяха избрали галещо ухото и окото на средностатистическия българин начинание - представяне на моделки и концерт на бат" ти Милко Калайджиев в центъра на Варна. Събитието събра 200-ина човека, буйно кършещи снаги, щракащи с пръсти, подсвирващи на мацките и странно защо не членуващи в клуба на прочелите поне половин книга. Толкова си могат ЛИДЕР-ите - такъв електорат си и привличат.

Бургас естествено е крепостта на АТАКА. Щеше да е срам, ако не бяха първи там. На Евроизборите успяха - сега се борят усилено и за националните. Както БСП е заляло Варна, така и АТАКА - Бургас. Волен е навсякъде. Сега ще си призная и един грях - допреди няколко дни имах малки симпатии към Волен. Та за това и си казах - това да си в Бургас и да не видиш Волен е като приказката за Рим и папата. И бързо, бързо - на заключителен митинг на АТАКА. Да си призная - очаквах нещо внушително - все пак АТАКА правят големи митинги, а това е заключителен и то в Бургас!!! Само че не се оказах прав. Беше като семейно събиране 300-ина човека, 85-90% от които - над 60 години, а останалите - необръснали се още за първи път ученици с фанатични погледи. Притесних се и си казах - нещо тук не е на ред. Точно в този момент едно от споменатите момчета ми подава нещо. Програмата на АТАКА за управление. Хубаво, викам си. И седнах на една пейка. Разлистих програмата и започнах да чета. И в този момент разбрах какво не е на ред. Всичко в тази партия не е на ред!!! Прочитането на програмата й ме накара да стана по-голям фен на Доган, отколкото на тях. Ако нещата, които предлагат, реално бъдат изпълнени, ще има такава криза, че кризата от 1996 с 4-те долара заплата и 25% спад на БВП ще ни се струва рай. Искам дори един икономист, дори завършил който и да е свободен университет, но все пак с някакви познания по икономика да ми оправдае икономически поне 1/3 от тази програма, да застане зад нея. Пълното й реализиране ще ни направи комунистически страна, по-зле развита и от Северна Корея /поради липсата на атомни бомби, не че Северна Корея е цъфнала/, която ще е напълно изолирана от света, търговията, ресурсите и т.н.
Просто съветвам всички, които четат програмата предварително да си приготвят нещо за успокояване. Съвсем сериозно - бих избрал 100 пъти ДПС и БСП пред АТАКА. И при това при т.нар. националисти репликата "циганите на сапун" е най-малкото нещо.
Между другото ми разясниха и от къде АТАКА получава този резултат в областта. Един човак от Летния театър беше гербер и беше загрижен за влиянието на АТАКА. Питам го - как така в Бургас го позволихте това нещо. И той ми каза, че основата не е Бургас, а селата в бургаска област. Там СКАТ е единствения кабелен оператор и пуска на бабите и дядовците, основните жители на тези села, кабелна с достъп до БНТ, БТВ и СКАТ само. А чрез пропаганда ги карат да гледат почти само СКАТ и по този начин им получават гласовете. Така де - кой нормално мислещ иначе би се навил да гласува за Волен. Особенно след като му види програмата.
За щастие обаче ГЕРБ прави много по-силна кампания. Техни плакати се виждат, доброволно сложени от собствениците, в повечето магазини и заведения, а силната местна мажоритарна кандидатура на умерения националист Божидар Димитров увеличава шансовете на ГЕРБ да спечели и мажоритарно и пропорционално. Допълнителен коз за тях е и герберския кмет, от който бургазлии са много доволни.
Добра кампания има и Синята коалиция. Изградена е на основата на личности и водача е много млад, а кампанията - позитивна и насочена към младите.
Така се очартават и първите три сили в Бургас. От това число изключвам ДПС, които имат влияние само в турските села, не правят кампания и имат постоянен вот.
А БСП в Бургас никакво го няма. На Евроизборите Столетницата зае унизителното четвърто място в областта. За парламентарните май се е запътила към петото.

И като заключение ще добавя една извадка от вестник Дневник от тези дни за броя на служителите на ДС /комунистическите тайни служби/ в листите на отделните партии. Това е един вид индекс колко декомунизирана или обратното - обвързана с комунистите е една партия. Класацията е положителна и по-малкото кандидат-депутати от ДС означават по-чиста от комунисти, тайни служби и мафия партия:

1. Синята коалиция - 0 агенти на ДС
2. ГЕРБ - 5 агенти на ДС
3. НДСВ - 5 агенти на ДС
4. ЛИДЕР - 6 агенти на ДС
5. РЗС - 9 агенти на ДС
6. БСП - 13 агенти на ДС
7. ДПС - 25 агенти на ДС

Хайде сега сами си правете изводите и не забравяйте да гласувате на 5 юли.


Тагове:   море,   атака,   кампания,


Гласувай:
0



1. анонимен - Братче, Венцислав Върбанов не беше ...
04.07.2009 01:57
Братче, Венцислав Върбанов не беше ли един министър (върло неуспешен) на земеделието по времето на Костов??? Не беше ли човек, който трябваше да влезне поне за малко в затвора??? Или може би се бъркам...
цитирай
2. анонимен - да точно така е
04.07.2009 06:49
да точно така е
цитирай
3. анонимен - Момчета не бъркайте ситуацията и ...
04.07.2009 08:13
Момчета не бъркайте ситуацията и боя! Първо -пишещия искам да го предупредя - ГЕРБ не е това което е! Не се превъзнасяй по тях, тепърва ще им сърбаме попарата! По начина по който ЦвЦв защитава агентите на ДС в ГЕРБ се вижда , че те са много зависими от ДС. Второ - Ако Венци Върбанов е трябвало да бъде в затвора, отдавна да е там! Не вярвайте на черен ПиАр. Само Синята Коалиция! Трето - За Ситуацията и боя! Това е виц. Един мъж питал жена си - знаеш ли какво е ситуация ? И отговаря ако те заваря с друг мъж в кревата! Сега разбра ли ? Тя вика : Да , разбрах, ако се прибереш и ме завариш с друг мъж в къщи в кревата! А мъжа вика : ААААА жена не бъркай ситуацията с боя! Татака и за ГЕРБ - не бъркайте ситуацията с боя!
цитирай
4. анонимен - Резултати на изборите : 1. ГЕРБ - ...
04.07.2009 08:36
Резултати на изборите :
1. ГЕРБ - 34 %
2. БСП - 24 %
3. ДПС - 14 :
4. Атака - 13 %
5. Синятя коалиция - 8 %
6. Лидер - 5 %
7. РЗС - 4 %
8. НДСВ - 3 %
цитирай
5. анонимен - Бсп ако земе 24% аз ще си изям слам...
04.07.2009 22:43
Бсп ако земе 24% аз ще си изям сламената шапка :Д
Макс . 18%
цитирай
6. анонимен - А в Атака колко са ДС-арите!?Нещо ги ...
05.07.2009 18:53
А в Атака колко са ДС-арите!?Нещо ги изпусна...
цитирай
7. tirith - Извинявам се
06.07.2009 00:49
за грешката:
АТАКА - 4 агента от ДС
цитирай
8. анонимен - Само БСП
06.07.2009 11:52
Само БСП има ресурс да управлява качествено държавата.
цитирай
9. tirith - анонимен 8
06.07.2009 12:46
БСП има ресурс. И този ресурс е че над 70% от избирателите й са над 60 години и с по-ниско от средното образование. И разбираемо защо на всеки следващ избор партията има все по-малък процент.

А ресурса на ГЕРБ и Сините много скоро ще го видиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2064094
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930