Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2009 23:14 - Следизборна логика
Автор: tirith Категория: Политика   
Прочетен: 1451 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 23.06.2009 11:57


Едва минали едните избори, партиите излязоха с логическите си умозаключения.  Някои от тях бързаха и направиха това още в изборната нощ. Но политическия дебат не стихна и след това и тези дни е в зенита си.

Да не повярваш просто как може от един и същи разултат да се вадят толкова различни тълкувания.

ГЕРБ естествено се обявиха за победителите на изборите - водили с 200 000 гласа БСП.

Столетницата от своя страна се обяви за победителка "защото Бойко не ни би смазващо с 40% както очакваше". По-късно разбраха, че това въобще не е победа и изглеждат смешни докато го казват и скалъпиха версията - "Тройната коалиция има 9 депутата от общо 17 - това е победа". По този начин те скромно не отличиха своите 4 депутата и се скриха зад ДПС и Кунева.

Казах Кунева и се сетих - и НДСВ се обявиха за победители - "лошите социолози ни даваха 1-2%, а ние взехме 8% и вкарваме 2 депутата - двойно повече от предишните избори". Браво бе НДСВ. Само дето тези 6-7% върху реалната ви подкрепа не са за вас, а са лично за Кунева. Без нея никой освен 1-2% нямаше да ви избере драги партийци.
И тук е момента да поздравя всички гласували за Кунева /защото ако не беше тя нямаше да пуснете №8/. Тя обяви, че ще си остане комисар, а поста й като евродепутат се заема от Станимир Илчев. Така драги мои вие се поддадохте на популисткото изкушение и гласувайки за Кунева избрахте Илчев и Антония Фарма. Да ви звучи като някой познат черен ПР. Да. Обаче този е истински.

Синята коалиция пък се обяви за печеливша, защото възродила дясното. Честито. Все пак другия път минете 10% за да помогнете на Бойко - от мен имате 1 глас - борете се за още няколко стотин хиляди.
Синята коалиция изостава от Кунева /нарочно не казвам НДСВ/ само с 0.1%. И това им дава един депутат по-малко. За щастие това ще е само до окончателното ратифициране на Лисабонския договор /25 страни са го ратифицирали, остават още 2/. След това, както ЦИКЕП обяви, новият 18-и евродепутат за България ще е за Синята коалиция.

ДПС също печелело. Като процент и като номинални гласове губят доста, но г-н Доган не губи присъствието на наглостта си. Все пак си има партии, които си контролира и на които е прелял малко от "изгубения" вот /ЛИДЕР и БСП изразяват благодарностите си за което/.

А като споменах за ЛИДЕР та се сетих, че и те се обявиха за победители. Били изненадата на вота. Да господа подчинени на енергийни босове. Беше голяма изненада, че въпреки работниците, гласуващи под строй, купуването на гласове, рейтинга на Кошлуков и преливането на ДПС-арски електорат към вас, не успяхте да вкарате и един евродепутат. Честита ви победа и на вас.

Макар депутатите на АТАКА в ЕП прогресивно да намаляват от избори на избори и тяхната логика ги доведе до заключението, че сегашните им резултати са повод за гордост.

РЗС също спечелило. Не разбрах точно какво от обясненията им. Споменаха нещо от типа на това, че с този резултат минават бариерата за национален Парламент. Но и на тях - честито.

Единствени от НАПРЕД си признаха загубата. И хубаво, че поне те го направиха за да отсрамят "обективизма" на повечето от останалите. Все пак щеше да бъде доста комично ако бяха обявили 2-та % за 4-те партии в коалицията за победа.

Извод: Голям зор ще е тази предизборна кампания. Още от сега се почнаха на принципа - всеки говори срещу всеки - не се жали дори следизборния коалиционен партньор /разбира се това не важи за вечната дружба ДПС-БСП/.
Пожелавам успех на десните сили в тази неравна битка и призовавам за блокада на българо-турската граница от началото на юли до края на изборния ден на 5-и. А също така и младите освен да излязат и да гласуват - да скрият личните карти на бабите и дядовците си /ако съответните праотци са комунисти със светли спомени за миналото/.
Гласувайте!



Тагове:   атака,   напред,   логика,


Гласувай:
0



1. burda - Следизборна логика и изборен [личен] принцип
10.06.2009 23:22
Отказът от участие в политиката е за да не станеш управляван от своите подчинени
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2062886
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930