Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2009 00:01 - Легендарният Джим, Уискито и Дивият Запад
Автор: tirith Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1396 Коментари: 0 Гласове:
2



Дивият Запад. Търкалящи се топки неизвестни растения, слънце и дървени тоалетни без канализация.
И Джим - лондончанин, роден в Кингстън, Ямайка, израснал из Южноамериканските джунгли като между 3 и 7 годишен е бил отглеждан от орангутани, след което е намерен плувайки със стадо анаконди в планински ручей в Андите от чичо си Алехандро - потомствен боливийски аристократ с арменска жилка.

Та Джим бил умно момче и продължил със скитанията си подпомаган финансово от богатия си чичо. Обаче след като коварната съпруга на дон Алехандро го отровила с плюнка от василиск, сипана с фуния в ухото му от доведената му дъщеря от втория брак - Евдокия, докато играел на финал по крикет за Южноамериканското първенство, Джим останал без благодетел и без пари и решил да отиде в страната на неограничените пасища и говеда - САЩ.

Та пристигнал Джим нейде из Дивият Запад. Точно на мястото където освен търкалящите се топки, слънцето и дървените тоалетни без канализация имало и дървени барове.

Влезнал Джим в "Барът на Чико". Отворил скърцащите врати на бара и забелязал, че всички го гледат. Пристъпил отчаяно към бармана и му казал.
- Дай едно двойно уиски.

Със злобен поглед барманът му налял една мръсна чаша догоре и му я подал. Джим отпил, но веднага усетил четвъртокачественото уиски и го изплюл демонстративно на пода.
- Какво уиски ми даваш бе, мен? Да не се гъбаркаш нещо?
- Тук ни е такова уискито - отговорил барманът - ако не го харесваш - прав ти път.

Тогава Джим се ядосал. Излязъл от бара и след 10 минути се върнал с подкрепление от верни приятели - 3 орангутана, 2 ягуара, 1 носорог и едно стадо бизони. При вида на внушителната армия всички в бара решили да не оказват съпротива и се съгласили да правят това, което Джим им каже. А той ги извел навън и ги заставил да му направят фабрика за качествено уиски. Под негово ръководство, и с експертната помощ на местното индианско племе и на неизвестният по това време консултант по спиртните напитки - Джак Даниъл, те построили фабриката за 3 дни и 3 нощи.

Тогава Джим изчакал 5 години в градчето, където била фабриката, докато уискито било готово за консумация. След като го опитал, той го одобрил и пуснал от плен жителите на градчето, а на животните, с изключение на бизоните, казал да си ходят. 

Джим си налял шест бъчви уиски за из път, натоварил ги заедно с другите провизии на бизоните и се отправил отново на пътешествие, оставащ зад себе си един благоденстващ град и фабрика за хубаво уиски.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2060880
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930