Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2009 22:57 - Как казах "аркадаш" на едно джудже...
Автор: tirith Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1596 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.03.2009 23:05


Вървя си днес сутринта и гледам едно джудже. Обаче без типичните за джуджета бради, железарии и склонност към копане за злато. Просто джудже. Но като казвам "просто" - да не ме разберете грешно. Въобще не беше прост - има две висши - гордее се най-вече с това в УНСС-то и само бегло споменава за Масачузецкия технологичен институт. Да се чудиш как в такава малка глава могат да се поберат знания по журналистика в български условия и нанотехнологии в американски условия. 

Човекът /джуджето имам предвид/ е по социалистически някак - всестранно развита личност. Освен високотехнологичната си мисъл /забележете израза, който измислих специално за случая, изложен точно преди началото на тази вметната част/ и придобитата способност да задава дебилни въпроси като истински репортер на най-тиражните ни вестници /Труд, 24 часа, Стандарт, Телеграф, Жълт Труд, Шоу.../ той притежава и актьорски заложби. За вас не знам, но аз лично съм се чудил кой е тоз" субект, който си пие бирата на бара в 25-тата минута от първата част на Властелина и доста успешно играе хобит. Е, оказа се,че е той. Играл е също така и шофьор на самосвал, който се преобръща и избухва в "Час пик" , но като връх на кариерата си посочва изпълнението си на човека, който казва на Дуейн Джонсън /Скалата/, че е Христос в титаничния и изключително обичан от критиката и от зрителите едновременно филм - "Южняшки истории".

Но какво ви занимавам аз със съдбата на горкия човечец /джудже всъщност/. Направо да ви кажа какво стана. 

Та както си вървя и го видях. И си викам аз - "Ех, колко хубаво ще е да му кажа "аркадаш". Но след това си казах - все пак сме в България - не върви на непознат човек /джудже/ да му говориш на турски. Току виж се оказал грък и после иди му обяснявай какъв си. 

За това си казах - "Дай да му кажа едно "здрасти". Обаче след това съобразих, че човека /джуджето/ може да е чужденец и няма да върви и на български.

Тогава вече реших - ще го атакувам с едно мощно интернационално WAZAAA.

И тъкмо да споделя с него резултата от моята мисловно-логическа дейност и си казах - "Аз не го познавам този въобще. От къде на къде ще му казвам каквото и да било само защото е джудже /човек/". И си продължих по пътя без да му кажа нищо, дори и едно мараба, камо ли - аркадаш.


Тагове:   джудже,   аркадаш,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063036
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930