Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2009 23:33 - Първи
Автор: tirith Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1329 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.03.2009 18:52


Първи е хубаво име. Особено за крале, царе и друга такава аристокрация. Така и така имената им са дълги като на бразилци, но за разлика от споменатите южноамериканци за да не се бъркат един друг са си сложили номерации накрая на сложното съставно с подчинено обстоятелствено /в повечето случаи за уточнение на града или замъка в който за първи път са ги къпали на чешмата със студена вода, а интересно допълнение, повсеместно използвано най-вече в Германия е и уточнението до коя река се намира мястото/ изречение представляващо тяхното име. Следователно ако граф Грубер ... Кльофенщруц например си кръсти мъжката рожба - Първи - няма да има нужда да слага уточняващото "Първи" в края на името, от което следва, че името ще се съкрати поне малко. Проблема идва за Първи. Как да си кръсти той детето? Ако го кръсти Грубер трябва да добави уточняващото "Втори" в края на името. Това си има и положителни страни - детето ще е кръстено и на баща си и на дядо си едновременно, но името става с цяло едно име по-дълго, което обезсмисля проведената реформа за съкращаването му. Абсолютно е изключено да го кръстим отново Първи. Представете си само как би изглеждало - Първи ... Кльофенщруц Втори. Това Първи - Втори се набива на очи и създава впечатлението за непоследователност, което е особено зле за един аристократ. За това детето на Първи трябва да се казва Втори. 
Но тази реформа, както и всички останали ще остарее и ще трябва да се замени с нова. Представете си обаче ако това не стане какъв хаос ще настъпи след няколко хилядолетия. Тогава пра пра ... пра внукът на Първи ... Кльофенщруц /тук може би вече е мястото да кажа, че тези ... ги слагам между първото име и фамилията с цел да се избегнат няколкото реда на които иначе се събира цялото име/ ще е в затруднено положение, особено ако през това време се е оженил за някоя английска принцеса и е станал крал на Англия. Според сегашната реформа той би трябвало да се казва Хилядатристадвадесетидевети ... Кльофенщруц. Как англичаните ще се съгласят да му казват името. Ще има бойкоти на аристокрацията из целия свят заради предългите им имена. 
Какво трябва да се направи - реформата трябва да се реформира систематично.
Какъв е извода - това е първият ми пост и той гордо се казва - Първи.

P.S. От този пост се извинявам за всичките си правописни, смислови, граматически и всякакви други грешки за напред. В свое оправдание ще кажа, че за първият срок по Българси Език имам Добър 4, което оправдава в някаква степен невежото ми боравене с езика.



Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tirith
Категория: Политика
Прочетен: 2063140
Постинги: 134
Коментари: 1957
Гласове: 2181
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930